Dolmar WS-2135A - dotazy začátečníka

host - 208.110 (?) 
13.11.2011 18:48
Viděl jsi někdy tu pilu asi nééé pleteš si odvzdušnění s hadičkou od čerpadla k liště.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 120.31 (?), 7.11.2011 18:59

Co se týče té mastnoty kolem víčka, tak to může dělat i špatně průchodné vedení oleje, olej se potom dostává pod kryt olejové nádržky a kolem víčka teče ven, mě pomohlo injekční stříkačkou prostříknout benzínem vyústění olejového vedení.

host - 215.98 (?), 8.11.2011 8:31

Díky za informaci - pro mne je důležité, že víčko má mít těsnění a to tam nebylo - s tím mohu kontaktovat prodejce.

Předpokládám, že se jedná o klasické gumové těsnění.

host - 151.69 (?), 8.11.2011 13:54

To jako, že Čínan zapoměl dát do víčka těsnění??? To je fakt super pila!!! A ta regulace rychlosti mě dorazila úplně!!! Už jsem viděl hodně, ale toto ještě né!!! Lepší by byla regulace mazání, aspon by z té pily necákal olej proudem!!!.

host - 155.28 (?), 8.11.2011 19:54

Dobrý den, mám tuto pilu také, akorat modrou.Když jsem ji koupil, měl jsem stejné problémy.Netěsnící víčko jsem vyřešil vložením těsnění z víčka láhve od motorového oleje a tubou motorového silikonu.Další problém se objevil po pár dnech, pila přestala mazat a olej začal vytékat z krytů pily.Po rozebrání pily jsem zjistil, že odpadla hadička z olejového čerpadla.Hadičku jsem nasadil zpět a pro jistotu pojistil lepidlem.Od té doby to celkem jde, na to vystřikování oleje z vrcholu lišty jsem si tak nějak už zvykl.

host - 215.98 (?), 9.11.2011 7:55

Díky za info, prověřím v garáži.

Volal jsem prodejci a v poslání náhradního těsnění neviděl problém, stejně od něj ještě pár věcí beru.

K regulaci - opět ještě jednou ověřím, ale přísahal bych, že jsem úrovní tlaku na spínač rychlost reguloval.

Jak již jsem psal v původním dotazu - jedná se o mou první pilu a jsem absolutně bez zkušeností, takže nevím, zda regulace být má nebo ne apod.

J.

host - 107.237 (?), 9.11.2011 10:07

Já tam mám tam dvě polohy zapnuto / vypnuto s motorovou brzdou. Mezi tím je mezipoloha kdy brzda není aktivovaná a motor dojíždí setrvačností - možná to berete jako regulaci řezné rychlosti...

host - 211.126 (?), 9.11.2011 15:09
Pleteš si rozběhovou ochranu instalace s regulátorem otáček.

host - 215.98 (?), 11.11.2011 6:58

Takže jsem regulaci otestoval včera v garáži - a máte pravdu, žádná tam není - bylo to dojíždění řetězu setrvačností + pomalý rozběh, takže se mi to jevilo jako hůře ovladatelná regulace. Takže v tomhle už mám jasno, díky.

J.

Jiříček - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (463) - 211.38 (?), 9.11.2011 12:18

Pro 151.69,opravdu přínosný příspěvek, je vidět, že jste opravdu odborník a nic Vám nebrání těm Číňanům při řešení regulace mazání řetězu pomoci.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika