Fotogalerie zahradních jezírek
|
|
|
|
|
|
|
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 143.17 (?), 26.9.2010 15:51
Děkuju za pochvalu, zahradu jsem si navrhla sama, chtěla jsem takovou tu ne moc načinčanou, spíše parkovou, květinová rabata, keřové partie, hodně zarostlou, ne moc jehličnanů - trochu Anglie jsme na vesnici, tak aby to trochu zapadlo. Vysazovalo se vlastně na poli, tak to nějakou dobu trvalo, než všechno povyrostlo, srostlo a zarostly mezery v záhonech a pořád je co dosazovat, upravovat - něčemu se nedaří a musí se vyměnit atd. Já jsem 10let žila ve městě, ale neodpovídá to mému naturelu, byla jsem nešťastná. Miluju přírodu a zvířata a tady jsem mezi nima. Ať už v té svojí, co jsem si vytvořila doma a nebo se toulám se psy po okolních lesích.
Přeju Vám, aby jste si vytvořila taky,,svůj ráj" a užívala si života v něm plnými doušky. A nenechala se odradit tou spoustou práce, co kolem toho je. Já to nijak neprožívám - není někde vypleto - no tak není, povaluje se mi tam nářadí - no tak povaluje. Mám zahradu pro sebe, pro svůj pocit štěstí, rozhodně ne pro to, aby z ní kolemjdoucí padali na zadek. Pokud se jim líbí, tak mě to potěší, to ano, je to trochu ocenění za tu dřinu na ní
| |
|
|
|
|
|
|
|
rosalinda - (18) - 218.253 (?), 24.7.2010 20:49
Dane, to je opravdu nádhera. Není co dodat.
|
|
|
|
|
|
|
rosalinda - (18) - 218.253 (?), 24.7.2010 21:10
Konvalinko, to je tedy opravdu krása. To máte určitě i na koupání. U takového jezírka je to příjemný relax. Je super, že nemusíte mít filtraci a máte tak nádherně čistou vodu.
|
|
|
|
|
|
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 143.17 (?), 24.7.2010 23:09
Na koupání by to bylo a původně taky bylo myšleno, jenže pstruzi jsou už potvory velké přes 40cm a nikomu se mezi ně moc nechce Lítají se k nám napít a vykoupat vlaštovičky a když vidím jak ty naše potvory po nich jdou, tak už bych tam taky nevlezla. Když byli sotva poloviční, tak jsem se tam koupala, i mamka a kámoška Voda je čistá relativně, podle počasí. Když delší dobu neprší, tak se voda vyčistí, jenže pak se začne zase moc zahřívat a rozmnoží se řasy. Sem tam dáme bakterie na potlačení kalů - co hlavně produkují rybya zbytek je na přírodě
Jinak, dům dělá skoro celý den na mole příjemný stín, není potřeba slunečník a u nás, by v těch větrech stejně nevydržel. Ano, je to oblíbené místo celé rodiny, sedíme tam v každé volné chvilce, včetně psů a koček a pozorování života kolem vody je lepší než televize
|
|
|
|
|
|
|
host - 103.253 (?), 25.7.2010 9:12
Dobrý den, dáváte do jezírka tu černou folii nebo je na dně bahno? Mě se ta folie vždycky přes zimu roztrhne a už mě nebaví natahovat pořád novou.
|
|
|
|
|
|
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 143.17 (?), 25.7.2010 11:04
|
|
|
|
|
|
|
host - 161.21 (?), 1.12.2010 9:33
Taky přispěji se svojí "troškou do mlýna". Jezírko bylo mým snem, který jsem si konečně mohl splnit. Lákal mě spíš ale přirozený biotop - žádná čistička. Po třech letech jsem přesvědčen, že se to povedlo. Jen bych se potřeboval zbavit kaprů a karasů, které si ovšem oblíbila moje hezčí a lepší polovička. Zarybnil bych pouze drobotí - slunka, hrouzek, okoun, mřenka, ouklej... Před rokem jsem vysadil 4 raky. Při výlovu a "odbahnění" jsem našel všechny 4. Biotop funguje. Napájení je měkkou dešťovou vodou (svod z okapu). Prohřívání zabraňuje polostín, dostatek rostlin a minimium příbřežních mělčin. Jako nejlepší "čističku" jsem zvolil puškvorec a orobince. Více foto zde v adresáři "Jezírko".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 61.106 (?), 1.12.2010 10:24
Majiteli se asi líbí skalnaté pobřeží, protože těch rostlin po okraji tam zrovna moc není, ale při menší rybí obsádce budiž.
|
|
|
|
|
|
|
host - 251.203 (?), 1.12.2010 22:44
ČAO vodníci..:D... přidávám nějaké foto letošního zimního jezírka...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|