Změna benzínu u sekačky MF70

host - 35.122 (?) 
5.6.2010 21:14, zobrazeno: 63826x

Po změně benzínu na natural 95,míchaný 1-40 s olejem castrol2T, začala sekačka po zahřátí nekontrolovaně jít do otáček, asi samozápaly.Má někdo zkušenost, jak to vyřešit, výměna svíčky, seřízení karburátoru.... Díky za radu.Jirka.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 225.226 (?), 5.6.2010 22:40

Měl jsem podobný problém. A můžu Vám říct, že jsem byl z toho dost zoufalý. Předně skuste znovu benzín speciál. Tyto motory jsou konstruovány na speciál, svým karburátorem, difuzorem a všemi průtoky směsi a vzduchu, které ve správných poměrech jsou nasávány do válce. Dělal jsem všechno možné a ne na to přijít. Při zvýšených otáčkách nebylo možné bezpečně řadit, hrozilo poškození převodovky, hodně krát jsem různě seřizoval karburátor atd. Až letos v zimě jsem už v úplném zoufalství rozdělal motor a vyměnil gufera na klikovce. Teď to nemá chybu. Otáčky drží na volnoběhu i při zahřátém motoru. Doporučuji Vám ale začít tím správným benzínem t.j. speciál, pak novou svíčku, ověřit si jestli se řádně vrací klapka v karburátoru a další jednoduché úkony. Pokud se to nezlepší a motor má už více než asi 7-8 let bez opravy, tak Vás čeká ta výměna gufer. Dejte tam ale originál speciál gufera (americké, tmavě zelené barvy, zpevněné plechem), první gufero má rozměr 40-62-8 a to druhé 25-52 -10, ověřte si ale ještě, jestli jsem se nespletl. Přeji Vám úspěšnou opravu. Dejte potom ještě sem na forum vědět, jak se to povedlo, lidé Vám budou za Vaši zkušenost vděčni.

host - 249.21 (?), 5.6.2010 23:43

Zdravím.

Jak již tady bylo řečeno je potřeba vyměnit ty gufera. Netěsností gufera dochází při zahřátí k přisáváni vzduchu a tím jde motor do otáček.

Milan

host - 35.122 (?), 6.6.2010 21:28

Problém je v tom, že special91 se už přestal vyrábět, takže mě asi čekají ty složitější řešení.Ale neví, jestli to jsem schopen udělat sám, nebo jsou potřeba nějaké přípravky.Jsem středně zručný kutil s dobře vybavenou dílnou.Díky za každou radu.Jirka.

lubos25 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (108) - 48.252 (?), 6.6.2010 21:58

speciál se dá koupit, ale zweitaktu je to fuk. Do dvepade liju co zrovna maj na pumpě a je to mašina z roku 63. Michám 1:50 gut olej.

host - 225.226 (?), 6.6.2010 22:05

Pokud jste dělal trochu do motorů (motorové řetězové pily, motocykly apod.), tak je možné to při určité pečlivosti udělat svépomocí, navíc když uvádíte, že máte dobře vybavenou dílnu. Ze speciálního nářadí budete potřebovat pouze stahovák na oběžné ventilátorové kolo, pozor je tam plytký jemný závit, drží to jen asi na čtyřech závitech, aby jste nestrhl závit na tom ventilátoru, chce to lehce dotáhnout a pak poklepávat na stahovací šroub za současného přitahování. Při opětovném nasazování pozor na malý klínek, když si ho shrnete při nasazování ventilátoru a pak potočíte motorem, poškodí Vám spadlý klínek zapalování. Další nářadí je běžné, které máme asi většina z nás doma ve své dílně. Pokud nebudou ložiska na klikové hřídeli volné, tak asi nebude nutné půlit kartery. Vydloubnout staré gufera a pomocí vhodné narážecí trubky je naklepnout. Tak ať se Vám to povede.

host - 35.122 (?), 8.6.2010 13:05
Zatím pomohly jednodušší věci.Vyčistil jsem karburátor, dal novou svíčku a dnešní asi tříhodinové sekání bylo naprosto v pohodě.Jinak všem díky za rady.Jirka.

host - 225.226 (?), 9.6.2010 16:43

Jirko, tak to máte velikou kliku, že stačilo jen vyčistit karburátor a nová svíčka. Ještě bych Vás chtěl upozornit, jak je důležité správně zastavovat motor. Při vypínání motoru je nutné držet vypínací kontakt do úplného zastavení motoru. Aby nedošlo ke střílení zbytku směsi do výfuku. To je totiž pro gufera na klikovce smrtelné, dochází ke zvýšení tlaku na gufera. Takže jenom to jsem ještě chtěl doplnit. Ať Vám to dobře slouží.

host - 77.50 (?), 8.6.2010 19:03

speciál se dál vyrábí, jen některé pumpy ho přeslaly prodávat. Např. EURO OIL ho nenabízí, Robin oil nebo Benzina ano. Pokud nemáte dostupný speciál, kupte natural + aditivum, to budou mít všude.

host - 14.222 (?), 9.6.2010 16:59

Zdravím, problém se samovolným zvyšováním otáček mě trápil značnou dobu, nic nepomáhalo. Používám již řadu let NATURAL s kvalitním olejem MOGUL TSF. Nakonec jsem vyměnil gufera na klice, přetěsnil spoje mezi karburátorem a válcem - velmi důležité a vše bylo bez problémů. Při výměně gufer je téměř vše bez problémů když máte to ideální nářadí - prodloužený oříšek pro povolení matky ventilátoru a stahovák ventilátoru s magnetem. Díky těmto zásahům jsem opět spokojen a MFka slouží jako dříve. Roman

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz