Husqvarna 560
|
|
|
|
|
|
|
host - 216.69 (?) 13.5.2014 8:44
závěr je že jde s 560 zas do servisu umíš číst smajle
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 115.106 (?), 13.5.2014 8:58
Zahřátá 560 chytá na povel na 10cm a nastartovala by ji i moje patnáctiletá dcera, pokud chce někdo jít do servisu pro nic za nic, budiž, ale nemůže to svádět na pilu, číst umím. Komu není z hůry dáno v apatice nekoupí, to se možná týká i vás Jiří.
|
|
|
|
|
|
|
host - 216.69 (?), 13.5.2014 10:31
když neni pile do vínku dáno v servisu to nedožene tak herr drvostep
|
|
|
|
|
|
|
host - 10.238 (?), 14.5.2014 8:16
Vážený pane Jiří,
pokud má pila dekompresní ventil tak MUSÍ jít nastartovat s otevřeným ventilem za jakékoliv teploty. Stejně tak jako všechny ostatní stroje které mám. Samozřejmě že pilu nastartuju i bez otevření dekompresního ventilu, pokud tomu nevěříte můžeme jít klidně spolu i s vaší patnáctiletou dcerou zvedat činky. Jde o to, že to značí nějaký problém, nejspíše v kompresi, takže buď vadný ventil, nebo těsnění nebo já nevím co... mechanik nejsem.
Na tenhle přístup k problémům "nebuďte tak cimprlich, ono to sice nefunguje tak jak má ale použitelné to je" přesně řeší všichni obchodníci a ojebávají nás kde můžou. Pokud si koupím stroj téměř za 20k tak chci aby 100% fungoval.
|
|
|
|
|
|
|
host - 216.69 (?), 14.5.2014 10:04
Přesně, dekompresor je na pile od toho, aby usnadnil start kdykoliv, ne abychom se báli zmáčknout čudl na pile. Ten je tam od toho, že se stisknout má. Na pile je víc páček, tak je nepoužívejte a dívejte se na pilu.
|
|
|
|
|
|
|
host - 140.103 (?), 15.5.2014 19:50
Dekompres je na pile od toho, aby usnadnil start. Brzda je na pile od toho, aby zabránila při zpětném vrhu pořezání uživatele. Jelikož ale zahřátá pila jde nastartovat naprosto zlehka, je používání dekompresu u zahřáté pily naprosto k ničemu a absolutní nesmysl, na všech pilách které mám s dekompresem je jeho použití při zahřáté pile znát, zhroší to akorát start, logicky když snížíte kompresy, snížíte zápalnou schopnost. Na starých pilách nebyl dekompres žádný a nikdo si nestěžoval, na nových je fajn, když je studená pila a máte 80ccm obsah. Hlupákovi to ale vysvětlit nejde. Stejně tak brzda, když s ní budu furt klápat, docílím akorát toho, že se vychodí a pak mí bude sepínat i když nechci při sebemenším otřesu. Jak se říká všeho s mírou, dekompres i brzdu samozřejmě používat, ale né bezdůvodně viz. video.
Podobné zácházení mě úplně irituje. Dolmaristům je jedno, že mají tupý řetěz, zašpiněnou pilu a filtr, hlavně, že si můžou zmáčknout čulík. Já s Husqvarnou tento problém neřeším, u studené ho občas použiju když nezapomenu a u teplé neřeším pič... nastartuju a řežu, starám se o řetěz a čistotu pily, mazání ložiska a čerstvou směs.
|
|
|
|
|
|
|
host - 216.69 (?), 15.5.2014 20:05
Místo videí si přečtěte pořádně manuál k 560 teplý start bod 2 dekompresní ventil.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 72.149 (?), 15.5.2014 20:17
140.103, to zůstává rozum stát, co jste schopen "naplácat". Já mám dekopresor na Stihlce a používám ho, i když to umím nastartovat i bez něj. Nevím, proč považujete za hlupáka toho, který používá zařízení na pile k tomu, k čemu je určeno- jak jste sám napsal, usnadnit start. Také nevím, jestli jsem dolmarista, když mám pilu a křovinořez Dolmar. Ale jestli jsem, tak vás ujišťuji, že mi není jedno jestli mám tupý řetěz, zašpiněnou pilu. Asi podle vás proto, že na mé dolmarce ten čudlík není, tak hledám jinou náplň na př. broušení řetězu a čištění filtru. Nebo jste snad chtěl říct, že kdyby měli husqvarnu tak by nebylo potřeba používat dekompresor a jen by se řezalo, zatímco dolmar odvádí uživatelovu pozornost od broušení řetězu, mazání ložiska a čerstvé směsi tím, že má dekompresor? Tak je totiž možné číst váš přispěvek. Co se týká starých pil, tak mám motor z dvoumužní pily a ten dekompresor má.
FO
|
|
|
|
|
|
|
host - 140.103 (?), 16.5.2014 3:19
F.O. maďar nejspíš nebudete (nemtudom) proto tipuji, že jste potrefený okřídlenec...
Píšu dekompres má usnadnit start - zmáčknu když to jde ztuha.
Když to jde zlehka, tak nemačkám dekompres, protože už mi to neusnadňuje start. Zaprvé je to jako u stěhováků, když stěhují skříň, tak si vezmou popruhy, když stěhují židli už si neberou popruh, ale čapnou a jdou. Zadruhé, pilek mám docela dost od všech značek a jak píšu úplně na všech při zahřátí a máčknutí dekompresu je výsledek akorát ten, že mám menší kompresi, tím horší chytání a delší potažení šňůru. Tudíž mi dekompres neusnaďnuje start a proto nemám důvod ho mačkat. Mačkáním dekompresu se špiní průchod válcem a povrch váce až do okamžiku úplného zanesení a tím netěsnosti a nevyhnutelné výměny čudlu. Místo, aby byl člověk rád, že mu důležitá věc funguje (díra po přidání plynu) tak si vytváří umělé problémy sám.
|
|
|
|
|
|
|
host - 208.249 (?), 16.5.2014 4:16
Jak by řekl klasik pro hlupáka každý hloupý. Dekompresor musí fungovat vždy, to že ho drvoštěp u teplé pilky nepoužívá ještě neznamená že je to v pořádku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|