Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 182.227 (?), 6.4.2012 14:43
Jestliže na jaře postříkáte nějakým postřikem třeba očka broskvoní očkované v srpnu a postřik nestačí do noci zaschnout a přijde v noci mráz, výpadek oček je pořádný.Je to celkem logické.Voda, nebo spíše již led sublimuje a dále odebírá teplo.Takže rada postříkat hadicí meruňky je rada k nezaplacení.P
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 182.227 (?), 6.4.2012 16:16
Zalévání celých rostlin na jaře před nástupem nočních mrazů je nebezpečné i pro okrasné rostliny.Zkuste zalét třeba v této době navečer smrček koniku.Když přijde v noci mráz, nové,rašící výhony můžete třeba z poloviny zničit.
To uvolnění tepla z vody co píšete, je v noci do několika minut pryč.P
|
|
|
|
|
|
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6578) - 9.2 (?), 6.4.2012 16:46
Pokud si z moudrých knih pamatuju, provádí-dělo se to ve velkovýrobě. Ale ne pouhým zalitím, nýbrž zamlžováním celého sadu rosícími tryskami. Pak mrznoucí voda vydává skupenské teplo, atd. atp. Ale už si nepamatuju, zda to funguje u meruňek. Jednorázové zalití, či polití sice jakous zásobu tepla dodá, ale je to nepatrné.
A ještě O.T. Pánové, vzpomínáte jak vehementně jste nedávno jisté paní radili jak pěstovat meruňky na Vysočině? Že je to brnkačka? (skoro)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 9.174 (?), 6.4.2012 19:20
Na venku u Prahy jsem zastínil kmínky prkny a zatím nekvetou. V Praze (tepelný ostrov) je vše rozkvetlé.
|
|
|
|
|
|
|
host - 182.192 (?), 7.4.2012 15:49
No já v Praze už mám meruňku odkvetlou tak tenhle problém řešit nemusím.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|