Jaký nůž na roubování?
|
|
|
|
 |
 |
|
Pavel_CZ - Stříbrný Zahrádkář (254) - 242.214 (?) 25.1.2018 16:45
No ja na odlamovak taky nedam dopustit. Chapu, ze lidi, kteri povazuji roubovani za nabozenstvi a umeni nade mnou budou ohrnovat nos, ale to mne je fuk.
Mam rad jednoducha reseni a pokud je i za takovou nizkou cenu, neni co resit.
Na tech +-100 roubovacek/podnozi co nadelam za rok je to idealni. Kdybych se tim zivil, tak to asi vidim jinak, ale pro hobystu dostacujici.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 209.4 (?), 18.2.2018 15:31
Rafaeli, zde je něco pro vás. Takový nástroj, nikdy nebude perfektně řezat, kdyby byl širší a těžší, tak by se mohl použít k sekání kostí, ale už ne ke krájení masa na šnycle.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 8.199 (?), 18.2.2018 18:07
Jo, ten nůž se mi moc líbí, dík za odkaz.
(Škoda, že jsem rozumněl jen tak každému třetímu slovu. Ale když už musím použivat překladač i na ruské weby... Ach jo).
Nemám rád nože s kterými si po otevření konzervy už skoro ani neukraju chleba. Nebo sekery u kterých se při styku s hřebíkem nebo sukem vylomí ostří.
Ale pro roubování by byl přece jen poněkud těžkopádný...
Rafael.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 101.29 (?), 21.2.2018 15:54
Kterýkoliv z nich, největší roli hraje ostrost. Který z nich je lepší nevím, ale vím, že v podniku kde se očkuje Forketem a počet očkovanců dosahuje až dvaapůl tisíce kusů za den, používají české nožíky za 168Kč/ks. Samozřejmě si můžete koupit cokoliv i za hříšné peníze, když to budete mít pro ukojení pocitu, že máte něco echt, co jiní nemají a považují to za zbytečnost. Ovšem kult, je kult.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.28 (?), 21.2.2018 19:37
presne tak, ostrosť ulamovaka je obdivuhodna, uz som stepil angličanom s protijazyčkom, hlavne na tenke vrubliky je ulamovak parada, neviem akoby som stepil so svojim mikovom, tam je ostrost aj po nabruseni v nožiarni slaba...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 72.216 (?), 21.2.2018 23:09
Ta vaše nožiareň, bude nejspíš motykáreň. Když to neumíte, tak se to naučte, nebo to dejte do brusírny a řekněte jim co chcete, říct nabroust, je velmi málo.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 48.25 (?), 15.3.2018 6:58
Asi mne pošlete "někam", ale já používám klasický nůž na koberce (takový, co se odlamují dílky čepele). Je ostrý, levný a úspěšnost vysoká, alespoň u jádrovin. Povedla se i švestka a v neděli jsem zkusila třešeň...tak uvidíme, co udělá.. Ale nejdůležitější je vychytat správný čas na roubování, žezat opravdu s citem a přesně, aby roub dobře přiléhal a důkladně to ošetřit páskou, voskem. Prostě si s tím musí člověk trošku pohrát a neodfláknout to : Musím podotknout, že jsem amatér, ale moc mne to baví a rouby u jabloní už rodí krásná jablka a ta švestka loni také měla pár ptvních plůdků 
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |