jakou motorovou pilu?

host - 46.173 (?) 
26.11.2008 9:48, zobrazeno: 5692x

ahoj všichni, přišel jsem sem pro radu, neboť si chci koupit nějakou pilu a vůbec nemám představu jakou. začal jsem topit dřevem a letos jsem nařezal cca 15m, půjčil jsem si na to elektrickou pilu a po této zkušenosti vím, že již nikdy. Takže chci koupit benzínovou pilu na cca 20m ročně tvrdého dřeva, nenáročnou na údržbu a za rozumnou cenu, tak do 10tis, nepreferuji žádnou značku. Budu rád za každou radu. Karel 

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Jezevcik - (8) - 146.209 (?), 26.11.2008 23:41

Otázka je, co jste měl za tu elektrickou pilu.Ony jsou velké rozdíly.Ale asi víte, co chcete a jste rozhodnutý.Nejlepší pověst mají pily Stihl, nejsem si však jistý tou cenovou hladinou, neznám jejich aktuální ceny, zkuste prověřit a uvidíte, třeba to šlo trochu dolů, jako i jiné nářadí.Před pár lety byla Stihlka za 15 tis.už opravdová třída.Ještě zpět k té el.pile.Má jednu výhodu oproti benzínové,a to v hlučnosti.Pro někoho možná nepodstatné,ale samotná práce není nejpříjemnější,jak pro pracujícího,tak i pro okolní sousedy a hlavně v neděli.

Jezevcik - (8) - 146.209 (?), 26.11.2008 23:51

Ještě bych dodal, že takové množství tvrdého dřeva bych stejně asi nejraději dělal na cirkulárce, je to pohodlnější a asi i levnější.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 27.11.2008 10:40

Negativní zkušenost s el. pilou už máte za sebou. Tedy nějaké přesvědčování, že jsou i el. pily lepší je podle mě trochu mimo, když se ptáte na benzínovou pilu. Ale el. pilu nevylučuji, pouze se zaměřím na benzínovou pilu. V požadované ceně a předpokládaném množství dřeva je nejlepší současnou variantou lehká třída farm Dolmar PS420C. Lze ji pořídit kolem 8000,-Kč a několikrát jsme se zde k tomuto modelu a při podobných požadavcích dopracovali. Pokud nemíníte zvýšit cenový limit a 10.000,- je nepřekonatelný strop, tak z mého pohledu je to jasná volba.

host - 46.173 (?), 27.11.2008 11:02

Děkuji za odpověď, na pilu jsem koukal a přijde mi jako dobrá volba. Limit deseti tisíc bych samozřejmě překonat mohl, ale nevím zda by to bylo rozumné, neboť u mě ta pila zase až tolik využitá nebude, to by musel být nějaký rozumný důvod. Karel

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 27.11.2008 11:35

Přesně tak, rozumný důvod je např. výhledově zvětšení objemu řezaného dřeva, nebo průměry dřeva. Může to být i např. výpomoc s pilou, kdy ji částečně použijete, jako výrobní prostředek. Jinak, za daných okolností bych lepší volbu těžko hledal. Už jen katalyzátor za takovou cenu je něco vyjímečného o dalších přednostech nemluvím. 

host - 235.206 (?), 23.12.2008 16:52

Dolmar Ps-420 nebo 109

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika