Husqvarna 575

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?) 
28.2.2009 17:30

Zdravím vás přátelé, všichni svým způsobem máte pravdu, jenže, je to pravda daná pohledem jednoho, dvou kusů. Servisní zkušenosti říkají trošku něco jiného. HQ 55,365, 371, 372, STIHL 023, 025, MS 230, 250 to je jen část modelů, kde tyto potíže jsou, jistě, rozhodujících je několik faktorů. Jednak délka a druh provozu. 8 let stará 365 s denním výkonem 25 m3, 5 dní v týdnu. To není běžná doba, předpokládaná výrobcem pro profi použití, jenže jsme v Čechách a ten dřevař prostě dřív na novou nemá! Práce s podbroušenýmy omezováky, unaveným AV systémem. Výrazně se vibrace podepisují na pevnosti spojení. Nedostatečná údržba, ano i ta přispívá hodně. Těžký, nečištěný filtr se rozkmitává a taktéž uvolňuje sponu.

Kombi klíč nosí do lesa každý, takže šroubovák k dispozici má, ale nemá vždy tlakový vzduch. Starou štětku na holení, nebo malé košťátko na bonzaje není problém si vzít a filtr očistit po druhé nádrži alespoň z venku. A na to ani u STIHLu není šroubovák potřeba!

Dřevaři opravdu nechodí do lesa závodit v disciplínách jak popsal Míra a nalévání paliva a oleje, je vždy příležitostí k drobnému odpočinku, navíc předepsanému! Všechny ty vylepšení mají sloužit ke zvýšení pohodlí a hlavně pocitu kupujícího, že za své peníze dostává něco navíc, co nemá konkurence! V podstatě již bylo vše vymyšleno a každý výrobce se občas pohybuje, stejně jako móda, v kruzích. Jednou filtr na šrouby, podruhé na spony. Jen nemám zrovna pocit, že HQ by byl ten výrobce, který zrovna poslouchá profesionály a jejich připomínky!

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Jani - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (116) - 209.51 (?), 28.2.2009 20:06

H 575 sa nepredalo neak extra veľa, skusenosti neznačkového servisu sú malé ale sú, mne osobne nesedí uchytenie modulu zapaľovania, povoľuje sa a poto´m sa likviduje, toto je vlastne pokračovanie problému 365/372 kde sa tento problém vyskytuje dost často/nie však každý deň/

host - 51.27 (?), 2.3.2009 18:09

Já s pilou taky občas řežu ale když jsem se rozhodoval jestli si ji mám koupit novou tak mě odradila především ta váha.

Zůstal jsem jsem proto u předchozího typu 372xp s tou jsem nadmíru spokojen.Je to dostatčně silná a dobře ovladatelná pila s minimální údržbou denně čistím pouze filtr(pilu jako celek čistím až když se mi zadírá při startování).Nikdy jsem s ní neměl žádný problém a to jsem ji nechal naladit na 15500 naprázdno je to prostě dělo, za poměrně slušnou cenu. 

Jani - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (116) - 38.56 (?), 2.3.2009 18:26

15,500? nemate zapchaty palivový filter inac ja som doverčivý človek, verím aj na Mikuláša ale toto neverím.

host - 51.27 (?), 3.3.2009 12:48

No to je jasný že mi nevěříš, protože slováci jsou prolhaný.Nebo jak oni trefně říkají klamári.Tak mi nevěří už ze zásady ale je to prostě tak.

A jestli mi věříš, nebo nevěříš, to už je prostě jen tvoje věc.

Jani - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (116) - 53.194 (?), 3.3.2009 20:12

Mno, podla mojich chabych skuseností H 372 pri 15,500 ot./min vydrzala robiť tak jeden deň,možno. Max prípustné otáčky su 13,500.Ak si pozriete návod tak si to možete prečítať. Rozunmý mechanik ju nenastaví na viac ako 13000-13200,viac jej priakejkoľvek malej chybe ide po krku.

Podtrženo a sečteno:

Niekto z Vás dvoch nie je rozumný, buď mechanik alebo vy.Podla toho čo píšete tak asi ani nemusím byť Sherlock aby som zistil kto.

host - 51.27 (?), 4.3.2009 21:18
Tak to pořád neřeš, je to tak a funguje to na výbornou, pokud ovšem budeš používat olej co předepisuje výrobce, tak ti takhle naladěná pila vydrží tak tři měsíce.

A pročpak si vlastně myslíš, že to není tak jak řikám?Ty si myslíš že se ta pila do těch otáček dostane když s ní budeš dělat?Tak si vem ten měřák a zmeř si otáčky když budeš řezat.Rozdíl je pouze v tom, že pila netáhne když má, jak ty řikáš 13000.A můžu tě uklidnit, ten návod co byl u ní to dokonce předepisoval a kdybych se pohrabal na půdě tak bych ho možná i našel.

ARB - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 177.66 (?), 4.3.2009 21:39

To je docela slušná doba života - 3 mesiace s origoš olejom. A potom sa kúpi ďalší kus. A o pol roka ďalší... Jani mal by si ladiť všetky píly aspoň na 18 tisíc rpm, nech sa ti predaj nových  trochu rozbehne a HQ ťa vyhlási za best díler 09!

Jani - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (116) - 252.22 (?), 4.3.2009 22:25

Nechce sa mi rozvádzať princíp dvojtaktu ale funguje to asi tak:

1.Čím viac otačok, tym menej paliva.

2.Čim menej paliva, tym menej oleja.

3.Čim menej oleja, tym menej maže.

4.Čim menej maže, tym skôr ide "do kytek"

Nevidí sa mi že by vôbec bolo možné nastaviť max otačky na 15,500rpm, hoci som to už videl, ale to zväčša bola porucha prívodu paliva.

Inač som Stihlák a Dolmarák.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 5.3.2009 8:04

Servus Jani, se zájmem sleduji tuto poslední debatu, dnes je mi konečně trochu lépe a tak i píšu.

Pán 51.27 se mi líbí, měl by jsi si připustit, že tě "dostal".  On s pilou občas řezě," denně" čistí pouze filtr, celkově až pokud se mu "zadírá" při startování. Dokonce ví a má změřeno, že pila se do 15 500 rpm nedostane při práci. Koupil asi speciální tuning i s návodem, kde je napsána hodnota max. rpm 15 500 rpm! Olej do ní asi dává nějaký hypersynt 1: 500. Přej mu to, ve snu je možné vše! Někde ale o tom něco slyšel, jenže málo! S takovou špicí by ta HQ 372XP vydržela max. tři minuty a ne tři měsíce, na XP olej! Destrukce, jaká nastala po vytočení tohoto modelu na 14 800 rpm, byla taková, že z pily zbylo jen pár dále použitelných dílů a to byla 2 měsíce stará! Takže nechť se ukájí svou představou dál a až si jednou koupí pilu, může to zkusit ve skutečnosti, asi má dost peněz!

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz