jonsered

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?) 
25.1.2009 9:24

Pro 226.2 - Porovnávám a téměř celý život, vážený pane! Kvalitní Jonsered skončil s modelem 670! O AV systému, tak jak je u Jonse, se dá uvažovat u profi řady, hoby a farm stroje jsou v tomto spíše na úrovni Partneru. Srovnávat gumové prvky a pružiny, je hloupost, každý systém má svou charakteristiku a jiné křivky průběhu tlumení! Únavové poklesy výkonnosti jsou také jiné. Hranice destrukce je však u gumy dále, než lomu u pružiny! HQ přešla na pružiny z jednoho prostého důvodu, jeho původní gumové prvky měli tak strmou destrukční mez, že konstruktéry donutila přejít na jiný systém!  V praxi pracuji s HQ i STIHLem a myslím, že srovnání opravdu nelze provést, tedy alespoň ne tak, jako to zcela běžně dělají PR borci od HQ. Tedy srovnávají kupř. HQ 575 a MS 440!? To je jako srovnávat Škodu 1100 MB a Škodu Fabii! Každé srovnání je však "pochybné", pokud se neprovede ve skupině více osob na stejné práci, tedy dřevu, stromech atd. Jinak je to o subjektivitě! Pokud jste profi dřevař a ta práce pro vás není jen prací, sám víte, že ve stejném porostu se i jednotlivé stromy liší (žádná květina není stejná!).  Každý člověk má jinou stavbu těla, svalů, vnímání vibrací, fyzickou odolnost. Jste přesvědčen, že Jons, pokud opravdu u nás končí, je to z rozmaru vedení? Nebudu tu obhajovat zarytě STIHL, jste HQ man a tak se asi neshodneme a bylo by to na dlouho. Já HQ nemusím na odvětvování, při kácení mi vyhovuje stejně jako STIHL. Tahat do těžby dvě pily, pokud druhou nemám po servisu na vyzkoušení, mi však připadá hloupé. Jonsered, jak vidno pro vás je jen lehce odlišný od HQ, zkuste si však namontovat kupř. startování J 2065 na HQ 365! Zkuste namontovat přední rukojeť HQ 371 na J 2071 atd.! To nejsou nepodstatné rozdíly! To co jsem napsal výše, nemělo být hanobením značky, jen konstatováním skutečností a taky trochu reakcí na neobjektivní příspěvky některých. Ve svém okolí mám dost příkladů "útěku" zarytých HQ manů k STIHL, ale i naopak. Člověk je tvor nevěrný a někomu stačí jedno sklamání a uteče k jiné značce. Vím i o lidech, ktří tento obrat provedli několikrát za sebou! Většinou však to jsou dřevaři s nevalnou pracovní pověstí a výkonem!

Radek

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 25.1.2009 10:26

Srovnání pružinových tlumících prvků a gumových je zřejmé z posledního vývoje v této oblasti. Vlastně všichni vedoucí výrobci mají pružinové, nebo kombinované systémy. Je to ale o kvalitě materiálů a správném dimenzování. Např. pružiny na asi 6 barevné i tolika jmenné kolekci hobby pil jsou nekvalitní a brzy praskají. Gumové tlumiče mění časem svoje vlastnosti a podléhají vlivům olejů a benzínu. Ale i tyto tlumiče mají relativně dlouhou životnost a hodně záleží na obsluze, jak často vytrhává pilu z řezu, nebo lištou odhazuje pořezané dřevo, případně tlačí tupý řetěz do řezu. Také včasná výměna jednoho poškozeného tlumiče zachrání další od destrukce velkým namáháním. Nelze přehlédnout i nesprávně snížené omezovací zuby, neboť jednak zvyšují vibrace, ale také dlouhodobě více zatěžují antivibrační prvky. 

host - 134.242 (?), 25.1.2009 10:42

Já jen připíšu vlastní zkušenost s Jonsered. Mám tuto pilu přibližně deset let. Za tu dobu jsem jen vyměnil dvě prasklé pružiny a pak jenom spotřebáky jako řetězky, svíčky a podobně. Nejsem profík, ale nadělala celkem dost, topím jen dřevem a dělám vše jen touto pilou. Naprostá spokojenost a zatím bych jinou značku nechtěl.

host - 134.242 (?), 25.1.2009 10:43

K předchozímu příspěvku ještě doplním že jsem ještě měnil třikrát vypínač, který bohužel moc nedrží.

host - 254.67 (?), 25.1.2009 13:41

Ptal jsem se v prodejně Husqarna kde maj taky tuto značku a říkal že jeto 2.jakost čily méně kvalitní a taky Jonsered se dost vyrábí číně.

host - 226.2 (?), 25.1.2009 20:23

Do dnesneho dna sa Jonsered vyraba vo Svedsku v jednej fabrike kde aj Husqvarna. O druhej triede nic neviem ale ak je, potom je to aj Husqvarna. Vyroba je z tych istych suciastok.

Predavac vam to povedal asi preto ze Husqvarna je o par tisic drahsia a aby na nej viac ziskal, alebo sa tomu nerozumie. V kazdom pripade je to blbost. Jonsered a Husqvarna je uplne to iste az na cenu.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 25.1.2009 20:59

Ano, opravdu je HQ a Jonsered to samé, tedy jen trochu odlišné, ale snad jen barevně!

J 2165
J 2165
HQ 365
HQ 365

host - 50.4 (?), 26.1.2009 10:44

No vidím, že tím, že jsem si to chtěl usnadnit a napsal na začátku této diskuse, že Jonsered a HQ : "jsou v podstaně totožné" jsem rozpoutal hnidopišskou diskusi a většina přehlédla to "podstaně", tím jsem chtěl zájemci pouze naznačit, že rozdílů mezi HQ a Jonseredem není tolik, aby se nemohl řídit i podle toho co kde píše o HQ, protože vzhledem k výprodeji Jonseredu jsou ceny těchto pil velmi zajímavé. A že se Jonsered dělá ve stejné fabrice jako HQ je pravda pravdoucí! A že se na rozdíl od ameriky u nás moc neprodával je fakt.

Anonym

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 26.1.2009 15:20

Tak tento příspěvek podtrhávám a beru jako absolutní a stoprocentní pravdu, zvláště jeho závěr! V té továrně jsem byl osobně!

Radek

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024