Dolmar PS 460 - pár otázek
|
|
|
|
|
|
|
buban - (7) - 98.66 (?) 15.4.2009 21:02, zobrazeno: 3508x
Dobrý den, mám pilu Dolmar PS460.Při řezání se se mi dělá na tlumiči výfuku černý mastný film.Přičítám to původnímu továrnímu nastavení, které je asi na bohatší směs.Vlastním ji zhruba rok, ale moc jsem toho zatím nenařezal, odhadem tak 15m3 na 30cm špalky, takže bych usuzoval, že bude mít tak akorát po záběhu, pomůže tedy nechat pilu seřídit nebo je to způsobeno i něčím jiným? Jinak se pila chová dobře, chytá na pár zatáhnutí, do otáček jde ochotně, v řezu se nedusí.
Druhá otázka se týká oleje na řetěz, u pil, které jsem měl předtím, vždy vycházela nádržka oleje na nádržku benzínu, tady používám prostřední nastavení a po vyjetí nádržky benzínu, zbývá ještě téměř 1/2 nádržky oleje, ani pokud nastavím průtok na max.benzín dojde a oleje ještě dost zbývá, je to normální?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 213.141 (?), 15.4.2009 21:15
Mastnoty na výfuku jsou normální, neboť pila není nastavena na max. otáčky, resp. výkon - tedy, jak uvádíte. Dále záleží na tom, jak je motor při řezání zatěžován, při větší zátěži i delší liště se zvýší teploty a mastnoty se vypálí. Pilu již můžete nechat odborně seřídit, korekce nebudou velké, ale v řezu to poznáte(i na výfuku :))). Spotřeba oleje je ovlivněna více faktory(způsob práce - někdo drží pilu s plným plynem nad dřevem a toto opakuje při každém začátku řezu, ale to by byla velká spotřeba), druh oleje, nastavení čerpadla. Pila nemaže při volnoběhu, proto se může stát, že velké pauzy mezi řezáním s nastartovaným motorem způsobí větší zůstatek v olej. nádržce, kdy již dojde palivo. Zkuste plné nastavení čerpadla a použijte řidší olej. Pokud se stav nezlepší, může být problém v čerpadle, odvzdušnění olejové nádržky. To můžete případně vyřešit v servisu při seřízení pily.
|
|
|
|
|
|
|
buban - (7) - 98.66 (?), 15.4.2009 21:36
" Pila nemaže při volnoběhu, proto se může stát, že velké pauzy mezi řezáním s nastartovaným motorem způsobí větší zůstatek v olej. nádržce, kdy již dojde palivo."
To bude ono, řezal jsem teď metry na špalky a to tak, že pila vrčí, dávám poleno na kozu, řežu,položím pilu, ta si běží, dám další poleno... takže pila stráví dost času na volnoběh, což by mohlo vysvětlovat vlastně obě situace, každopádně seřízením nic nezkazím...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|