Moštoměr versus Cukroměr



                     
petrtoman - (10) - 63.207 (?) 
29.11.2011 20:03
Já mám na refraktometru u švestek 20 brix, jak u rynglí a kvasí mi i při 9 stupních ve sklepě, nemyslím, že by se musely rozkvašovat přídavkem curku.
  
                     
host - 233.132 (?), 3.12.2011 11:56

chtěl bych se zeptat jestli někdo nevíte měřil jsem prokvašení kvasu refraktoměrem a ten mi ukázal hodnotu 11 brix a pak jsem to změřil cukroměrem a ten mi ukázal hodnotu 5 jestli jsou nějaké tabulky na přepočet

                     
host - 176.36 (?), 7.12.2011 9:49

... přepočty samozřejmě existují, pro jednoduchost lze navštívit tento portál ; je zde přepočítavací rovnice ve stupních Oe, stupních Klosterneuburger, stupních Brix a v g/l; po zadání kteréhokoliv z těchto údajů do rovnice se vám zbývající dopočítají a na pravé straně rovnice vám vyjde "optimální" množství alhoholu v  %hmotn., g/l, či %vol (to je to, co by mohlo v ideálním případě vzniknout kvašením).  Navíc jsou ve "vysvětlivkách" i přepočítací konstanty. Je to sice v němčině, ale pro domácí praxi by vám to mohlo stačit.

                     
host - 233.132 (?), 8.12.2011 0:04

Díky, moc jste mi pomohl

                  
host - 34.137 (?), 6.7.2014 8:55
A tedy pro pripravu medoviny je tedy dobre pouzit cukromer?
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika