Ako čistíte svoje pilky?

ARB - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 177.66 (?) 
11.4.2009 21:34, zobrazeno: 3066x

Chcel by som sa spýtať akým spôsobom čistíte pilky?

Tí čo používajú ultrazvukové čističky, alebo umývačky riadu nech ďalej nečítajú... Ja som sa dnes rozhodol že vzhľadom k tomu že sa blížia polievačky vykúpem svoju MS 260. Jedná sa o dôkladné mesačné čistenie, takže komplet kryty -  demontáž, umytie v motopure, príp. inom čističi na to určenom. Do vnútra samotného tela píly (blok motora, záhyby) sa ale bežným spôsobom nedá dostať a nečistôt ešte ostane veľa. Tak som sa rozhodol že použijem kompresor, pozprašovaciu pištoľ a teplú vodu zmiešanú zo saponátom a motopurom. Išlo to veľmi dobre dolu, možno preto že nečistoty boli iba usadený prach a občas nejaká mastnota, ale tá pod tlakom horúceho saponátu zišla skoro okamžite, skoro ako wapkou. Potom ešte opláchnutie čistou vodou a na záver kompet vysušenie, pri tej príležitosti demontáž, vyčistenie spojkového bubna, premazanie ihlového ložiska. A ešte také drobnosti ako vyčistenie oboch nádržiek a umytie sacích sítok.  Kontrola a vyčistenie sviečky. Ako to čistíte vy ostatní? Ja som sa s tým hral pomalým tempom skoro 2hodiny.  

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Artpraktik - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (61) - 19.30 (?), 11.4.2009 23:36

To ja som včera dostal od kamaráta elektrickú reťazovú pílu Mafell US-50 z päťdesiatich rokov. Teraz je rozobraná a naložená v petroleji (s výnimkou motora)... Asi desať krát som sa na ňu bol pozrieť. No, radosť veliká, preveliká... Nedávno sa na nete predávala česká píla typ 28 predchodkyňa JMP 40, ale je krízovo, takže som to musel nechať plávať...

Jiříček - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (463) - 211.38 (?), 12.4.2009 6:05

Jde to docela slušně za pomoci parního čističe, pila je jak nová, čas to nějaký sežere, s tím se musí počítat.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika