Dolmar nebo Husqvarna

host - 47.5 (?) 
29.4.2008 12:30, zobrazeno: 9196x

Potřebuji koupit elektrickou řetěz. pilu. Zatím používám OeoMac, který má jeden konstrukční nedostatek: Během doběhu motoru nelze znovu spustit běh. V tom případě se ozve náraz kovu na kov a podle informace prodejce se ničí spojka. Rozhoduji se mezi Husqvarnou a Dolmar (Makita), obě 2000W, obě s podélně uloženým motorem. Má někdozkušenosti? U Dolmaru uvádí výrobce, že to jsou profi modely, ale beru to s rezervou. Jaký může být rozdíl v kvalitě provedení Makita(|Dolmar)-Husqvarna?

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 212.55 (?), 29.4.2008 13:11

podivejte se i na narex - ma osobni zkusenost velmi dobra

host - 97.16 (?), 29.4.2008 17:16

Jaký typ Narex používáte? Také jsem o ní uvažoval, líbí se mi hlavně vysoký výkon současně vyráběných modelů. Jeden jsem si zkusil rozběhnout v prodejně a příliš se mi nelíbylo nepříjemné cvakání ve spínači a divný chrastivý zvuk v pile. Jakou zkušenost máte vy? Milan K.

host - 250.137 (?), 29.4.2008 22:26

Pouzival jsem Narex epr 35 myslim ze mela 1,8kW, cvakani ve vypinaci bych neresil ta moje to delala taky, ale behem 7 let co jsem ji pouzival vse v pohode akorat jednou jsem menil retezove kolecko bylo opotrebovane. Prodal jsem ji protoze jsem si poridil pilu benzinovou. Behem 7 let toho narezala dost a nijak jsem ji nesetril. Z osobni zkusenosti mohu doporucit. Myslim ze vyberem mezi Narex, Dolmar , Stihl, Bosch neudelate chybu.

host - 45.62 (?), 29.4.2008 14:12

Také uvažuji o koupi řetezové pily na elektriku. Vybírám mezi několika značkami a to Bosch 1900W, Makita (Dolmar) 2000W nebo Narex 2400W. V několika specializovaných prodejnách které se zabývají nářadím my doporučovali Makitu nebo Narex. Když jsem měl v ruce obě tak je fakt že u Narexu my hodně vadilo uložení motoru (osobní vjem) ale je zase silnější. Asi taky bude záležet jakou délku lišty se bude volit. Při delší jak 35 bych šel najisto do Narexu.

P.K

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 29.4.2008 17:39

Ten údaj, že je Dolmar el. pila ES 21...  profi berte vážně. Motor je od Makity, což elektrikářům nemusím představovat a převody jsou v hořčíkové skříni. Je tam jedno silonové kolo, které je za cca 100,-Kč. Při běžném provozu o něm nevíte, že tam je. Pouze teoret. selhání všech ochran motoru proti přetížení jej může poškodit, také dlouhodobý intenzivní provoz, ale je to spotřební materiál z pohledu takové doby. Mám vyzkoušené obě pily a protože jsem měl před Dolmarkou dlouhou dobu Dolmar ES 1600 a ES 162 a nebyl jediný problém, dal jsem přednost novějšímu modelu. Má tišší chod a jednoznačně lepší ovladatelnost. Ten výkon mě stačí s rezervou, proto to nebylo pro mě zásadní. Doporučuji si pily vyzkoušet, hodně to pomůže.   

host - 234.200 (?), 31.7.2008 15:38

Treba sa ísť pozrieť do servisu oboch značiek ktorá má akú kopu poškodených píl.

host - 234.200 (?), 31.7.2008 15:44

Robím mechanika mot. píl a momentálne mám obchod ale ponúkam iné značky, ale keby som si mal vybrať tak si vyberiem Dolmar, s pozdlžne uloženým motorom, lebo má metor 95 percent kovový.

host - 2.142 (?), 14.9.2008 10:58

Kupte si narex, je u něj vyzkoušeno, že i po letech vám stroj opraví, ale pokud neřežete stovky kubíků ročně, tak ho nebudete potřebovat.Já osobně mám elektrickou pilu od narexu epr 35 a motorovku dolmar ps 500 a jsem s oběma velice spokojen. Dělám dřevo jenom na palivo pro vlastní potřebu a myslím, že mi ty pily vydrží 20 let při běžné údržbě.

Mirek.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika