Osah motoru 56,5ccm, váha 5,6Kg 2,7KW stará konstrukce, velké vibrace, spotřeba a s tím spojená kouřivost, neexistující náhradní díly a díky malé rozšířenosti ji neuvidíte ani po bazarech, není to dobrej kup pokud za ni dáte víc jak 1000Kč.
Dolmar 5105 nebo stihl 261. Nedávno jsem mluvil s kámošem co dělá v lese tak jsem se ho ptal jakou má pilu a řekl mi toto já s pilou moc nedělám protože jezdím s traktorem tak mám starou hq 365 ale chlapy v partě co dělají s pilama přešli všichni na stihlky protože husqvarny jsou víc poruchový.
U nás zasa prevažujú Hq, Stihl je v lesoch menej.Teraz sa dá za dobrú cenu kúpiť Hq 357 XP, je to už model vyrastený z detských chorôb a je ešte bez elektroniky.Ak nechcete XP tak 353, alebo 359.
To si už pán musí zvážiť. Kupovať staršiu pílu, o ktorej nič neviem, prípadne o majiteľovi, je dosť riskantné. 5105 je dobrá alternatíva. Cenou bezkonkurečne a kvalitou nezaostáva tiež.
Teraz se za dobrú cenu 357XP, 359 a 353 koupit nedají, protože už se nevyrábí a neprodávají. Nahrazeny jsou modely 560XP, 555 a 545. Traktorista z horní dolní pro mě není směrodatné měřítko kvality obzvlášť, když sám používá husku a vy jako vlastník Dolmaru 4605 to taky těžko dokážete posoudit.