Zahradní traktor do svahu

host - 3.99 (?) 
22.7.2009 23:05

tak jsem to konecne zvladnul dat na net ty dve videa.

Tedy jeste jednou: John Deere LX279, 17 HP, Kawasaki motor, hydropohon do svahu 42%. Nez za nekolik dni prisel soused udelat video, mel jsem to uz posekane. Tak na videu jsem to jel jeste jednou. Svah je dlouhy asi 15 metru a nad tim je svah asi 28%. Tedy hup je to jako blazen, na videu to neni samozrejme tak videt, to vypada jako rovinka. Rikal jsem sousedovi at to bere ze strany aby byl videt sklon, to mu tedy nejak neslo.  Trava byla uz jak je videt posekana, vyrostla o par centimetru, byla sucha a i podlozi bylo suche.  je tady dost ridka, jelikoz tam jezdim autem. Ale Deere to vyjel v pohode.

http://www.youtube.com/watch?v=qiZrhDK7i70

Druhe video je ten samy svah ale o kousek bliz, kde vzniknul bouli svah 46%, tedy ke konci uz prokluzovali kola, to je asi tak maximum. Ze zhora dolu se to uz sekat neda, jelikoz se sekacka rozjede a bud me jdou spatne brzdy nebo jsou uz na takovy krpal neucinne.

http://www.youtube.com/watch?v=9Jl94vBiOVk

Pripadne dotazy milerad zotpovim

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 20.52 (?), 23.7.2009 15:00

Hezké, ale s Partnerem sekám ještě prudší hup. Pravda, raději kousek toho krpálu sekám z kopečka abych odlehčil motoru.Pokud není po dešti a jsou slušné vzorky na z. pneumatikách není to problém. Hydro to zvládne.

host - 5.102 (?), 23.7.2009 20:36
Moc děkuji za názorné videoukázky. Trochu mne ale překvapila pojezdová rychlost traktůrku, čekal jsem o něco svižnější jízdu. Je to dáno sklonem svahu a výkonem motoru nebo má traktůrek ještě rezervu a jste k němu ohleduplný?

host - 92.43 (?), 24.7.2009 23:48

Na našem trhu jsou traktory s uzávěrkou za cenu kolem sta tisíc. Jezdím za sucha po spádnici v úklonu i větším než je doporučováno ale zásadně bez koše.  Někdy do svahu zapnu uzávěrku.  Vzorek na pneumatikách musí být dobrý. Nemám problémy, nejezdím po vrstevnici, nespěchám při točení. Je zbytečné investovat do čtyřkolky.

host - 6.33 (?), 28.7.2009 22:58

pojezdova rychlost? Jsem jel samozrejme tak asi na ctvrt plynu. to ale odhaduji. Ale nema smysl sekat na plny plyn, zvolil jsem takovou rychlost jako kdybych sekal

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34112:34
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz