Dolmar PS33
|
|
|
|
|
|
|
host - 112.250 (?) 26.8.2008 21:34
ojnice ano, ale aby "jezdila" kliková hřídel v ložiscích, neboli ložisko šlo volně navléknout na klikový hřídel, tak to asi ne. H.
Samotné ložisko má mezi vnějším a vnitřním prstencem axiální vůli, ale určitě ne 1,5mm jak píše tazatel
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 21.230 (?), 26.8.2008 21:41
Pro H. Některé modely HQ hobby řady jsou volné takto z výroby. Ložisko stáhnete rukou! Nové se dá nasadit po schlazení kliky!
Radek
|
|
|
|
|
|
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 103.201 (?), 26.8.2008 22:26
V tomto je to těžké, zase klasický příklad, jak by to asi mělo být - teoreticky. Až to uvidíte ve skutečnosti - nasadíte ložisko na klikovku volně, předtím jej ale zajistíte jej segrovkou v L a P Mg skříni, dáte podložky - ale ty nevymezují přesně vůli, pouze jsou mezi ložiskem a klikovkou, těsnění, sešroubujete L a P, naskládáte válečky do spodního ojničního oka - pěkně na vazelínu, potom otočit do polohy, aby nevypadly, píst, čep, pojistky čepu, válec... a tak to celé poskládáte a ono to pojede - když něco nepokazí majitel roky, tak zapomenete na problém axiální vůle u PS 33,340,400 - pouze si budete pamatovat, že tam u těchto ložisek - musí být.
|
|
|
|
|
|
|
host - 21.230 (?), 26.8.2008 22:35
Máte spec. držák ojnice, než se mi dostal do rukou, pral jsem se léta s jehlami a přiznám se občas jsem to musel dělat ve velké krabici! Vztek je špatný pomocník!
Radek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 112.250 (?), 26.8.2008 22:50
to znám, akorát nevím jestli je to chyba nebo vlastnost :-)) H
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 71.186 (?), 1.9.2008 16:25
Dobrý den. Chci se zeptat zda koupit pilu Dolmar PS 45.Jsem úplný laik.Pilu potřebuji na chalupu.Děkuji za odpověď.P.K.
|
|
|
|
|
|
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 103.201 (?), 1.9.2008 16:45
Tato pila nemá Mg skříň, ale víčko na spodku válce, je to stejná konstrukce, jako třeba hobby Stihl. Ale mám k této pile několik výhrad. Olejové čerpadlo je dost odkryté - může to dělat problémy při intenzívním provozu, komplikovaný přístup při demontáži a opětovné montáži. Jinak - čistě z pohledu řezání a obsluhy pily to špatné není, pila řeže výborně. Pokud Dolmar, tak zvažte možnost PS350, nebo 420. To je celkově jiná konstrukce a obslužnost. Pokud chcete pilu na příležitostní použití na zahradu, tak je možné, že ani uvedené nedostatky nebudete muset řešit, ale je třeba s tím počítat, je to základ výběru.
|
|
|
|
|
|
|
host - 90.168 (?), 1.9.2008 16:53
Na kácení chalupy by to chtělo spíš bagr ;-)
Na různé pižlání kolem chalupy - proč ne. Za tu cenu bych ale přemýšlel o něčem lehčím, PS33, Stihl MS180 atd. (sice slabší, ale lehčí o hodně), nebo trochu přidat a vzít PS400 apod. Nebo nejlíp PS 350, 420 (v Německu už je v nabídce pouze verze s katalyzátorem 350C, 420C - verze bez něj už je jen výprodej zásob..) Předpokládám, že chcete hobby pilku která vydrží "furt", takže se vyplatí vybrat pořádně, a třeba dvakrát nejít do hospody a pořídit lepší, lehčí, výkonnější atd., než co nejlevnější s nějakým kompromisem.. PS: Stihl 180, 181 je lepší s řetězem 1,3. Gl.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|