Hobby pila Stihl nebo Dolmar
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 214.25 (?), 12.9.2016 20:28
Pánové dřevorubci, zmatek v hlavě pokračuje. ted je akce u stihlu cena MS 251 za 11890,- obsah 45 ccm a ted nevím zdali skoro za stejné peníze 11690,- dostanu HQ 450e obsah 50ccm o 20dk těžší. Mám takové narazovky někdy sušky někdy větší jablon ořech atd, jak na dědině. Tak proto přemýšlím za stejný peníze o větším obsahu.Nemám důvod HQ nevěřit když ta 141 tak dobře sloužila. Ale zas na druhou stranu tady na foru píšete že stihl má hobby pilky lépe propracované již v základu oproti HQ. Dolmar jsem odpískal, je to samozřejmě věc názoru. Tak Stihl a nebo o 5 ccm a vyšší krouták HQ. A STEJNÉ PENÍZE.
PAVEL
|
|
|
|
|
|
|
host - 20.78 (?), 12.9.2016 21:18
Stále sa to tu opakuje dookola. Dolmar 420 má najlepšiu konštrukciu vychádzajúce z profi tried /horčíkové kartre, 6 kanálový valec, super štartovanie, dve skrutky úchytu lišty nastaviteľné mazanie lišty a pod./. STIHL je užívateľský prívetivejšia, avšak konštrukcia je iba čistokrvná farm /STIHL má lepšie rezné sústavy avšak má lenivejší motor/. Husqvarna hrá hlavne na celkový výzor avšak s najslabšou konštrukciou vo farm triede z týchto troch značiek. Jaro.Š
|
|
|
|
|
|
|
host - 198.69 (?), 13.9.2016 11:52
Ja by som to nevidel tak jednoznačne.Jaro, pokiaľ budeš na servise riešiť PS420 tak prídeš na niekoľko "lacných" riešení.Ale to je trochu na dlhšiu debatu.
Ja považujem za najlepšie stroje v tejto triede v rámci slovenska Stihlky a Husky.
Verím tomu že konštrukčne lepšie sú na tom Dolmáry nejaký japonci a ja neviem kto. Ale historicky /ak sa to tak dá nazvať/ su tu zastúpené len tieto dve značky.Majú zázemie, majú na dosah servis a každý slušný predajca má aj na stave hafo náhradných dielov.Čiže málokedy sa stane že niekomu sa povie nemáme prídite o týždeň,možno bude.Hlavne diely spotrebného charakteru ako silentbloky, spojkové bubny, reťaze a lišty...
Ostatné značky trpia na to že všetko je potrebné objednávať.Pomaly nič sa nedrží skladom.Je to neekonomické. A musím povedať že podľa mňa si za to môžu zákazníci do veľkej miery sami.Každý hľadá najlacnejšie, rôzne internetové obchody a super zľavy.Vo finále to končí tak že sa ľudia rozčuľujú na tom že prečo neni to aprečo neni ono ale neuvedomujú si to že s tých 10 alebo 15 euro ktoré zarobil na predaji stroja zo super zľavou stačí tak akurát na prežitie a o nejakom raste neni ani reči.
|
|
|
|
|
|
|
host - 36.53 (?), 13.9.2016 14:38
Historicky jsou ty dvě značky absolutně předražené koupením počínaje, servisem konče. Zákazník přeplatil a platí skladové zásoby a jedině lesáci jsou ochotní platit za takový luxus, aby mohli vydělávat. Do lesa na výdělek ty dvě značky.
|
|
|
|
|
|
|
host - 20.78 (?), 14.9.2016 20:42
Občas robím známym opravy píl. Okrem top modelov som ich mal rozobraté už takmer všetky. Najviac ma zaujímaja konštrukcia, dodávatelia dielov, predimenzovatelnosť a pod. ANI KEBY SOM AKO CHCEL SA NEDÁ KONŠTRUKČNE POROVNAŤ D420 a HQ 445. Na.slovensku aj v Čechách fungujú centrálne sklady, ktoré majú väčšinu kritických dielov skladom a do druhého dňa sú na predajni.Pílu teba kúpiť tam, kde robia aj jej servis, aj keď to bude o niečo drahšie. Jaro.Š
|
|
|
|
|
|
|
host - 72.149 (?), 14.9.2016 20:54
Nevím, jak to je s jinými díly, ale když mi na SK blízko LM odešlo na PS420C zapalování, tak jsem v úterý kolem poledne zavolal do obchodu, a ve čtvrtek dopoledne jsem ho na prodejně v LM vyzvedl. Jinak jsem kupoval jen spotřebák- řetězy 95VPX a řetězku. Lištu jsem jen přebrousil, drážka nebyla vyjetá do šířky.
FO
|
|
|
|
|
|
|
bunny - Zlatý Zahrádkář (813) - 67.176 (?), 14.9.2016 21:18
ja by som skôr uvítal rozviť vetu spôsobom: "aj keby som veľmi chcel, tak sa to konštrukčne nedá porovnať pretože a vymenovať konrétne technické riešenia, ktoré sú lepšie, horšie a prípadne poruchové. takto mi to príde nefér písať veľmi všeobecne.
prečo to píšem?! keď prišiel nový model dolmar ps-5105, tak niekto tu podľa môjho názoru veľmi odborne popísal konštrukčné riešenia nového modelu s tým, že veci ktoré sa veľmi kazili u predchadzajúceho modelu sú už vyriešené. mňa to veľmi sklamalo, lebo dovtedy tu nikto nepísal, že sú tam také problémy a písali sa len pozitívne veci. odvtedy beriem fórum s obrovskou rezervou, netuším kto sedí na druhej strane, akým spôsobom je zainteresovaný na predaji, prečo niečo chváli a na iné nadáva, prečo píše len to čo mu vyhovuje a prípadné chyby zamlčí. preto by bolo fér, keby aj vy skúsite objektívne, podrobne popísať, prečo sú konštrukčné riešenia u hq lepšie, lebo napr. ja keby si mám vybrať v triede hobby/farm tak sa rozhodujem medzi stihl/dolmar, ale to sú len moje subjektívne názory. ťarchu argumentov konštrukčného riešenia nechávam na vás :)
čo sa týka servisu, tak ten sa tu nespomína a samozrejme, že je lepšie, keď je servis priamo na predajnom mieste. mám krovinorez dolmar, nikto ho nenastaví, lebo choďte tam, kde ste ho kúpili a to treba poslať do centrálneho servisu na nastavenie karburátora, ktoré trvá 10 min aj so zahratím motora.
vlastním stroje značky hq (profi+hobby), stihl (profi), dolmar (farm), takže nemám ani chuť, ani motiváciu kopať pre nejakú značku, lebo každá má nejakú muchu, som rád keď sa veci píšu pokiaľ možno čo najobjektívnejšie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 20.78 (?), 14.9.2016 22:10
Ono sa tieto problémy ukážu až pri extrémnej záťaží a nesprávnom používaní ako je napr totálne zbrúsenie obmedzovákov na reťazí, rez s tupou reťazou, Stará zmes, a hlavne zanesené chladenie. Teraz mám na repas STIHL MS 290 čo je čo.sa týka konštrukcie na životnosť veľmi dobrá píla, avšak s veľmi zanedbanou údržbou sa prepálila olejová nádržka pod výfukom/totálne znečistenie.bioolejom/. Ja som vlastnil MS 039 čo.je takmer rovnaká píla s väčším objemom cca 15 rokov a žiadny zásadný problém som s ňou nemal. Po výmene gufier, kožísk a krúžkov išla ako nová a predal som ju. Jaro.Š
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 57.166 (?), 15.9.2016 6:31
Akorát by na dolmar mohli dělat víc replik, jejich staré pilky stále řežou a opravy byvyšly líp.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|