Jakou pilu do +- 8000

host - 115.106 (?) 
20.4.2013 12:22

Když si přečtete recenze na toho japonce vidíte, že ten dotyčný pilu kupoval za jiný peníze než je teď, nejde ani o to, že by pila nevydržela nebo měla poruchu i když i to se může stát, budete potřebovat např. nový filtr, řetězku a to může být problém. Jako jedinou pilu do baráku bych šáhl jinam, máte moderní stroje a lepší např. Husqvarna pokud uvažujete ale o této značce a chcete Husqvarnu v pravém slova smyslu, pak musíte připlatit a vzít profi základní řadu 545, slabší pily od této značky nejsou bohužel ze skandinávie, ale z jiného kontinentu. Pokud je to pro vás moc peněz, pak vente Dolmarku 420SC ta je levnější než 420C a lepší, navíc ji pořídíte za 7800Kč což je v mantinelech vašeho zadání. Pokud vám stačí slabší pila na průběžné řezání menších průměrů, bohatě vám poslouží třeba Stihlka 211. Větší váha pily je na jednu stranu na obtíž na druhou stranu dovoluje více materiálu a to je předpoklad robustnější konstrukce a trvanlivosti. Když pominete váhu 4,9Kg u Dolmarky což je pořád velice slušná hodnota a na pohybové práce (odvětvování) ještě neunavující, pak do 8k opravdu nic moc lepšího než 420SC není, jsou lepší pily, ale to už se nevejdete do 8k. Dva pístní kroužky neřešte, nejste profík a spíš než kroužek vám ztvrdnou gufera, nebo se vám podělá jiná součástka, jeden kroužek má navíc výhodu v menším tření a pily díky tomu většinou lépe akcelerují. Znáte tu pohádku o sedlákovi jak měnil, měnil až vyměnil...  aby jste nevybíral, nevybíral a nepřebral.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 167.132 (?), 20.4.2013 12:40

zdravím, jak se díváte na výkon, cena a váha stroje... mám 455e Rancher a když porovnám s 545 tak je tato dražší ale lehčí-4,9- a o 0,1 kw slabší, ta moje se dost pronese, má 5,8 kg,..2,6kw... je šance že má větší masív tudiž by mohla déle vydržet?

host - 115.106 (?), 20.4.2013 13:55

O tom to právě je v prvé řadě, nejde ani tak o chování motoru a řezný výkon i když také ten zvláště u XP modelů půjde znát a profi pilky půjdou daleko ochotněji za plynem do otáček - větší točky rychleji se točí řetěz, rychleji to řeže, pro amatéra co vytáhne pilu jednou za rok udělá službu bohatě i farma jako například ta vaše, co ale jak jste sám zjistil už úplně jedno není i pro amatéra je váha samotná. 5,9Kg zvláště při dlouhodobějším odvětvování je cejtit o to víc, když vám kmen neleží na zemi a vy musíte pilu zvedat, při porcování si pilu opřete a pila řeže vlastní váhou, tam se v prvé řadě hledí na výkon a dají se bez námahy snést pily do 6Kg, proto se kupují profi pilky, kde dostanu jednak výkon a jednak nízkou váhu, bohužel je to za nemalý příplatek. 455e Rancher je ukázka toho, že i když konstrukčně nic moc, robustností to zachraňuje a při rozumném nasazení není důvod k obavám. 5,8Kg má pila 455 a 460, vaše pila je E series a díky mechanismu pomocné pružiny ke startování a beznářaďovému napínání je o deko těžší, narozdíl od slabších modelů 450 a níž má už volbu průtoku čerpadla. Oproti profi řadě bude klidnější a snáze ukočírovatelná, jelikož má o 5ccm větší obsah než 545 a 550XP má i větší KM což zvláště při porcování silnějšího dřeva je určitě plus. Pokud děláte dřevo tak, že vám dovezou metrovku a vy to na kozlíku krájíte, je tato volba pily akceptovatelná, při pořizování pily do lesa, kde mě čeká kompletní zpracování - zkácet, odvětvit, naporcovat bych si tuto pilu nevybral a připlatil si za 545, 550XP nebo něco podobného od konkurence, případně bych k té vaší dokoupil něco lehkého a laciného, nemálo vláken s žabkou se tu už řešilo. Abych se vrátil k předchozímu příspěvku na Heurece si zjistěte, kdo prodává ty japonce a zavolejte si tam, jaké náhradní díly vám jsou schopni zajistit, výměnu dílů a opravu už pak není problém řešit jinde.

host - 73.55 (?), 20.4.2013 14:37

zajděte do servisu pil za fachmanem, a neprohloupíte s radou odborníka. 8tisíc je OK a pila bude na pořád 20kubíku nic není. Místní úvahy "klidnější a snáze ukočírovatelná" nebo počítat kroužky na pístu to je při pořezání jedný fůry za rok úúplně mimo.

host - 115.106 (?), 20.4.2013 15:57

73.55 vy jste jedl vtipnou kaši že?

Když přijde do prodejny HQ jak vy říkáte fachmanem, který pily servisuje, řekne mu takový fachman co, která pila se sere, co se posralo profíkovi za jak dlouho, jaký to jsou dobytci v údržbě, ale co mu asi tak může doporučit fachman za pilu do 8k? Nejvyšší dostupný model od HQ za tu cenu je 435. Taková 440 už je cenově přes a hádejte co se stane, když vám dovezou klaďák buku to je cca 20 metrů podle zadání? Máte tam kolikrát 50cm průměry a vy to s 435tkou budete chtít pořezat, jednak u toho strávíte mládí a další věc, že by mě moc zajímalo, jestli to pilka vydrží až do konce. To samé mě čeká u Stihl, kde mi nic než 211 nenabídnou. Ještě by mě zajímalo, jak takový značkový prodejce bude hodnotit konkurenční značky, když s nimi nepřijde do styku. O tom klidnějším řezu jsem to myslel v tom smyslu, že když dostane amatér do ruk nějakou agresivní silnou pilu přes 4KW, stačí chyba např. při zápichu apod. a je zle a když nikdy předtím v ruce pilu nedržel, takovou pilu bych mu nedoporučil, vy jste nejchytřejší, tak můžete přispět do mlýna, rád si počtu.

tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 167.132 (?), 20.4.2013 14:42

díky moc za porovnání pil, chtěl jsem kupovat pilu o řadu nižší, tak 1,6-1,8kw hq440 o 400 gramů lehčí... a peníze taky hráli roli, ale nakonec jsem se nechal ukecat na silnější a údajně už o úplně něčem jiném,(základ konstrukce pily, jako u profi třídy?)tak jsem připlatil a mám tu 455ku, teď už taky vidím, že není pila jako pila a raději bych volil asi jinou, ale to už bych byl o 5-6tis.jinde, samo že s cenou výše.Ale kromě hmotnosti jsem spokojen, nastavitelné čerpadlo, napínání řetězu bez nářadí, výkon parádní, po zahřátí startuje na dva zuby.Omlouvám se ostatním, že to tady tahám, ale nechci zakládat další vlákno, kterých tady je...

host - 234.247 (?), 20.4.2013 16:18

koukam co clovek to jiny nazor. Holt bude asi boj si neco vybrat.

host - 115.106 (?), 20.4.2013 16:24

Tondo máte to mírně popletené, 440 kterou jste původně chtěl má výkon co uvádíte, ale váží 4,4Kg kdežto 450e váží 5,9Kg váhový rozdíl mi ať to počítám, jak počítám vychází na 1,5Kg a to nepočítám větší váhu lišty a náplní, takže v reálu je to 2Kg. Cenově vychází 545 na 14200Kč a 455e na 12200Kč takže jakejch 5-6 tísíc? Že vy jste byl pro radu za fachmanem? Všechno je to odvislé od množství a průměru dřeva co chcete řezat, takže pokud jste měl v prodejně větší představu než je pro 440 únosné, 450 vám prodavač nevnutil pro nic za nic, ale mohl vás nasměrovat i výš aby jste měl volbu.

host - 115.106 (?), 20.4.2013 16:35

Oprava - místo 450 má být samozřejmě ta vaše 455eRancher.

tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 167.132 (?), 20.4.2013 16:56

zdravím, to jsem se špatně vyjádřil nebo jste mě špatně pochopil, porovnával jsem 545 a 455 4,9 kg a 5,8 kg a výkon 2,5 a 2,6 a cena o 2 tis.více, jak to vidí s cenou a hmotností a že jsem chtěl 440- 4,4 kg a cena 8,5 tis oproti, kdybych koupil 545 za 12.400,při dnešních cenách-rozdíl 4000kč, o tisíc jsem přestřelil. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz