Elektrická pila Jonsered

host - 234.138 (?) 
1.2.2007 16:45
Reakcia na prispevok p.Josef Novák, 1.2.2007 12:50: -- vase sluby o nahrade skody su usmevne, ale viac k tomu nedodavam, -- nie je primarne, kto-co povedal/napisal, ale viac zavazia argumenty, ktore vam jaksi chybaju, -- a uz vobec nie je dolezite, citujem: "AKO SI VY VYSVETLUJETE NAVOD A CO CO SA DA BEZNE KUPIT V PREDAJNIACH", ale co predipisuju normy a fyzikalne zakony. Kvalifikovany elektrikar bezpecne vie, ako ma byt predlzovacka nadimenzovana, aj zapojena a laici neodbornymi postupmi mozu sposobit ujmu sebe aj inym -- nechcem sa uz opakovat, ale komu zalezi na svojom majetku, ci zdravi si to moze overit v odbornej literature, alebo mozno aj na odbornych elektrikarskych forach, konkretne napr.: http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,3413.0.html

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Leoš - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (82), 1.2.2007 18:35

Zde jsem okopíroval příspěvky na diskuzi doporučené ponem host - xxx.xxx.234.138, 1.2.2007 16:45  
Otázka zněla : „Je možné, čím delší prodlužovačka, tím spíš shoří elektrický přístroj? „
Odpovědi:
Pro úplnost dodávám, že první odpověď je odvolávka na toto fórum (zahrada)články kde se začínal projevovat pan Pooh

1/ Ten clovek to na foru zabalil do silenych kecu o komplexnich impedancich, ale v podstate ma pravdu. Pokud pripojite motorovou pilu s vykonem pres 2kW pres nejakou parodii na prodluzovacku a-la Baumax (prurez 1mm2), tak na konci u pily budete mit stezi 200V a samozrejme pak poroste proud, aby pila zvladla prekonat mechanicke odpory a podat zadany vykon. A ten proud driv nebo pozdeji to vinuti posle do kytek.

Oni ti vyrobci nejsou blbi, kdyz treba pro sekacky nebo pily predepisuji  kabel 2,5mm2...

2/Ono se taky může stát, že se spotřebič připojený přes dlouhou a zároveň slabou prodlužovací šňůru vůbec nerozběhne. Jenom vrčí Úsměv
Týká se to hlavně spotřebičů s velkým proudovým rázem (motory).
Co se týká prodlužovacích šňůr, nejjistější je nechat si prodlužovací šňůru udělat, protože nabídka trhu je omezená. Jeden známý např. potřeboval krátkou prodlužovačku na el. troubu asi 2,8 kW. Protože jsme řešili jenom po telefonu, tak jsem řekl ať si koupí prodlužku, která je na 16A. Po dvou dnech mi znovu volal, že pořád chodí po obchodech a že prodlužka na 16A prostě nikde není. Všechny prodávané šňůry totiž mají vodiče 1 mm2, nic jiného není k sehnání.

3/Výrobce prodlužovačky by měl na výrobek vystavit prohlášení o shodě.

4/treba v navodu (zatim jsem to ze vsech navodu videl jenom v tomto) ke kladivu zn. Dewalt(prikon 1500W) je napsano - prodluzka min. 1.5mm2; pokud navinuta je nutno celou rozmotat.

5/Pokud se nepletu , tak se proud počítá ze vzorce I=UR Mrknutí ,takže jeden z příspěvků je asi poněkud zavádějící Co???.Jinak nezbývá než souhlasit a razit cestu sám si udělej a používat pořádný materiály

6/To Hruška: Pletete se, I=U/R, U=I*R, R= U/I
P.S. 22:39: Možná jste zapomněl "/"

7/Díky za upozornění,občas mi ujede ruka(či hlava)

Tak k tomu není potřeba žádný zvláštní komentář, neboť nikde ani trochu není popřena věta co jsem napsal, ba naopak! Je tu i psáno CO SA DA KUPIT V PREDAJNIACH. Četl jste si ty příspěvky vůbec pane host - xxx.xxx.234.138, 1.2.2007 16:45  Zkrátka není co bych na své větě změnil a za ni si stojím!

nebuď zvědavý - (43), 1.2.2007 18:56
Pane 234.138, ta věta co byla napsána 31.1.2007 17:29 je nenapadnutelná..

host - 5.50 (?), 1.2.2007 19:35
Děkuji všem za Vaše vyjádření k mému dotazu ohledně el. pily Jonsered. Do 25 m budu používat kvalitní prodlužovačku a na řezání venku a dále od domu použiji svou starou a stále dobrou HQ. M

host - 234.138 (?), 2.2.2007 9:05
Diky za reakciu, pan M. host - xxx.xxx.5.50, 1.2.2007 19:35, lebo vas prispevok dava mojmu snazeniu zmysel, ved o to mi slo, a nie o nejake jesitne zabomysie spory.

host - 130.190 (?), 27.7.2011 22:02

Dobrý večer, kupil som pílu 2121EL no a predavač mi pri oboznamovaní s ňou povedal, že také čierne tlačidlo, nachádzajúce sa na bočnej strane je poistka proti prehriatiu (čo sa mi nejako nezdalo, ale nehádal som sa, lebo som si nebol istý). Doma pri čítaní návodu som zistil že sa jedná o nejaké tlačidlo pre uvoľnenie brzdy reťaze, ale čo som sa snažil ako snažil prísť na to ako to funguje nepodarilo sa mi to. Preto sa pýtam, ako a kedy sa toto tlačidlo používa, príp. čo sa s ním robí.

Aj keď možno táto otázka znie nie moc odborne neviem si dať rady. Ďakujem za každú vašu odpoveď.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika