Jakou levnou benzínovou pilu?
|
|
|
|
|
|
|
host - 156.151 (?) 10.11.2011 8:56
Čína kopíruje všetko- od autiakov až po motorové píly. Bohužial ekonomicky všetkých poráža, časom asi budeme rádi keď požičia EÚ peniaze a zachráni ju pred bankrótom. Značky Dolmar a Solo sú pôvodne nemecké=kvalitné. Solo napr. v 50. rokoch vyrobila prvú benzínovú kosačku trávy na svete. Keď však preberú výrobu Číňania, bál by som sa kvality. Potom naozaj radšej aspoň tú retiazku treba kúpiť kvalitnejšiu, aby Vám nerozsekla pri pretrhnutí obličej (v tom lepšom prípade). Ja som zvolil o triedu lepšiu kvalitu ako je Čína- taliansku OM 952. Keď si odrátate cenu vráteného benzínu po 7 rokoch, nevyjde Vás drahšie ako diskutovaný Hecht. Na občasné rezanie v lese či v záhrade je lepšia farmárska píla s obsahom aspoň 50 cm3. Píla váži 5kg a 7 rokov spoľahlivo slúži. Za tú dobu bolo menené akurát reťazové koliesko a teraz aj prehriata lišta.Čerpadlo začalo málo mastiť, pravdepodobne bude upchatý kanálik odvzdušnenia olejovej nádržky. Výkon 2,5 kW a spotreba benzínu sú stále super. Píly Oleo Mac vraj používajú v lesoch na severe USA, ale pod americkým názvom. Paľo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 100.203 (?), 10.11.2011 20:01
No to som sa aj ja docital ze v Amerike pod nazvom JohnDeere ale ja som take pily este nevidel a inac bolo to aj tu uz zmienovane a asi ste mali stastie z tym Oleo-Macom vela stastia a nech vam vydrzi este a vela kubikov.
|
|
|
|
|
|
|
host - 134.245 (?), 10.11.2011 22:47
Ďakujem pánovi 100.203. Na každej značke nájdete daaké muchy. Oleo Mac je v kvalite niekde uprostred. Pod značkou John Deere sa predávajú iba v USA a Kanade. U značkovej píly (Husquarna, Stihl, Solo...) zaplatíte dosť aj za meno, ale zas máte väčšiu istotu, že s ňou nebudú problémy. To sa netýka hobby triedy. Mal som Stihl 018 a vymenil som na nej postupne snad všetky diely. Hobby nikomu neodporúčam, lepšie si priplatiť za slušný výkon- nad 2 kW. Pri Dolmaru ma prekvapilo chýbajúce tesnenie pod uzáverom viečka na olej (v nedávnych disk. príspevkoch). Kvalita značky sa prejavuje hlavne na takýchto detailoch. Nútiť majiteľa, aby to riešil tesnením z fľaše od oleja- to by sa serióznemu výrobcovi píl stávať nemalo. Paľo
|
|
|
|
|
|
|
host - 42.235 (?), 20.11.2011 0:18
Na trhu se nyní objevila nová čínská pila silnější třídy Fuxtec. Dodává se to přes Německo. Zkuste na internetu podívat, jestli v Čechách už mají zástupce. Slibují tam všechny náhradní díly. Výkonově je to 4,1 PS / 3,1 kw, 61,5 cm3. Zálaží však i od řetězu, jaké ak jakému účelu se používá, proto i v tomto směru je třeba dát si poradit a možnost si vybrat. Já osobně bych bral z bazaru značkovou pilu Stihl nebo Husqarna.
|
|
|
|
|
|
|
host - 227.2 (?), 20.12.2011 10:50
Kdybych opravdu pilu moc nepotreboval casto, nechtel dati vice penez, osobne bych sel do zakladnich modelu znackovych pil Husgvarna, Dolmar,ci Stihl.V tom zakladu se sezenou v cene 4-5 tisic.Asi by fungovala i nejaka jina pila od jine znacky, ale nehodlam kvuli usetrene tisicovce,,mozna dvema tisicum se roky mozna s necim trapit, pak to nechyta, nebo se to muze sypat, servis je dnes drahy a z lacine pily muze byti nakonec draha.Dal tj.na kazdem.Ja uz jsem z tech pokusu ruznych vyrostl, mohl bych psati roman, jak jsem v " usetril na lacine napr.sekacce travni a reknu vam, ze uz jsem dostatecne vyleceny s lacinou neznackovou a nakonec drahou veci.
|
|
|
|
|
|
|
host - 227.2 (?), 20.12.2011 11:16
Kdyz si kupuji pilu, chci ji miti, pouzivat bez problemu roky.Rozdil tisice, ci dvou usetrenych je otazkou par nakupu beznych potravin napr.Nebo, jedne nadrze benzinu u auta.A proc riskovat, ze penize, ktere usetrim za nakup lacine v horsim pripade nekvalitni pily, vynalozim na servis, nebo na pripadnou koupi pily jine, znackove,nove, nehlede na to, ze mi vecne behani do servisu, vecne nedostatky nekvalitni pily mohou pekne otravit nakonec zivot.Ono, kdyz je podzim, halda dreva a pila jde spatne, ci nejde vubec, nebo cekate mesic na dily, dekuji tedy pekne, osobne.
|
|
|
|
|
|
|
nomadm - Bronzový Zahrádkář (52) - 142.6 (?), 11.4.2012 14:54
Zdravím kolegove, odesla mi moje prvni pila Zenoah Komatsu GZ 400 a hledam levnou nahradu, libila by se mi samozrejme nejaka Stihlka za 20 tis., ale to proste nemam a nedam... Rezu jen pro sve potreby, palivove drivi na vytapeni jednoho maleho RD (krbova kamna). GZ 400 (1.7 kW) mi pripadla dost slaba...
Ted neco k nahrade, cena cca 4 tis. Kc a varianty jsou bud ojeta znackova (Stihl, Husqvarna, Jonsered, Dolmar), nebo nova Hecht 945/950 (950ka se mi libi kvuli vetsimu vykonu, ale kdosi tu psal, ze je to v praxi nerozeznatelne..). Nebo ted mam nabidku na 5 let starou, ale nepouzitou OM 952 za 4,5 tis. Kc..Co zvolit? Kdybych bral znackovou pouzitou, jsou nejake nepodarene typy, kterym se radeji vyhnout?
Dekuji za rady.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 108.12 (?), 12.4.2012 15:37
Tak k tomu vyberu ako vidite malis te sa moznost sam presvedcit ze cinske pily stoja s prepacenim na h.. cize za nic urcite by som siel do nejakej znackovej ako je Stihl/Husqvarna ale nie OM lebo budete toto asi riesit znovu tak ak mate moznost popozerajte dobre inzeraty trebars aj na internete dohodnut sa pozret si pilku v akom je stave a kedy bola pila kupena a tak ale urcite znackovu pilu
|
|
|
|
|
|
|
host - 102.73 (?), 12.4.2012 15:56
maximálny súhlas aj keď málo pílim chcem každý rok s tou istou pílou, najdrahšia píla je znovu kupovaná píla a ešte čosi možno pre mnohých hlúposť, ale chcem aby po mne deťom niečo ostalo ja mám dodnes po otcovi hodinky omegy a foťák zenit (aj ked s ním momentálne nefotím, veľa som sa s ním naučil)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|