Dovoluji si vstoupit do této diskuse. Pilu "Dolmar PS 420 C" vlastním od konce léta. (Předchozí pila, kterou jsem vlastnil byla pouze pro hobby použití a nestačila na provoz, který jsem potřeboval). Z tohoto důvodu mohu popsat pouze první zkušenosti s touto pilou. Zdálo se mi, že pila s uváděným výkonem (na internetu 2.1kW) v manuálu 2.0 kW nemůže splňovat požadavky na farmářskou "třídu", avšak dle prvních zkušeností mohu konstatovat, že je opak pravdou. Pila nepatří mezi dravce, určené pro intenzivní řezání vzrostlých dubů apod. - na toto použití je třeba zvolit jinou třídu motorových pil. Pro běžné řezání většího množství palivového dříví však naprsto vyhovuje.Tato pila na mě zapůsobila velmi dobrým dílenským zpracováním a technickým vybavením. Držení pily a odpružení vybrací je luxusní. Při řezání Vás neobtěžuje zápach spáleného benzínu, neboť katalizátor po zahřátí motoru vše pohltí (pokud používáte doporučené palivo a předepsaný poměr olej - benzín). Jsem přesvědčen, že v této třídě se jedná o povedený výrobek - tím samozřejmě nechci zatracovat jiné značky motorových pil. Pilu jsem pořídil se slevou od kamaráda, který tuto značku prodává - za necelých 7 650,- Kč s DPH, ale na internetu jsem ji viděl už od 7 900,- Kč - což je dle mého názoru cena velmi příznivá v poměru k užitné hodnotě této pily. Můj názor - kvalitní pila v této třídě - doporučuji.
Tom.