Jde narovnat lišta?
|
|
|
|
|
|
|
host - 78.2 (?) 8.3.2009 17:04, zobrazeno: 12959x
Zdravím všechny, stala se mi v lese taková nehodička, že se mi kousla lišta ve stromě a po vyřezání druhou pilou strom spadl přesně na lištu a ohnul ji pilu jsem měl odmontovanou tak ta přežila.Tak se ptám jestli su o 700 chutši nebo se s tím v servisu Stihl dá něco dělat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 120.31 (?), 8.3.2009 18:18
No mě se stalo nedávno v podstatě to stejné. Taky skříplá lišta a když jsme ji druhou pilou vyřezali byla křivá jak paragraf. V servisu mi řekli že když je ohnutá do vrtule což se mě povedlo tak je to na vyhození.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 78.2 (?), 8.3.2009 18:27
Ohnutí je do 5ti mm v tomto případě by se mě hodil vynalez RadkaB na zkoušku dat tam starší řetěz a vyzkoušet jestli se hned nepřetrhne.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Standam - Stříbrný Zahrádkář (471) - 128.254 (?), 9.3.2009 7:43
Zdravím, rozhodnutí jestli se do rovnání pustit závisí hlavně na tom, jestli při ohnutí nedošlo k polámání kluzných plošek. Ty jsou velmi tvrdě zakaleny a tim pádem velmi křehké, pokud není ohyb příliš ostrý, tak se dá lišta srovnat. Taky se stává že zlomí kalené plošky drážky až při srovnávání, vpodstatě by se s tím dalo řezat, akorát se v tomto místě udělá výtluk a odnese to řetěz. Drážka se porovná tak, že se do ní vsune ocelový plech patřičné tloušťky a pak se na rovném kovovém podkladě (kovadlině) měděnou paličkou opatrně doklepe do roviny. Pokud se vám rozevře lišta u roltopu (při spadnutí řetězu) je lepší roltop vyndat, porovnat bez něj a potom opět nanýtovat, s roltopem není porovnání většinou stoprocentní. Standa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 78.2 (?), 9.3.2009 10:17
Zdravím, tak u nás v UH ve Stihlu narovnat lištu neumí a nikdy to ještě neslyšeli že něco takového jde. David
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|