5 rokov som bez problémov prevádzkoval Husqvarnu 235R, až mi ju zničil sused za 1 víkend (stratil zaslepovaciu skrutku na telese uhlového prevodu a "jel" pol dňa bez vazelíny, nakoniec dal iný "lepší " olej a pridrel ju), ešte že si ju za výhodnú cenu odkúpil
...nikdy to nedávajte z ruky!! Minulý týždeň som kúpil novú Husqvarnu 333Rx, spočiatku zmiešané pocity, všetko akosi zjednodušené, ale v teréne je ako doma, ľahká (6,2kg), na menšie postavy ako stvorená, užší úchop, motor má rýchlu odozvu, mimoriadny výkon (1,6kW), na polplyn ("tempomat") v normálnom zábere aj hustou a suchou trávou ju nedusí, nezapcháva, ani s hlavou ani s trojzubom, kosenie je pohodička, v prípade potreby vytočiť a mení sa na malého čerta. Dosť zavýja, ale má pokojnejší chod ako 235R, menšiu spotrebu a ani po celodennom kosení nijaká veľká únava. Cena v prepočte asi 16000 Kč v akcii.
Pozeral som aj Oleo-Mac 746T, celkový dojem veľmi dobrý a už profi rada, vyšší výkon, precízne prevedenie, aj výbava, za menej peňazí - asi 15000 Kč tak isto v akcii, ale o 2 kg ťažšia a pre moju postavu nevhodná. Stihl FS 200 bola drahá a odradila ma divná ponuka "hlavica zdarma", čo je u iných štandardná výbava. S oboma navyše nemám žiadne praktické skúsenosti, takže som nakoniec šiel na istotu HQ. Nechcem kritizovať iné značky, zlou prevádzkou a zanedbanou údržbou sa dá totiž zničiť čokoľvek.