Dane, filtraci nepoužíváme žádnou. Jezírko už má kraje hodně zarostlé a jak je trošku vidět, nad ním je ještě jedno malé, autor mínil odkalovací Jenže mi máme přítok potůčkem přes pozemek a pokud jsou třeba lijáky, jako byly nedávno, teče hodně vody, která s sebou cestou splavuje zeminu, kůru a zbytky hnoje i hnojiv s kytek Výsledkem je pak na nějaký ten týden voda jako kafe, než to sedne ke dnu. Je tedy zvláštní, že rybám to nevadí. No, v potoce mají to samé, nemůžou si stěžovat Na eliminaci kalů, přidávám občas enzymy pro zahradní jezírka. Víc mně trápí taková ta plovoucí špína na hladině, jelikož i odtok už zarostl, tak to volně nemůže odtékat. Manžel už uvažuje o plovoucím skimeru, který tam občas šoupne, když už to bude neúnosné. Ty rostliny z odtoku vytrhat mi přijde škoda a taky tam mají útočiště užovky před kočkama
Mirku jak jsem neznaboh, skoro se modlím za to, aby si někdo nechtěl postavit dům vedle nás. Já mám svoji samotu a ticho ráda, ráda poslouchám přírodu kolem a ono sem ten řev z okolí taky v pohodě doléhá, to bez obav Tohle místo jsme si vybrali pro dům záměrně. Pokud mi chybí lidi, zajdu do vesnice a jsem zase na nějakou dobu vyléčená Já si tu ráda kutám v zahradě jenom se svýma dvěma psiskama, dvěma kočkama a rozličným zvířectvem, co nás z okolí navštíví