Homelite, Hecht nebo Partner? Co je lepší.
|
|
|
|
|
|
|
host - 106.136 (?) 14.11.2006 12:42, zobrazeno: 155511x
Sháním motorovou pilu a prosím o radu. Na internetu jsem si vyhledal 3 značky motorových pil a to Homelite CSP 4518, Hecht 945 a Partner 401 v přibližně podobné cenové relaci cca od 4700,- do 5100,-. Nevím však jaké značce víc důvěřovat a kterou pilu upřednostnit. Máte-li zkušenosti, poraďte mi. Martin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.71 (?), 14.11.2006 14:02
produkt: Motorová pila HECHT 945
výrobce: Hecht
obsah: 45 cm3
výkon: 2.1 kW
výkon: 2.7 PS
délka lišty: 40 cm
hmotnost: 5.4 kg
popis produktu:
U této pily je velice snadné čištění filtru.
Motorová jednotka:
Otáčky volnoběhu: 2800 ot/min
Max.počet ot. s řezným příslušenstvím : 9000 ot/min
Palivo: směs benzinu a oleje
Kapacita palivové nádrže: 550ml
Řetězový olej: Ekologický olej nebo spec.řetěz.olej
Kapacita olejové nádrže: 260 ml
Karburátor membránový (Walbro WT)
Zapalovací systém: bezdotykový (CDI)
Zapalovací svíčka: L8RTF
Dopravní systém oleje: Automatické čerpadlo s regulací
Řetězka: 7-zubová x 0,325
Rozměry: 410x235x265 mm
automatické mazaní řetězu.
Suchá váha:
s lištou a řetězem:6,6 kg
bez lišty a řetězu: 5,4 kg
Řezné příslušenství
Typ: s vodícím kolečkem
Velikost: 14,15 in (standard),18
Pilový řetěz
Typ: Oregon 21BP/21 LP
Rozteč: 0,325 in
Vodící článek: 0,058 in
Počet zubů: 72
Brzdový systém
Průměrný brzdný čas z max.rychlosti: 0,1 s
Hlučnost
Úroveň akustického tlaku (dBA): 114 !!!!!! v této kat. velká
Úroveň akustického výkonu (dBA): 114
Vibrace (m/s2): 8,418
Parametry HOMELITE CSP 4518
Motor: Spalovací
Délka lišty (cm): 45
Automatické mazání řetězu: ano
Hmotnost (kg): 5.9 ???? údaje se rozcházejí Specifikace HOMELITE CSP 4518
řetězová pila s benzinovým motorem
Motor: 45 cm3
Výkon: 2,7kW/3,7PS ??? v návodu dle ISO pouze 1,9kW
Nikasilová plocha válce
Délka lišty: 45 cm
Řetěz: 0,325 palců
Antivibrační systém rukojeti
Hmotnost: 4,8 kg ???
- nikasilová plocha válce (jako u profesionálních strojů)
- 3 bodový anti-vybrační systém rukojeti
- anti-odmršťovací brzda řetězu T-TipTM
- ochranná brzda setrvačnosti řetězu
- ZipStartTM - úspora síly pro nastartování
- automatické mazání řetězu
Parametry produktu Partner 401
výrobce: Partner
obsah: 40 cm3
výkon: 1.7 kW
délka lišty: 40 cm
hmotnost: 4.7 kg
bezpečnost obsluhy
jednoduchá údržba
Protože těch dotazů na tyto produkty bylo hodně, tak jsem vložil obecně uváděné tech. parametry. Z těch značek je mi nejblíž Partner, protože dělal profi pily, ale zrovna tento model se vyskytuje v různých barvách a pod různými názvy. Součástky asi bude taky na Partnera také díky tomu možnost sehnat bez problémů. O těchto produktech se můžete dočíst, že kvalita odpovídá ceně a nečekal bych, že budou zvládat dlouhodobě větší zatížení. Pokud víc nečekáte měl byste být spokojen - nákup proveďte u prodejce, kterého třeba za 1,5 roku nebudete shánět na neexistujícím čísle , který provozuje servis - v případě nutnosti opravy - rychlost vyřízení a nečekat až to odněkud pošlou. J.S.
|
|
|
|
|
|
|
nebuď zvědavý - (43), 14.11.2006 14:46
Výrobce Hecht, Partner a podobně, to dneska neznamená vůbec nic.
Mě osobně vždy schází údaj kde byl výrobek kompletován (země původu). Jestli se za to prodejci stydí, nebo co? Tento údaj by mohl hodně napovědět!
|
|
|
|
|
|
|
host - 26.10 (?), 4.12.2006 20:47
Mám úplně stejný otázku, technické specifikace si můžu přečíst i na jiných stránkách, zajímalo by mě jaké zkušenosti s konkrétními pilami mají lidé. třeba i v jiných kubaturách a výkonech. Zatím se při nákupu nemám čeho chytnout a obrázek na internetu mi toho moc neřekne. Moc díky za fundované přízpěvky, Radim
|
|
|
|
|
|
|
host - 2.12 (?), 7.2.2007 1:37
Konečně někdo chce vědět to co se nedočte v propagaci. Pan J.S. správně poukázal na servis a konstrukci. Teď ty zkušenosti,
Homelite - motor docela ucházející, docela dobře nastavená řezná rychlost, ale ten servis a výrobní vady ( brzda, olejové čerpadlo ), trochu zbytečně dlouhá lišta.
Hecht - levnější kopie SOLO, někdy dobrá, jindy od počátku problémová pila, po důkladném servisu a seřízení se srovnala.
Partner - levná náhražka HQ, díly velmi dobře dostupné, servis dobře dostupný ( prodejci HQ ). Citlivá na ostrý řetěz a neopotřebovanou lištu.
Všechny značky jsou vyrobeny pro majitele RD, který občas topí dřevem dovezeným někým jiným, nebo odpadem. Poslední dobou prodávané při delší a větší zátěži shoří jak papírový čert ! Je to problém kvality použitého materiálu.
Antivibrační systém je sice pružinový, ale neustálé praskání pružin a vypadávání, nebo praskání šroubů, vás brzo otráví.
Jedna malá zkušenost k Homelite, není to sice záležitost výrobce, ale jde o použití součástí s určitou jakostí. Karburátor nepropouštěl palivo, po rozebrání jsem zjistil, že sítko v něm bylo z materiálu, který svým povrchem toto připomínal, ale byl tak silný, že vůbec nepropouštěl !? R.B.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 120.31 (?), 7.2.2007 11:42
Jonsered rozhodně neni levnější náhražka HQ
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 5.152 (?), 9.6.2008 15:05
Jonsered je i samotnou Husqvarnou prezentovaný jako levnější, méně kvalitní značka. Mají jí v portfoliu, aby obsáhli i tzv. low end.
Straka Kamil
|
|
|
|
|
|
|
host - 30.112 (?), 10.12.2007 22:20
Promiňte mi tu tvrdost, ale ani jedno nemá s motorovou pilou nic společného. Vyzkoušel jsem pily Partner a Homelite (další zkoušet odmítám). Utrpení jinak to nejde nazvat. Výkon motoru,spotřeba paliva, váha, starty, provedení = peklo. Radši doporučuji si připlatit a koupit opravdovou pilu.Třeba i s menším výkonem ale se značkou. Hlavně kvůli servisu. Koupíte-li si pilu v nějakém marketu a nedejbože aby přestala makat, budete ji mít dva až tři měsíce v servisu pak se s ní zase budete dřít dokud zase neklekne. Doufám že jsem Vám alespoň trochu pomohl při výběru. Pracuji v lese. Pepino
|
|
|
|
|
|
|
host - 36.218 (?), 24.2.2007 21:42
Je vidět, že poslední roky nesledujete vývoj ve světové ekonomice. Všechny významnější firmy nejsou vázané jen na jednu zemi, ale působí po celém světě a s tím souvisí rozmístění montážních a výrobních závodů.
Příklad: firma založená v Německu má výrobní závody v Brazílii, Německu, Kanadě, Číně a montážní závody má v Brazílii, Německu a Číně. Podle Vás je země původu co? Když výrobek je smontován z dílů z různých států a kvalitu kontroluje německá firma.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|