Zdravím,
vzhledem k nespokojenosti s mojí Hecht 945, která byla po každém řezání v servise, vždy když se s ní dýl řezalo, tak se stávalo, že se hůře a hůře startovala, až se jí nechtělo vůbec a když se jí chtělo, tak jsem se modli ať nezdechne, což dělávala pravidelně. Prostě na ní není absolutní spoleh, což potřebuji, když jsem někde pro dřevo a mám termín, kdy ho musím zpracovat.
Pilu potřebuji jen párkrát do roka na přípravu palivového dříví pro krbové kamna - pokácení a zpracování pár stromů za rok (max. bylo 7 - 8 stromů), ale většinou jde opravu o jednu. max dvě akce za rok. A po zbytek roku pila leží ve skříni, max nějaké lehké využití kolem domu.
Z tohoto důvodu nemůžu mít nějakou hobby pilku 1,3 - 1,7 kW, nebo se pletu? Zvládne to nějaká značková hobby pilka? Nedokážu si představit kácet 7 stromů s nějakou 1,5 kW pilkou.
Známý má cca 15 - 20 let starou Jonsered a funguje nádherně, na té akci kdy jsme káceli těch 7 stromů (břízy a staré jabloně), mě hned u prvního stromu odešel startér (Hecht 945) a tak to všechno odpracovala známého Jonseredka... tchám má zase 20 let starou Dolmarku a řeže taky jak drak. Vyrábí se dnes vůbec takové pily?? Nebo je to dnes všechno spotřebák? A vydrží jen profi pily za 20 tis. a víc? Což investovat nechci a přijde mi to i zbytečné, to už jsou vesměs zbytečně výkonné a velké pily.
Po přelouskání nějakých vláken zde a průzkumů eshopů mi nejlepší poměr cena/výkon vychází u Dolmar. Husqvarny mi přijdou přetechnizované a Stihl dražší, máte někdo i aktuální zkusšenosti i se zn. Jonsered? Jak uvádím v názvu příspěvku, představuji se cenovou hranici kolem těch 10 tis. Kč, vzhledem k nízké četnosti využití pily mi přijde zbytečné do pily investovat více. Strop bych viděl 12 tis. Kč, když to bude špica model do k terého se fakt vyplatí jít.
Servis Otrokovice, případně Zlín.
Děkuji za tipy a rady.