Jakou motorovou pilu do 10 tis.?

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 126.168 (?) 
12.9.2010 10:59
Tady je to jasné - pěkná, moderní hobby pila vs vysoký standard farm. Využití v praxi nesrovnatelné, pro toho, kdo řeze více. PS 460 1,3, 1,5 mm, MS 211 1,1, 1,3 mm.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 152.100 (?), 12.9.2010 12:24

Možná jsem Vás špatně pochopil, takže pro moje potřeby by jste mi doporučil spíše Domar? Díky  

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 127.42 (?), 12.9.2010 12:32
Podle Vašich požadavků bude z těchto pil praktičtější MS 211, je lehčí a co chcete řezat zvládne s rezervou. Ale nikdy nevíte, pokud připravujete dřevo, co se naskytne. Potom bych ve výběru nahradil 460-420C a máte vše i velkou rezervou.

host - 237.211 (?), 12.9.2010 12:37

Zoberte to takto... co je pevnejsie... ked len napriklad plech na blatniku auta 1,1 alebo 1,3 a az 1,5 mm.???

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 127.42 (?), 12.9.2010 13:21
Z pohledu životnosti a odolnosti řezné soupravy máte pravdu, ale užší řezná souprava má také svoje výhody. Záleží na tom, co se hlavně řeže a jaký výkon je k dispozici.

host - 152.100 (?), 12.9.2010 14:05

Tak se mi výběr zase zúžil. Teď jsem se šel podívat do dílny, jakou šířku řetězu jsem vlastě vůbec používal na starší, teď už vyhozené el. pile. Mám tedy 2 řetězy o šířce 1,3mm - jeden původní + jeden orig. STIHL, na původní lištu 40cm. Takže teď mi tedy zbývá si vybrat mezi pilou STIHL MS 211 a Dolmarem PS 420 C, které jsou standartně dodávány s lištou a řetězy o šířce 1,3mm.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 126.175 (?), 12.9.2010 14:31
Jestli byste chtěl řetězy používat, tak na el.pilách jsou zejména 3/8 řetězy. Potom byste musel u PS 420C používat 2 různé řezné soupravy, nebo koupit 420C s 3/8 1,3 mm, což je trochu škoda, nebo MS 211, kde je 3/8 standardně.

host - 60.44 (?), 12.9.2010 18:30

všetko je relatívne... široká reťaz nepotrebuje prax... prereže všetko aj s rezervou pokial ta píla rezervu výkonu má... ak použijete reťaz úzku, musíte mať prax s rezaním... alebo silnú pílu ktorá si neuvedomí že nemate žiadnu skúsenosť... každé zakolísanie smeru rezu, u slabej píly spoznáte, skoro až zastavením píly... tak si vyberte pílu podla toho, či máte skúsenosti s pílou, alebo iba poznáte teóriu, alebo ani ani to nie... Juraj... píla nevie čo budete rezať, ani množstvo, píla je geniálny hlupák, ktorý robí čo môže, kým môže... ak zdochne, tak nie preto že chcela, ale preto že majiteľ ju donútil zdochnúť!!!

ARB - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 10.172 (?), 12.9.2010 19:06

To sa nedá takto povedať.  Kto nevie, nepomôže mu ani reťaz s vodiacim článkom širokým 5cm. A kto vie, ten spracuje všetko čo mu príde pod ruku aj s reťazou 1,1mm. Nesúvisí to s praxou. Len za posledných 14 dní tu v blízkom okolí to majú dvaja postarší páni za sebou. Kto vie akú reťaz používali? Je to jedno pretože spravili chybu za ktorú zaplatili tým najcennnejším čo mali...

Tazateľ chce pílu používať raz za uhorský rok, + chce občas vybehnúť na haluzinu s nákupným košíkom z tesca.  Pri takomto využití píly je hrúbka vodiaceho článku na reznej súprave pre ňho nepodstatná záležitosť a rozhodovať by sa mal asi podľa ceny píly ak sú limitom financie. Ak si chce spraviť radosť nič mu nebráni v tom zadovážiť si ľahkú profi pílu.

host - 60.44 (?), 12.9.2010 20:07

súhlasím..ale prax robí svoje, a vývoj tiež nespí... teraz už by som bral možno aj niečo iné ako mám... mal som k dispozícii stihl, hoci kedy a na čokolvek... nebola moja, a majiteľ si ju dal do odpisu vo firme... ja firmou nedisponujem, a manželka mi bločky neprepláca... kúpil som čo bolo v akcii, servis bol po ruke, a som spokojný už štyri roky... používam ju podla potreby, merobím nikomu reklamu, ale všetko si treba odskúšať, a sa aj niečo naučiť... neuznávam, ak mi bude nejaký profík z lesa s dvadsať ročnou praxou tvrdiť že iba ten a ten model a nič viac... a pritom ani nikdy iný model nemal v ruke... šírka reťaze roky bola jednaká, a ani sme nevedeli že aj v tom môže byť rozdiel... na presné rezy tesárov, sú lepšie úzke reťaze... na hrubú kalamitnú ťažbu široké /není čas sa hrať s pomalším rezom, ktorý má byť pekný/...a vo tom to je... Juraj

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika