Jakou levnou benzínovou pilu?

hatchet - (11) - 231.237 (?) 
7.9.2011 20:29

Dobrý večer, pokud nejste fyzicky silně poddimenzován, pak k pile o tomto obsahu požadovat dekompresor je holý nesmysl - relativně lehce ji nastartujete i bez něj.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

sirius1983 - (10) - 37.4 (?), 7.9.2011 20:33
Poddimenzován nejsem. A ten primer mi teda k něčemu bude nebo ne?

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 209.163 (?), 7.9.2011 21:12
Primerem snadno dočerpáte palivo do karburátoru a tím lehce na pár pokusů nastartujete zejména déle odstavenou pilu. Dále umožňuje vyměnit staré palivo v karburátoru za nové z nádrže, tím opět snadněji nastartujete motor. Dekompresor je pomoc při startu u větších objemů, u menších objemů je to úkon navíc a mnohý začátečník a nejen on neví, co dříve zmáčknout, nebo zapnout před startem. Lepší je pomocná pružina, která nevyžaduje úkony navíc a start motoru usnadní bez ohledu na obsah motoru. Nevýhodou je zejména širší kryt startování, dle pily.

sirius1983 - (10) - 37.4 (?), 7.9.2011 22:28
Děkuji za vysvětlení, teď se jen tedy musím rozhodnout, kterou pilu vzít. Zdá se mi, že není důvod brát starší 945, když je tu inovovaný model 946T s primerem. Je to správná úvaha? Trochu mě ale láká i ta 950 u které je vyšší výkon a co jsem četl, tak člověk by měl mít pilu spíše trochu silnější než je než skutečně pro svoji práci potřebuje. Prosím poraďte kterou. Děkuji.

host - 65.36 (?), 8.9.2011 7:58
já bych bral tu 946T, výkonově by měla stačit.

host - 26.218 (?), 8.9.2011 12:01

Pokud máte možnost dotáhnout na zahradu 230V, tak zauvažujte nad pilou elektrickou. Můj soused uvažoval jako Vy, koupil si Homelite a za tři roky ji vyhodil - žádný servis ji nechtěl vzít do opravy. Nakonec si koupil el. Dolmara a pohoda.

sirius1983 - (10) - 37.4 (?), 8.9.2011 21:45
elektrickou jsem měl doposud a neustále jsem musel dávat pozor na kabel, takže bych teď opravdu raději zkusil benzínovou. Do konečného výběru se mi tedy dostaly Hechty 946T a 950. Tady ale už opravdu nevím, kterou vzít. Asi si hodím korunou.

host - 227.2 (?), 20.12.2011 11:06

Pokud jde o elektrickou pilu, je asi konstrukcne jednodussi, cenove proti benzinove, asi dostupnejsi, ale osobne bych ji nechtel, je to limitovane zdrojem elektriny a taky hlavne neustale nejake kabely hlidat, motat atd.neprakticke z meho pohledu.Mel jsem elektrickou sekacku, vim,je to neco jineho, tam se s ni clovek vice asi pohybuje, nez pri rezani pilou, ale proste, ja osobne, pokud jde o pilu retezovou, ci sekacku, kabely,elektrinu nechci, ale jinemu to treba vyhovuje, tj.na kazdem.

Karel K. - (15) - 173.125 (?), 8.9.2011 22:12

Pokud takto budou přemýšlet všichni, že než by přidali posranou tisícovku za pořádnou pilu, kterou jim v případě potřeby spraví klidně i po 10ti letech v každém servisu Stihl (nebo i jinou značkovou se zajištěným servisem) tak si raději koupí levnej čínskej výrobek.  Za pár let si naše děti nebudou moct vybrat, protože už tu budou jen čínské šmejdy. Firmy co vyrábí dobré výrobky skončí, protože už teď lidé dávají přednost ceně před kvalitou. Téměř vždy je otázka co chci a za kolik peněz, místo toho co chci, na kolik let a na jakou práci. Za pár let až se pila rozbije tak si koupí novou, protože to nikdo neopraví a hotovo. Takže utratí ve finále mnohem víc, má pořád čínskej šmejd a Číňan vydělal 2x. Jen tak dál a za pár let tu budem dělat blbce žluté rase a zboží tu bude jen čínské jako v Austrálii. Jen tak dál. Nakonec tu tisícovku utratí za nějaký nesmysl. Jako třeba benzín na cestě do marketů, cigarety, alkohol a pod. 

sirius1983 - (10) - 37.4 (?), 8.9.2011 22:20
Nevím proč jste tak zaujatý proti čínským výrobkům, to přece nic nevypovídá o kvalitě. Jak zde již bylo řečeno, tak je rozdíl, kde je výrobek vyroben a kde navrhut. V jedné a té samé čínské továrně mohou vznikat výrobky zcela nekvalitní stejně jako vysoce kvalitní, jde jen o to, kolik výrobce vyhradil na výrobek prostředků. Elektronika je toho typickým příkladem.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz