Jakou kvalitní benzínovou pilu za cca 10 tis.?

host - 19.70 (?) 
6.4.2016 14:11
Tak já řežu jenom tvrdé a slabší 420 si s ním lehce poradí, jako 500. 420 má užší řetěz a tak řeže skoro stejně, jako 500. Náhrady seženete i na dolmarky, podle toho jaké chcete. Třeba se prodává na 5 řadu 2 kroužkový píst, origo je 1 kroužkový. Z těch náhradních dílů nejvíc užijete běžné spotřební součástky, jako lištu, řetěz, svíčku, prstýnky, filtry a na tom neušetříte. Mohl byste ušetřit na servisu, kdyby ste měl servis stihl blízko. Všecko se dá koupit a záleží jenom na tom, jak jste schopnej si vyměnit třeba pružinu, filtr a nebo s tím musíte do servisu.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 94.6 (?), 6.4.2016 14:31
Pokiaľ sa opotrebuje piestny krúžok tak sa spália stovky litrov benzínu. Pri dvojkrúžkovom pieste je väčšie tepelné namáhanie trením, väčšie hmotnosť piestu. Týmto riešením prídete o zrýchlenie, trocha menej výkonu, a máličko sa zvýši spotreba. Výhodu je však o niečo dlhšia životnosť motora. Pri cene piestneho krúžku cca10 eur a hodine práce pri jeho výmeneby som to nejak neriešil. Jaro Š.

host - 19.70 (?), 6.4.2016 14:42
Že je možné koupit neorigo píst se 2 kroužky i s 1 kroužkem, jako origoš.

nomadm - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (52) - 145.141 (?), 6.4.2016 21:08
No, zajedu do obchodu kde mají spolu Dolmar i Stihl a uvidím. Nicméně díky za informace.

host - 140.6 (?), 6.4.2016 21:51

Až takový obchod objevíte tak napište kde.

nomadm - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (52) - 145.141 (?), 7.4.2016 17:03
Tenn obchod jsem nemusel hledat, jel jsem najisto - Patrick ve Zlíně. Tam jsem dnes byl a ještě ve Stihlu v Lukově a asi mne ukamenujete dolmaráci, ale zamiloval jsem se do MS 261:). Lehká, skvěle sednoucí profimašina. Ale otázka je jestli to vzhledem k mému stylu použití není zbytečný luxus... V Lukově dolmarky pán prodával taky, lesákúm hodně řadu 5000, ale prý moc spolehlivé nebyly a tak se lesáci vraceli ke stihlkám. Navíc jsou prý teď na dolmar odost dražší ND... tak nevím, ale nahlodali mě fest...:)

host - 13.231 (?), 7.4.2016 18:26

Tak si kupte 261 a nedívejte se na zbytečný luxus. Budete mít profi pilu a řezat budete rád. Dolmarky 5000 jsou výborné pily. Opravoval jsem kolem 20 ks těchto pil. Mají jedno společné. Dělala s nima Ho.va.da. Zaje.bané válce, omezováky na doraz, žádná údržba, často vyjetý olej, ulomené brzdy, proražené kartery, prosekané rukojeti, vylámané lopatky ventilátoru, ochuzené nastavení karburátorů, olejová čerpadla vydřená, vyrvané štefty, stržené závity, rozbité kryty. Když si koupí 50 ccm pilu od Stihlu za 20 tisíc, tak ji nevezmou do těžby a pilu šetří. Na těžbu mají silnější pilu. 5105 je méně přetěžována, neboť na silné dřevo je 6100. Jinak i 5105 se uvolní ložisko v rukách Ho.va.da. Zatím jsem opravoval u 2 pil. Tyto pily vydrží v profi neskutečně moc, jejich největší nepřítel je člověk.

nomadm - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (52) - 145.141 (?), 7.4.2016 21:42

další výhoda STIHLu je ta, že servis mám vpodstatě zarohem...:)

host - 7.36 (?), 7.4.2016 22:02
To určitě výhoda je. Servis byste našel aji na dolmarku, stejně ho nebudete potřebovat. Značka pily je u chlapa srdcová záležitost a já s dolmarkou řežu eště od sachs dolmar. Je to kus hrdosti řezat se značkou, která má historii. Tož dobře vyberte ať máte tu svou srdcovou záležitost.

host - 140.156 (?), 7.4.2016 21:41

Nezapomínej, že prodejce ti doporučí zboží na kterém má větší zisk ;)

Stihl 261 a Dolmar 5105 jsou plně srovnatelné pily a je na dlouhou diskusi která je lepší a která horší. 5105 seženeš za 12k, 261 za 18, tj za nápis Stihl dáš 6k. To jsi nadšený fanda s klapkama na očích (nic proti Stihlu, jen trochu moc rejžuje). Ceny ND - vyžádej si ceník a porovnej.

Mmch. zastoupení Stihl a pily jiných značek mi moc k sobě nejdou...

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika