HQ 55 nemaže

host - 180.142 (?) 
17.8.2008 15:09, zobrazeno: 14637x

Dobrý den,

dostala se mi do rukou Husqarna 55 (asi 10 let satará) s tím že je špatná lišta a kvůli tomu nemaže. Koupil jsem novou lištu originál HQ a pilu vyzkoušel. Po uříznutí dvou slabích špalíků jsem pilu vypnul a rukou přejel řetěz, který byl místy mastný a vodící drážka v liště byla po celé délce mastná. S pilou jsem tedy začal normálně řezat. Po vyjetí nadrže benzínu jsem si všiml že nová lišta odspodu mírně zčernala a že z olejové nádržky neubyl téměř žádný olej. Dá se u této pily nastavit množství přiváděného oleje a nebo je problém někde jinde?

Za každou radu děkuji.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 17.8.2008 15:22

Problém bude někde jinde. Mazání nastavit nelze. Doporučil bych u takové starší pily nejprve vypláchnout nádržky - raději obě, ověřit průchodnost vedení a zřejmě to budete muset rozdělat. Záleží potom na stavu čerpadla, ale asi Vás výměna nemine. S pilou zatím dál neřežte, nejprve je třeba opravit mazání. Po tom vypláchnutí a vyčištění vedení oleje až k místu, kde doléhá lišta můžete zkusit stav - bez lišty. Ale pozor - spojka je otočena ven a vyšší otáčky motoru mohou způsobit zranění!!!, zejména pokud byla spojka demontována a není správně dotažena. Pokud nebude olej vytékat, ale pouze pulzuje, tak je třeba čerpadlo demontovat a zjistit stav. Jestli byl použitý vyjetý olej někdy dříve, nebo eko olej, bude to na výměnu. Eko olej poznáte podle ztržených zubů, vyjetý olej je smirek, který sníží těsnost pohyblivých dílů a čerpadlo nemá potřebný tlak. Přál bych Vám, aby to bylo jen ucpané u filtru, nebo jiná drobnost.

host - 180.142 (?), 17.8.2008 20:47

Dnes jsem vyzkoušel jednoduchý test mazání. Pilu jsem zoztočil nad  dřevem a sledoval jestli na něm budou stopi po oleji. bohužel pila neutrousila ani kapičku. Sundal jsem řetěz a lištu a pilu naklonil. olej sice vytéká, ale z uplně jiného otvoru než z toho který by dosedal na mazací otvory lišty. Otvor o kterém jsem se domníval že slouží pro mazání jsem skoušel protáhnout jemnou jehlou ale není průchozí. Je možné že by do této pily patřila lišta s jinak umístěnými mazacími otvory a nebo je mazací systém ucpaný a olej si našel jinou cestu ven?

Jiříček - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (463) - 211.38 (?), 17.8.2008 21:05

To je pro Vás takový problém podívat se jak je umístěn mazací otvor v liště, jak sedne na mazací kanál?Pokud sedí namontujte lištu bez řetězu a pilu natočte, pokud se olej neobjeví v drážce lišty, je jasno.

host - 180.142 (?), 20.8.2008 13:16

Mazací otvor v liště sice dosedá na mazací kanál, ale olej vytéká z jiného otvoru. Když nasadím lištu tak lišta tento otvor zaslepí.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 20.8.2008 16:45

To myslíte z jiného otvoru přímo na přítlačném - těsnícím plechu, nebo při cestě oleje k tomuto otvoru. Uváděl jsem Vám, abyste ověřil cestu oleje - od čerpadla k otvoru, na který dosedá lišta. Máte správnou lištu, některé nejsou vhodné z pohledu přesného dosednutí otvorů - mazacích drážek na sebe. 

host - 180.142 (?), 21.8.2008 20:05

Přesně tak. Olej vytéká z otvoru na tom těsnícím plechu. Tento otvor je v pravém horním rohu tohoto plechu.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 21.8.2008 20:51

Když tam máte lištu, tak to nemůžete vidět. Takže tento stav pozorujete bez lišty?

Bez názvu
Bez názvu

host - 180.142 (?), 22.8.2008 12:04

Bez lišty. Na Vámi přiloženém obrázku tento otvor není nakreslen.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 22.8.2008 12:32

Podívejte se pod plech, jestli tam není problém v těsnosti a dosednutí v jednotlivých dílech.

Bez názvu
Bez názvu
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika