ja by som skôr uvítal rozviť vetu spôsobom: "aj keby som veľmi chcel, tak sa to konštrukčne nedá porovnať pretože a vymenovať konrétne technické riešenia, ktoré sú lepšie, horšie a prípadne poruchové. takto mi to príde nefér písať veľmi všeobecne.
prečo to píšem?! keď prišiel nový model dolmar ps-5105, tak niekto tu podľa môjho názoru veľmi odborne popísal konštrukčné riešenia nového modelu s tým, že veci ktoré sa veľmi kazili u predchadzajúceho modelu sú už vyriešené. mňa to veľmi sklamalo, lebo dovtedy tu nikto nepísal, že sú tam také problémy a písali sa len pozitívne veci. odvtedy beriem fórum s obrovskou rezervou, netuším kto sedí na druhej strane, akým spôsobom je zainteresovaný na predaji, prečo niečo chváli a na iné nadáva, prečo píše len to čo mu vyhovuje a prípadné chyby zamlčí. preto by bolo fér, keby aj vy skúsite objektívne, podrobne popísať, prečo sú konštrukčné riešenia u hq lepšie, lebo napr. ja keby si mám vybrať v triede hobby/farm tak sa rozhodujem medzi stihl/dolmar, ale to sú len moje subjektívne názory. ťarchu argumentov konštrukčného riešenia nechávam na vás :)
čo sa týka servisu, tak ten sa tu nespomína a samozrejme, že je lepšie, keď je servis priamo na predajnom mieste. mám krovinorez dolmar, nikto ho nenastaví, lebo choďte tam, kde ste ho kúpili a to treba poslať do centrálneho servisu na nastavenie karburátora, ktoré trvá 10 min aj so zahratím motora.
vlastním stroje značky hq (profi+hobby), stihl (profi), dolmar (farm), takže nemám ani chuť, ani motiváciu kopať pre nejakú značku, lebo každá má nejakú muchu, som rád keď sa veci píšu pokiaľ možno čo najobjektívnejšie.