Zahradni traktor Top nebo pomer vykon/cena

host - 212.137 (?) 
24.5.2008 20:52

Rad bych koupil zahradni traktor do 100tis.

Muze prosim nekdo seriozne porovnat Traktory rady W2900 wisconsin s traktory Starjet (dvouvalec cca 20HP)?

Dekuji

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 174.222 (?), 25.5.2008 7:43

John-deery se vám nelíbily?Mě docela zaujali volitelným sečením i volitelným košem.Navíc kvalitní motory: kawasaki, kvalitní převodovky: tuff-torgy s uzávěrkou, posilovač,tempomat, motohodiny,vodou chlazený motor, možno sekat i vysokou trávu (výhoz do strany nebo mezi kola)společně s mulčováním díky speciálnímu sečení, kola 24",modely i s natáčecí zadní nápravou atd.Model "540-ka" se dá koupit i za 155000,-.

host - 180.197 (?), 16.9.2008 5:57

Koupil jste tu Kubotu? A neni-li to tajemstvi, tak jakou a za kolik? Diky.

host - 61.118 (?), 16.9.2008 21:57

Zdravim. Diky za optani. Tak nakonec to vyhral Iseki SXG 19, ale jeste jsem ho nekoupil, protoze mi teprve ted dodelavaji zahradu se zavlazovanim. Hodne se to bohuzel protahlo a tak jsem se domluvil, ze ho koupim az bude zahrada hotova (kvuli zaruce). Zase mi to ale ted trochu stizili, protoze ted prichazi na trh uplne novy traktor Iseki SXG 15 vcene  udajne do 200 000Kc (je uz na nemeckem netu), a je to takovy mensi bracha SXG 19. Ma slabsi diesel motor, pouze 102cm seceni, nema servo posilovac rizeni, ma mensi kos, mensi pruhozovy otvor atd. Jeste se na neho pojedu fyzicky podivat, ale na 95% beru SXG 19.

host - 180.197 (?), 21.11.2008 22:51

Ještě k té naší diskuzi: někdo tady doporučoval John Deere, já jsem to vcelku ignoroval, ale musím uznat, že jejich model X748 je výborný - 4WD, vzadu tříbodový závěs, vývodová hřídel vpředu, uprostřed i vzadu. V doplňcích je čelní nakladač o nosnosti 150 kg. Ceny jsou velmi překvapivé (asi proto, že se přepočítávají z USD a při dnešním kurzu...).

Největší "nevýhoda" je tak mezinápravová sekačka s bočním výhozem a sběrací zařízení s turbínou. Zajímalo by mne, nakolik je tento typ sběru účinný ve srovnání s klasickým zadním vyhazovacím kanálem. Nechce do hodnocení ještě přibrat tu X748?

host - 61.118 (?), 24.11.2008 19:32

Tak jsem se byl podivat i na SXG 15 v praxi a je to jasne. Vyhral SXG 19 a uz se na neho tesim. Kvuli zaruce, ted by stejne stal, ho budu porizovat az na jare pred prvnim secenim. SXG 15 je ale rovnez velmi povedeny mensi bracha a myslim ze je to take super volba. Pokud bych si mel vybirat mezi benzinovymi traktory v cene okolo 130-150 tisic, tak stoji za to jednoznacne uz tech 50 tisic pridat a mam super diesel, kardan (pohon zaciho ustroji), atd. Prece jen je to nekolikaleta investice Chce to ale videt, stoji to za to,  takto se to tezko popisuje. Take cas a praxe ukaze, jak bude opravdu kvalitni...

Jinak k poslednimu prispevku, ta X748 je uz opravdu hodne velky traktor. Videl jsem ho v realu a docela jsem se te velikosti lekl, ale je to uz pravda, s delsim odstupem. Navic jsem mel na zahrade jiny traktor s tim 150kg nakladacem a je to opravdu, za ten priplatek, hodne velka nouzovka. Rozvazeli s tim po zahrade pisek (bobik mel prijet az druhy den) a vypadalo to jako detska hracka. Kroutil jsem u toho hlavou, zda to ma smysl.  Take i cena, pouze se 122 cm secenim a bez 4WD, byla pres 400 000Kc.  S 4 WD a o 15cm sirsim zaberem uz to bylo o 50 000Kc vic atd. A to byla cena bez kose a turbiny, ktera zasahuje trochu do strany.Nebudu daleko od pravdy, ze komplet muze byt i okolo 500 000Kc a to uz je fakt hodne. 

Jeste nakonec takovou poznamku. Jak jsem tak pres leto jezdil po severu, povedlo se mi videt SXG 19 a 22 v praxi na mestskych plochach (Litomerice, Jablonec nad Nisou ) Zastavil jsem a vyptaval se na spolehlivost. Shodli se , temer bez servisu, jen bezna udrzba. A to bylo, pokud si dobre vzpominam,  560,1200 a 1500 motohodin. To nez najedu, budu...  Zajimave bylo, jak si libovali, ze to zere vsechno i velke PET lahve :-) 

host - 180.197 (?), 24.11.2008 22:53

Tak to vám gratuluji. Zajímá mne, jaké k tomu pořídíte příslušenství. Uvažoval jste o tom vysypávání koše do výšky? Když to mám rukama přeházet do kompostéru, tak o něčem podobném uvažujji. Samozřejmě mne zajímá taky cena SXG. Jestli to nebude úplně super tajné, tak mi prosím nakonec dojednanou cenu napište. Díky. M645@email.cz

host - 61.118 (?), 25.11.2008 19:49

Uvazoval jsem a byl jsem se podivat na original radlici na snih, ktera je u SXG 19 plne hydraulicka (nahoru, dolu, nataceni). Bylo to super, ale nevim zda bych ji vyuzil. Nemam te zpevnene plochy tolik, nejakych 250m2, ale z toho jsou cast i chodniky siroke 1,4m. Tam bych musel couvat. Pokud bych vzal i radlici, tak uz by byl traktor doma, ale nakonec jsem si rekl, ze to nejdrive vyzkousim v lete (a v zime s frezou), zda se tam vejdu a pak se rozhodnu.  S tou radlici je traktor zase jeste delsi... Byl jsem take ochoten dat tak 50000Kc, ale bylo to mnohem vic. Jiz se nepamatuji, ale nekde okolo 80-90000Kc. Pritom mam ve firme pomerne slusnou snehovou frezu s gumovym snekem za nejakych 22000Kc, ktera haze 6-8m daleko (vyzkouseno 3 roky). Delam s ni plochu cca 500m a pohoda.. Haha koupeno v Mountfieldu (slaba chvilka) protoze v te dobe jeste Honda nedovazela, byt o dost drazsi, ale stejne velky, 4 takt. Hned prvni zimu jsem to po par hodinach zadrel. Bylo to spousta kecu, ale motor vymenili. S tou bych se na chodnicich lepe pohyboval a tech par metru odmaka za chvili a navic to vyhaze dal na plochu, popripade za plot a ne jak traktor jen vedle plochy.

Jinak zvedani do vysky nechci, jelikoz ho nevyuziji. Nejsem, tedy alespon nyni, zahradni typ, ktery se mota stale okolo zahrady. Radeji to nekam odvezu. Domontovat se da vzdy. Jednim z duvodu bylo take slozitejsi sundavani kose v pripade pouziti traktoru s vozikem a nemoznost pripevneni ISO koule primo na traktor (original - mam objednano). S nizkym vysypavanim to jde. Navic to bylo zase drazsi, ale jiz se napamatuji o kolik. Navic je ten traktor bez toho takovy kompaktnejsi, prece jen to vysypavani do vysky ma navic hodne zeleza (profily vycnivajici pomerne hodne do vysky).

S tou cenou Vas asi zklamu, slibil jsem Fucika a drzim slovo. Navic mi jejich "sesterska" firma delala celou zahradu se zavlahou...   Takze sorry.

host - 180.197 (?), 25.11.2008 21:36

A neuvažoval jste o nákupu ISEKI z druhé ruky. Třeba:

https://www.tec24.com/en_GB/iseki_sxg_19/mid_1657673.html

Je jich na netu dost a zejt pro něj do Holandska může být prima výlet (je to pohoda na vozík za dodávku).

Jinak teď budu trochu zlej: ISEKI koupíte bez radlice a bez výškovýho zdvihu. Nestačil by v tom případě John Deere X540 s vodou chlazeným dvouválcem o výkonu 19,5kW s uzávěrkou diferáku za cenu včetně sekačky a sběrače kolem 200.000,- Kč? Taky má ovládání sekačky hydraulikou a navíc má integrovaný závěs na radličku, kultivátor atp.

Jinak vozík mám od Varezu (a i pro ISEKI bych si jej klidně koupil od nich), radlici mám taky od nich (asi za 7.000), která se ovládá mechanicky. Sice to vypadá hrozně, ale za zimu ji pužiji tak pět až desetkrát, a to na těch svých 1000m2 lehce vydržím.

Navíc jsem zjitil, že nejvíce používám traktůrek na sekání, ale těsně v závěsu je tahání čehokoliv (sypač pro top-dresing, aerátor, zatahovacá síť, vozík...).

host - 61.118 (?), 25.11.2008 23:00

Z pocatku jsem take hledal z druhe ruky, ale rychle jsem to vzdal, protoze ten rozdil v cene nebyl zase az tak velky, aby me to nadchlo a jeste to melo najeto hodne mh. Radeji novy, stejne pujde do firmy. Jinak jsem chtel jednoznacne diesel , a to byla volba pouze mezi Kubotou a Iseki. Jeste Wisconsin, ale to mi stacilo jen videt a byl ze hry. Prostudoval jsem i John Deery. Nemuzu rici, ze jsou spatne, ale nepresvedcily mne tak jako Iseki. Uz jen jaky ma Iseki masivni ram, to se neda s John Deerem 5 kove rady srovnavat. Videl jsem je s kolegou, je automechanik,  nejake jsme i zkouseli a oba jsme se po zvazeni vsech pro a proti shodli, ze Iseki je pro me tou nejlepsi volbou. Jinak Vares znam, dival jsem se i na jejich vyrobky v realu, ale voziky maji male (premyslim, ze bychom s tim jezdili pro radost do lesa na drivi), byt fajn a radlice mechanicke. Ja chtel puvodne hydraulickou. Jinak vetsi vozik s ISO zavesem mam. Dokonce jsem tam snad i volal, a rekli mi,  ze uz ji i na Iseki delali. Ani si to jiz nepamatuji. Je to jiz vice jak pulrok, co jsem se tim usilovne zabyval spoustu hodin. Myslim, ze pro me bude stejne nejlepsi volbou freza. Musim to vyzkouset.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz