Husqvarna - spojka

host - 15.162 (?) 
16.10.2008 12:03, zobrazeno: 13333x

Dobrý den, mam starou pilu H266 a potrebuji na ní vyměnit pružinu na spojce a nechci u toho přijít k úrazu a zároveň ublížit pile(na to kolik má let tak je ve velmi slušném stavu). Děkuji za odpověď.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 94.115 (?), 16.10.2008 13:41
máte blokovací kolík, klíč na sundání spojky, háček na montáž pružin? výměna netrvá dlouho, ale chce to grif jinak je to vopruz, jediná smysluplná rada je zaneste to do servisu a když už bude dole spojka tak si nechte zkontrolovat a případně vyměnit řetězku. postup: zablokujete píst ve válci kolíkem namontovaným místo svíčky a po směru hodinových ručiček odmontujete spojku. do spojky vložíte nové pero, chytnete ji do svěráku, do oček pružiny zavěsíte háčky, natáhnete k sobě očka a zavěsíte je do sebe, namontujete spojku, pozor při utahování aby se vám píst opřel o blokovací kolík, abyste to neutahoval proti startovacímu mechanismu, vyšroubujete blokovací kolík... HH

host - 15.162 (?), 16.10.2008 16:30

jo

Dan Rohanský - (14) - 170.170 (?), 16.10.2008 21:19

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 16.10.2008 21:53

Úderem povolovat spojku - běžná praxe profesionálů, ale z nutnosti u H266,268,272,254,257,242,262 a pod, ale v lese!!  Na ponku do spojky není třeba mlátit, navíc to, jak to šlo snadno, neodpovídá praxi, to bylo připravené pro natáčení. Potom může dojít ke zbytečným škodám(rázy do klecí ložisek, možnost poškození pružin spojky), povolovat by se měla spojka tahem, ne nárazem - použít klíč, nebo přípravek k povolení. 

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 16.10.2008 22:06

A to ještě není to nejhorší, jsou tu mechanici, kteří pamatují tenké písty u HQ a ty nás naučili tlaku na klíč, nikoli nárazem (úderem). Propíchnutý píst byl známkou neodbornosti.  Jistící trn byl také změněn z kovu na plast. Osobně nejraději používám přípravek od STIHLu, takové podivné Cé z černého plastu. Širší hlavička lépe rozloží tlak na dno pístu a je přeci jen měkčí než kov. Taková spojka HQ 365,371,372 po měsících ekooleje, to je chutný zážitek. Nejraději vždy demontuji pružné plechy a klíč jsem si udělal jen na unašeč.

Radek

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 16.10.2008 22:38

To jsem taky takové propíchnuté písty viděl, taky málo dotažené spojky, které lítaly po dílně. Ale to jsou takové zážitky, které mnohdy vypadají moc nafouknuté. Někdy stačí jeden špatně dotažený šroubek klapky karburátoru a je po motoru. To se mi dostala taková pila na opravu - po servisu(GO) řezala do půl nádržky. Neuznali to a majitel se nechtěl dohadovat, resp. soudit s nejistým výsledkem a mít ještě vyšší náklady. Nebo třeba na koleně vyrobené řetězové kolo, průměr skoro jednou tak větší a od oka!!! navařené na starém spojkovém bubnu. Nebo plastová láhev nahradila poškozené olejové čerpadlo - olej kapal na řetěz!!! používáno několik měsíců!!! Jiné tlumiče vibrací,filtry ze silonek, jiné svíčky, nebo nevhodné řezné soupravy - to už nepřekvapí.     

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 16.10.2008 23:15

To jsou speciality českého kutila. Kutil Tim je proti němu babral. Kdo pamatuje spojku u Homelit XL ve tvaru písmene S, specialita kterou mám vystavenu, co myslíte? No praskla, tak ji borec svařil! Naštěstí odešla i řetězka a tu už si vyvařit netroufl, neměl jak opracovat zuby!

Radek

HH - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (154) - 112.250 (?), 16.10.2008 23:44
kupa lidí stále žije v socíku a snad ani nechce pochopit že doby kdy se dělalo ze starého nové jsou doufám definitivně v p... Neustále se setkávám s požadavky třeba při výměně řetězky zda nemám nějakou použitelnou starší :-D , nebo jen to nějak udělejte abych to nastartoval a na to mazání nekoukejte, já to namáčím do kýble s olejem...

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 17.10.2008 8:02

No jo, prosby typu, já si tu starou lištu a řetěz vezmu na horší řezání, jsou už známou písničkou. Argument, že poškodí novou řetězku jim nic neříká. Setkal jsem se i s olejničkou přidělanou na pilu, jako mazání řetězu!

Radek

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika