Jaká pila

host - 120.31 (?) 
5.10.2010 7:02

No já jen doufám že je v naší republice dost místa na skládku kam by se všechny ty použité pily vlezly.. A taky věřím že tyto pily do puntíku splňují všechny normy o emisích vibracích atd.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 126.51 (?), 5.10.2010 7:22
Ty další, co budou po třídění odpadu vyrobeny už možná něco splňovat budou. Určitě to, že rychlý oběh peněz a zboží je dobrý pro výrobce a prodejce a zákazník... ať platí, zase bude mít brzy nové. Tak by měli být spokojeni všichni, tak proč ten zákazník nadává..?

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 127.20 (?), 5.10.2010 7:03
Tady si vybere každý :). Mám z toho dojem, že to je příběh autora. Mě nikdy nevadilo, že řežu s Dolmarem, na kterého se i dnes někteří dívají podobně, jako na pily z marketů. Ale to je jejich problém.

jardo - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (91) - 121.50 (?), 5.10.2010 8:09

Pán Michal máte pravdu. Na občasné porezanie okolo domu stačí úplne najlacnejšia pila z marketu. Ale ak niekto chce robiť drevo na kúrenie, nie občasné prikúrenie v krbe a opekanie klobás, tak už asi radšej zvolí niečo spoľahlivejšie. Nakoniec aj Vy sám priznávate, že používate STIHL.Tu už s Vami ale nebudem súhlasiť. Ja som si kúpil PS 420. V porovnaním so STIHLom je cena omnoho výhodnejšia a čo sa týka výkonu tak je podľa mňa pre pilčíka mojej kategórie minimálne o tri triedy triedy lepšia, takže aj keď s pílou naučím robiť, nikdy pre mňa nebude slabá. Môj sused má pílu vraj profi s vyhrievanými rúčkami a možno si o mne myslí niečo také ako ten Váš o tých čo majú tie no mame. Ja jemu môj názor na neho nebudem ani radšej hovoriť.

host - 27.38 (?), 7.10.2010 13:36

Tak a novučká Johnsered 2245-ka je po dlhom rozhodovaní už doma. Je to moja prvá motorová píla (okrem elektrickej) a už dávno som sa tak netešil na sobotu ako teraz. Na dvore kopa bučkov, v garáži bandaska benzínu a oleje, basa Prazdroja je už síce dobre pohnutá, ale... s nákladmi na PHM treba kalkulovať.  

Pri mojich pilčickych shopnostiach a potrebách rezania mi je vlastne takáto píla zbytočná, ale je to ako v nejakej reklame o aute - ja ju ani veľmi nepotrebujem, ja ju chcem...

ARB - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 197.174 (?), 7.10.2010 19:09

Na ten hudobný nástroj s Prazdrojom dajte pozor. Pri práci s pílou je jedno či ste novopečený majiteľ - ako že aj ste, alebo máte dlhoročnú prax, je veľmi dôležité mať čistú hlavu a čistý štít. Zahrať Bacha si môžte po práci. Vtedy to má lepšiu akustiku.

host - 24.183 (?), 7.10.2010 19:46

Pro občasné řezání na zahradě nemusí být super pila, to je fakt. Ale úplně mě ničí nervy zvuk motorů slabých hobby pil, jejichž přetížený motor pláče a žaluje na špatné zacházení. Pilu používám málo, ale i pro občasné pokácení stromu na zahradě je potřeba odpovídající výkon. Mám pilu 2,8kW (záměrně neuvedu výrobce) a pro práce na zahradě a občasné nařezání dřeva na topení to je tak akorát. Nedovedu si představit tu dřinu a utrpení při práci s pilou o polovičním výkonu.

host - 148.115 (?), 7.10.2010 21:59
Ja mám lacnú 2,4kW(zámerne neuvediem výrobcu, aby ma neurážali amatérski majitelia značkových).Úplne stačí, mám ju 2roky, bez závad, dnes som s ňou narezal 7,2plm-čistá hmota 20-50cm hrubého duba.Na svete vyrába cca 120 výrobcov benzínpíly..Neviem, prečo každý na tomto fóre doporučuje jedine 2-3 značky, ktoré nakupovali čs.štátne lesy, ostatní majitelia iných značiek sú na posmech hoci ich píly nevideli ani z rýchlika.To by sa drevorubači v amazónii čudovali..P.S.aj nemecké značkové vyrábajú gastarbaitri...

host - 166.36 (?), 7.10.2010 22:35

Ono tak nezaleží na výkonu pily, ale hlavně záleží na řetezu a na délce lišty, je známo že legendární pila Stihl MS 180 s výkone 1,5 kW při 9000 otáčkách za min. osazená žetězem 3/8'' a vodící drážkou 1,1 mm, řeže rychleji než třeba Stihl MS 210 o MS 211 ani nemluvě.

host - 24.183 (?), 8.10.2010 13:28

Souhlasím, výkon pily se dá posunout o trochu výš dobrým řetězem. Ale staré dobré heslo o výkonu, který ničím nenahradíš, platí stále.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika