Kdy postřik Boraxem?

host - 71.128 (?) 
21.3.2012 12:38, zobrazeno: 20119x

Když se dívám na meruňky se mně to jeví, že jsou květy před otevřením, postříkat to dnes proti nočním mrazíkum?

Jak ten postřik proti mrazíkům dlouho vydrží ví někdo?

Kolik dní?

Nevadí že jsem to v sobotu lehce postříkal zbytkem Syllitu 65 co mně zbyl z broskvoní?

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 155.121 (?), 21.3.2012 13:04

Stříká se mědí - Kuprikol, Champion... několik dnů před očekávamým mrazem.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 21.3.2012 13:23

Nevadí že jsem to v sobotu lehce postříkal zbytkem Syllitu 65 co mně zbyl z broskvoní?

Podle mě vadí. Ne zrovna tento konkrétní Syllit meruňce, ale spíš ta filozofie. Zbyl mi postřik, tak ho někam nastříkám, aby nepřišel vniveč.     Berme, prosím, pesticidy na zahrádce (když už musí být) jako nutné zlo a ne jako požehnání.
   Je to stejné, jako kdyby Vám po babičce zůstaly nevybrané léky a tak jste je dojedli - vždyť si je tak pochvalovala...

host - 71.128 (?), 21.3.2012 14:37

" Stříká se mědí - Kuprikol, Champion... několik dnů před očekávamým mrazem. " - dotaz byl kdy stříkat Boraxem, čtěte prosím laskavě na co byl dotaz směřován, děkuji

k druhé odpovědi -  dotaz byl, jestli vadí Syllit 65, když bych to chtěl ted stříkat Boraxem. Na jednu stranu píšete že to meruňce nevadí, tak nechápu, proč tu řešíte nějakou filozofii pesticidů.

Na otázku, zda je na Borax pozdě nebo ještě čas jsem se ale odpovědi nedočkal.

host - 71.128 (?), 21.3.2012 14:49

Kuprikolem jsem navic již stříkal, nechci do meruněk cpát další mědˇ, proto bych radši dodal stopový prvek bor, co jsem četl že je pro meruňky prospěšný a zarověň zabil 2 mouchy jednou ranou - že má i mrazuvdorné učinky v květu

host - 216.226 (?), 21.3.2012 17:27

Když už jste tak důsledný, přečtěte si ještě jednou váš dotaz na syllit

"Nevadí že jsem to v sobotu lehce postříkal zbytkem Syllitu 65 co mně zbyl z broskvoní?"

Není tam výslovně, jestli to vadí meruňce, takže odpovědi jste se dočkal správné. Vadí to p. Vysloužilovi, a vadí to například i mně. A vadí mi, když někdo chce radu (tedy laskavost) a chová se přitom nerudně.

host - 71.128 (?), 21.3.2012 18:38

Dobře tedy, kdybych chtěl vědět čím stříkat, tak nebudu psát kdy stříkat Boraxem, to se na mne nezlobte, nemůžu za to, že nečtete jaký je dotaz.

A dotaz byl myšlen, abych to upřesnil, jestli nevadí za 5 dní po postřiku Syllitem, když na to přijde Borax, jestli to ten Syllit např nesmyje.

Myslel jsem že to z mé otázky je k pochopení.

Pokud jsem se Vás obou nějak dotkl, tak se omlouvám.

Děkuji že jste mně oba skvěle poradily

host - 152.34 (?), 21.3.2012 20:54

Syllit má systemický účinek, takže teď bude už uvnitř pletiv a další postřik ho nesmyje. V případě meruněk je to ale naprosto jedno, protože doba trvání účinku Syllitu nebude taková, aby mohl působit ve správnou dobu, tj. několik týdnů po odvětu meruňky. Ošetření meruňky Syllitem bylo zbytečné - lepší by bylo bývalo postříkat i tím zbytkem broskve. Zuzana

Paľo. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1739) - 224.41 (?), 21.3.2012 21:48

K návrhu p.Zuzany: Systemický účinok bude mať Syllit až vtedy, keď na broskyniach začnú rašiť listy. Inak sa nemá syntetický fungicíd ako dostať do systému- celej rastliny. Kôra ani šupiny na púčikoch účinnú látku do vnútra pletív nepustia. V mojej, pre pestovaní broskýň priaznivej polohe, som zatiaľ zelené púčiky nevidel. Som si 100% istý, že aplikovaný kontaktný- pre zdravie človeka neškodný meďnatý postrek rozvoji kučeravosti zabráni. Presvedčili sa o tom už mnohí pestovatelia.

Pre pána 71.128: Skúste si nalistovať v histórii sekcie Meruňky môj príspevok (z leta), kde som v dlhom článku rozobral históriu používania bóraxu a kyseliny boritej pri ochrane pred jarným mrazom. Sú tam uvedené termíny ošetrenia, dávky anorganického bóru, spôsoby aplikácie...

host - 71.128 (?), 22.3.2012 8:32

k odpovědi Palo : hm takže jsem broskve stříkal brzo? Někde jsem ve foru četl že se to má stříkat, když začne pučet angrešt, takto to vypadalo

nektarinka
broskev

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty