Jaká pila
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 27.38 (?), 7.10.2010 13:36
Tak a novučká Johnsered 2245-ka je po dlhom rozhodovaní už doma. Je to moja prvá motorová píla (okrem elektrickej) a už dávno som sa tak netešil na sobotu ako teraz. Na dvore kopa bučkov, v garáži bandaska benzínu a oleje, basa Prazdroja je už síce dobre pohnutá, ale... s nákladmi na PHM treba kalkulovať.
Pri mojich pilčickych shopnostiach a potrebách rezania mi je vlastne takáto píla zbytočná, ale je to ako v nejakej reklame o aute - ja ju ani veľmi nepotrebujem, ja ju chcem...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 24.183 (?), 7.10.2010 19:46
Pro občasné řezání na zahradě nemusí být super pila, to je fakt. Ale úplně mě ničí nervy zvuk motorů slabých hobby pil, jejichž přetížený motor pláče a žaluje na špatné zacházení. Pilu používám málo, ale i pro občasné pokácení stromu na zahradě je potřeba odpovídající výkon. Mám pilu 2,8kW (záměrně neuvedu výrobce) a pro práce na zahradě a občasné nařezání dřeva na topení to je tak akorát. Nedovedu si představit tu dřinu a utrpení při práci s pilou o polovičním výkonu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 148.115 (?), 7.10.2010 21:59
Ja mám lacnú 2,4kW(zámerne neuvediem výrobcu, aby ma neurážali amatérski majitelia značkových).Úplne stačí, mám ju 2roky, bez závad, dnes som s ňou narezal 7,2plm-čistá hmota 20-50cm hrubého duba.Na svete vyrába cca 120 výrobcov benzínpíly..Neviem, prečo každý na tomto fóre doporučuje jedine 2-3 značky, ktoré nakupovali čs.štátne lesy, ostatní majitelia iných značiek sú na posmech hoci ich píly nevideli ani z rýchlika.To by sa drevorubači v amazónii čudovali..P.S.aj nemecké značkové vyrábajú gastarbaitri...
|
|
|
|
|
|
|
host - 166.36 (?), 7.10.2010 22:35
Ono tak nezaleží na výkonu pily, ale hlavně záleží na řetezu a na délce lišty, je známo že legendární pila Stihl MS 180 s výkone 1,5 kW při 9000 otáčkách za min. osazená žetězem 3/8'' a vodící drážkou 1,1 mm, řeže rychleji než třeba Stihl MS 210 o MS 211 ani nemluvě.
|
|
|
|
|
|
|
host - 24.183 (?), 8.10.2010 13:28
Souhlasím, výkon pily se dá posunout o trochu výš dobrým řetězem. Ale staré dobré heslo o výkonu, který ničím nenahradíš, platí stále.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|