jj,
ale kovbojka to neni - začíná se od nejpravděpodobnéjší možnosti a od jednoduchých úkonů. Ten stabilizátor paliva může usazeniny rozpustit. Kovbojka by byla hned to rozebírat, čistit karburátor ultrazvukem atd.
Nechávat směs půl roku atd. - tím si koledujete o problémy. Když to přirovnám k autům, tak je to něco jako v naftě commonrail - taky je citlivý na kvalitu paliva, když tam nalejete friťák tak to nemusí přežít. Dnešní benzíny jsou pěkný sajrajt, problém jsou jak usazeniny z biosložek (takový rosol - pryskyřice), tak i rychlé rozkládání oleje a ztráta mazací schopnosti.
Jak se tu objevuje názor "Dolmarky se zadíraj", tak hlavní příčina je váš způsob provozu - půl roku stará směs, přijdu načepuju řežu, dva roky v pohodě a když se zadře tak je Dolmar šmejd, protože stará pila takhle fungovala roky. Není šmejd, jen není tak blbovzdorný jako byla pila před nim...