A je po meruňkách
|
|
|
|
host - 212.49 (?) 4.4.2020 16:30
Na některé větvičce umrzly komplet všechny květy, na vedlejší je dost s nespáleným pestíkem, pravděpodobně ty opožděnější co vykvetly o 1-2 dny jsou odolnější. Na fotce Leskora. Opad květů ještě nenastal, tak netuším, kolik se jich udrží na stromě. U broskví je tomu úplně naopak, květy jsou naoko nespálené, ale ty otevřené mají spálené pestíky i černý plůdek, tak odhaduju 20% násady, což je ještě přijatelné. Teploty byly opakovaně -5,5°C, nejmrazivější den -6,5°C, meruňkám jsem topil dřevem v kýblech, celkem 7 kýblů, na Leskoru a VP vyšly do čtverce 4 kýble, spotřeba neskutečná asi kubík dřeva za 3 noci , teplotu se podařilo udržet na -5°C když bylo zrovna -6,5, takže uhřevem pouhopouhý plus 1,5°C. Nevím kolik dávají ty sadařské svíce výkonu, ale podle mě neudělají taky více jak jeden stupeň a že jich tam musí být fest. MH
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.68 (?), 2.4.2020 8:45
Myslel som to tak, že už narašené vrúble z februára sú spálené na tabak. Nie som si istý, či to ešte rozdýchajú...
|
|
|
|
|
|
|
host - 21.93 (?), 2.4.2020 7:52
Dneska ráno zase u nás -5°C a to to ešte po půlnoci vypadalo docela v pohodě. SZ Brna - Bystrc - jižní svah 250mnm. K. z B.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marek 2 - (7) - 248.253 (?), 4.4.2020 14:55
On je problém se k informaci o době nakvétání vůbec dostat. Já mohu jen srovnávat Leskoru a Pincot. Rozdíl je velký, hlavně v délce kvetení. Leskora kvete pořád skoro už dva tydny, kdežto Pincot kvetl tak kolem 10 dní.
|
|
|
|
|
|
|
host - 212.49 (?), 4.4.2020 16:30
Na některé větvičce umrzly komplet všechny květy, na vedlejší je dost s nespáleným pestíkem, pravděpodobně ty opožděnější co vykvetly o 1-2 dny jsou odolnější. Na fotce Leskora. Opad květů ještě nenastal, tak netuším, kolik se jich udrží na stromě. U broskví je tomu úplně naopak, květy jsou naoko nespálené, ale ty otevřené mají spálené pestíky i černý plůdek, tak odhaduju 20% násady, což je ještě přijatelné. Teploty byly opakovaně -5,5°C, nejmrazivější den -6,5°C, meruňkám jsem topil dřevem v kýblech, celkem 7 kýblů, na Leskoru a VP vyšly do čtverce 4 kýble, spotřeba neskutečná asi kubík dřeva za 3 noci , teplotu se podařilo udržet na -5°C když bylo zrovna -6,5, takže uhřevem pouhopouhý plus 1,5°C. Nevím kolik dávají ty sadařské svíce výkonu, ale podle mě neudělají taky více jak jeden stupeň a že jich tam musí být fest. MH
|
|
|
|
|
|
|
host - 212.49 (?), 4.4.2020 16:34
Velkopavlovická, se spálenou bliznou. MH
|
|
|