el.retězová pila Narex

host - 96.244 (?) 
7.6.2007 23:02, zobrazeno: 11037x
Máte prosím Vás někdo zkušenosti z provozem novinky od Narexu, jejich řetězovou pilou? Zajímá mě razantnejší zacházení a řezání tvrdého dřeva, jejich 2400W zní zajímavě, ale prodejci a dokonce i výrobce nemají žádné zjušenosti, dějuji za pžípadné reakce. Samohýl

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316), 8.6.2007 8:58
S novou zkušenost nemám. Koupil jsem Narexku před 20 lety. Řezala v pohodě, vadila mi jen ruční pumpa na olej. Poté co jsem 2x přeřízl kábl jsem ji dal pryč a nahradil benzinovou HQ. Teď toho trochu lituju.

host - 123.29 (?), 8.6.2007 9:31

s touto 2,4 kW zkusenosti nemam ale pred 6 lety jsem koupil narex 35c-c 1,6kW a muzu rict ze za tech 6 let porad v pohode, ted jsem ji prodal protoze jsem potreboval do lesa motorovou, pred prodejem jsem ji vycistil opotrebeni minimalni , prevody dosti dimenzovane olejove cerpadlo velmi jednoduche (v jednoduchosti je sila) byl jsem mile prekvapen myslim ze narex dela dobre pily ,  tvrde drevo jsem s ni rezal castokrat ale je lepsi kdyz treba takovy buk je mokry a prumer tak 20 max 30 , pak uz se pilka trapila,

2,4 kW je preci jen vice na 1,6KW takze myslim ze neudelate chybu kdyz ji koupite, na muj vkus jsou trochu drahe ale zase dobre .

host - 132.39 (?), 8.6.2007 10:42
Uvedenou pilu mam druhy mesic, zatim bez problemu, vykon slusny, tvrde drevo jsem zatim nerezal. Samozrejme je potreba zachazet s ni slusne, ale to plati o kazdem stroji...
OW

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388), 8.6.2007 20:38
Ještě než pilu koupíte, obětujte trochu času a vyzkoušejte si pilu, která má motor uložen podélně. Je to při častějším použití velká zátěž na zápěstí ruky, neboť motor do strany způsobuje posunutí těžiště. Dále je to handicap v ovladatelnosti. Měl jsem dříve pilu s motorem do strany a už bych to nechtěl. Ale jak jsem uvedl, proveďte si porovnání, pokud budete spokojen, tak si můžete v klidu říct, že jste nekupoval bez vyzkoušení a tedy je to správné rozhodnutí. 
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

host - 4.83 (?), 9.6.2007 8:54

El pilku s ruční pumpou (EPR 30?) mám snad 12 let a nevyměnil bych ji, stejně jako vrtačky této značky. Složeno z velmi kvalitních komponent, kovové převody, krátkodobě snese i začné přetěžování (tchán má kousek lesa, a po větším větru jsem byl nucen nadělat metrová polena z asi 5 smrků. pila to zvládla). Ruční pumpu beru jako velké plus pro menší práce na zahradě - myslím, že na nějaké větve (a při těch malých otáčkách) nepotřebuju tolik oleje a nazasviním si tolik zahradu. Tomáš

host - 45.3 (?), 9.6.2007 9:34
Pilu jsem si koupil asi před měsícem a jsem nadmíru spokojen s funkčností.
Pořezal jsem asi 15 m jasanu a bez větších problémů. Teda kromě kmenů o průměru 30 a víc musí člověk trochu opatrněji přeskakoval mě řetěz na hnacím kolečku.

host - 47.173 (?), 13.6.2007 9:50
S Narexkami mám nedobré zkušenosti, příspěvek je v rubrice elektrická pila z dneška. Na doplnění, příčně uložený motor Narexek není dobrý na práci. Překáží to a bolí od toho ruce, protože to má divně těžiště. Proč nekoupit třeba starší model Makita s nějakou slevou? Cena bude stejná, servis bez problémů a kvalita vyšší.

host - 15.172 (?), 13.6.2007 14:52
Ve stolařské firmě máme pily Narex Profi (taková černá) a Makita. S Narexkou nikdo nechce dělat , ne že by neřezala nebo byla poruchová, ale je daleko horší. Podélné uložení motoru je podstatně lepší při manipulaci a vyšší řezná rychlost Makity není taky k zahození. Navíc mám dojem, že byla ta Makita dokonce lacinější.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika