Dolmar PS 350, PS 420
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 90.168 (?) 24.9.2008 21:38
Když je dostupný orig. olej za dobrou cenu, tak nevidím důvod proč hledat jiný. Leda při souběhu strojů různých značek... Olej Dolmar rozhodně patří mezi kvalitní.
2 J.S.: 24.9.2008 19:00 První věta není výčitka, ale pochvala (pokud jste si to vyložil jinak). Druhá věta je konstatování za kterým si stojím - pokud začnou přepisovat všichni, tak z diskuze bude chaos. Proto přepisovat nechci - beru to jako mluvené slovo, které jde opravit dodatkem, ale ne vrácením se do minulosti a "přemluvením". Zdraví Gl.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 90.168 (?), 24.9.2008 22:11
To má být pro mne? Vím o tom, umím to, ale nechci ;-) Gl.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář (215) - 209.12 (?), 6.2.2015 23:02
Včera jsem si koupil tuto pilu PS 350 do prořezávek a k výřezu nežádoucích dřevin. U pily Stihl MS 211 má karburátor to nejlepší za sebou a strartovat pilu x krát do vyjetí nádržky mě přestalo bavit. Pila byla za poslední dobu několikrát na seřízení a nic to nebylo platné. Tahat těžkou Hsq. H 353 celé odpoledne ve svahu a po ploše není také nejlepší výhra.
Dnes jsem novou Dolmarku vyzkoušel v praxi, navíc ve zmrzlém dřevě. Pila je lehká, agresivní do dřeva, vyvážená, působí robustně, dobře akceleruje a v neposlední řadě, dobře se drží. Za studena chytla na první zátah a za provozu také, nebo do tří zatáhnutí. Oceňuji hořčíkové kartery, nastavitelné olejové čerpadlo a lehký start. Zajímavá byla také cena v okresním městě, která se pohybuje od 7 tis. do 9 tis. u tří prodejců. Pilu jsem nakonec sehnal za 7 tis+řetízek grátis.
Na výběr pily jsem si vyhradil téměř celý den a nevěřil jsem, že mě to zabere vskutku tolik času. Vyzkoušel jsem si a porovnal Husqvarnu, Stihl, Solo a Oleo Mac v Mtf-jel jsem kolem, Echo, Shindaiwu, Makitu-Dolmar, Stigu a Hitachi. Mám ponaučení, že jakmile se něco krátce po záruce začne s pilou dít, neopravuji, ale prodávám.
Datum na fotografii není nastavený. Fotografie jsou z dnešního odpoledne. Na jedné straně porostu je jaro a u potoka ještě nestačil sníh roztát
|  |
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 34.134 (?), 7.2.2015 7:31
Zdravím Romane a přeji dlouhou spokojenost s touto vynikajíí pilou. Můžeš nafotit vzduchový filtr?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.134 (?), 7.2.2015 11:16
Ja by som už u tejto konštrukcií píly rozlišoval závady na tzv fatálne tj. napr. zadretie, uvoľnené ložiská v kartoch a pod, a bežné poruchy. Pri fatálnych poruchách to samozrejme zmysel opravovať nemá. Keď zoderiete orig. lištu tak skúste zohnať od Oregonu 140SPEA041 ktorá má väčší rolltop a reťaz na nej tak neskáče. Originál lišty od Dolmaru sú úplné blato a s lištami od Stihlu sa nedajú kvalitou vôbec porovnať. Rezná súprava 325 pre D 420 je kvalitnejšia ako 3/8 pre D 350. Jaro Š.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 38.75 (?), 7.2.2015 12:30
Lišta s řetězem je spotřební materiál. Já mám na 350 SC 3 lištu, první byla origo s jedním středovým nýtem, teď mám Oregon se 3 nýty. Tato lišta je robustnější a vydrží zápichy a těžké nasazení. Řetězy Oregon 91 VXL jsou v pohodě. 350/420, C, SC jsou s odstupem času vynikající pily. Zatím jsem nezjistil nějaký technický problém. Filtrace se zdála být jednoduchá, ale nylonový filtr vydrží čistý dlouhou dobu a zanáší se na spodní skládané straně, proto není problém se snížením výkonu. Spodní strana se navíc sama čistí vibracemi. Kryt motoru je na sundání složitější, válec se dá čistit po demontáži startování, z této strany od ventilátoru je zanášení u každé pily největší. Ta 350 na fotce je starší typ, já mám 350 z r 2010 a 420SC z r 2011 a mají černý kryt motoru a jiný vzduchový filtr než s červeným krytem. Technicky je rozdíl mezi 350 a 350C a 350C a SC. Na přípravu palivového dřeva, lehké lesní práce ideální pily, není problém řezat dřevo o průměru 50 cm s řeznými soupravami, které na pily patří. Na 350 lze nasadit 0.325 1.3 mm což není plus, ale je to mínus v řezném výkonu, vibrace, rychlost práce. Nevhodná je i 3/8 1.1 mm zejména v životnosti, prodlužování a výdrži ostrého řetězu. Ještě něco k motoru, u mých pil bylo nastavení dost pod otáčkami, proto motory dost čtyřtaktovaly ve srovnání např s 51
000, 5105. Po záběhu, jak jsem je přesně seřídil je chod v pořádku. Při prudkých změnách plynu je odlišnost proti profi znát, 350/420 jsou všestranné pily v dané kubatuře, celkově velmi převyšují standardy daných kubatur a tříd.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 140.103 (?), 7.2.2015 14:23
Smím se zeptat co je to za model (350, 350C, 350SC)??? Jsem tyto dolmary viděl s černým deklem...
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|