Ovocné stromy v oblasti pohoří Brdy

host - 42.27 (?) 
9.2.2021 11:05

Z toho sklizeň odnesete v košíčku.

Z toho nemusí nakonec aní ochutnat, někde je škůdců hodně. 

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 238.28 (?), 9.2.2021 19:30
Kde přibližně zahradničíte? Mám zkušenosti z Radečska, cca 520mnm. Podloží křemenný porfyr, úplně prázdná půda. Co se týká jablek, nejlíp jdou staré bezejmenné stromy s hlubokými kořeny a vysokým kmenem. Určitě vybírejte hluboko kořenící podnože. Všechny pokusy vysadit moderní mělce kořenící zákrsky skončily nezdarem.

host - 242.162 (?), 10.2.2021 15:50

Velmi blízko, od Lhoty pod Radčem teče potok Koželužka, který protéká naší vesnicí. Na okolních kopcích je znát křemičité horniny, ale u nás je to vypadá, že na každé straně údolí je jiné podloží. Obecně je ale u nás těžká až jílovitá půda s hodně kameny. Zatím jsem na zahradě sázel jabloně na M26, na mezi ve staré třešňovce dávám M25, ale moc nevím jak to dopadne.JA

host - 238.28 (?), 10.2.2021 19:30
Je otázka, jak je ten jíl (asi naplavený) hluboký a jakým podnožím se tam daří. Ten kraj není proslulý úrodností. Zkusil bych zkopírovat to nejlepší, co je po okolí vidět, případně vybrat z moderního sortimentu podle nejbližší analogie. V místě, které tam znám já, nedozraje víno ani do prvních mrazů. Meruňky tam vůbec nemají smysl. Rajčata zrají až koncem srpna... Takže je na místě se vyhnout odrůdám pro nižší a střední polohy... třeba to tam máte o trochu lepší.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz