Chcel by som sa spýtať akým spôsobom čistíte pilky?
Tí čo používajú ultrazvukové čističky, alebo umývačky riadu nech ďalej nečítajú... Ja som sa dnes rozhodol že vzhľadom k tomu že sa blížia polievačky vykúpem svoju MS 260. Jedná sa o dôkladné mesačné čistenie, takže komplet kryty - demontáž, umytie v motopure, príp. inom čističi na to určenom. Do vnútra samotného tela píly (blok motora, záhyby) sa ale bežným spôsobom nedá dostať a nečistôt ešte ostane veľa. Tak som sa rozhodol že použijem kompresor, pozprašovaciu pištoľ a teplú vodu zmiešanú zo saponátom a motopurom. Išlo to veľmi dobre dolu, možno preto že nečistoty boli iba usadený prach a občas nejaká mastnota, ale tá pod tlakom horúceho saponátu zišla skoro okamžite, skoro ako wapkou. Potom ešte opláchnutie čistou vodou a na záver kompet vysušenie, pri tej príležitosti demontáž, vyčistenie spojkového bubna, premazanie ihlového ložiska. A ešte také drobnosti ako vyčistenie oboch nádržiek a umytie sacích sítok. Kontrola a vyčistenie sviečky. Ako to čistíte vy ostatní? Ja som sa s tým hral pomalým tempom skoro 2hodiny.