Výběr travního traktoru

host - 81.144 (?) 
9.7.2023 10:45
Jak se říká, není žalobce, není soudce. Horní soused letos posekl vše kromě pokusu o opětovné rozorání pole, pěkné semeniště plevelů všeho druhu pro zelinářské zahrady. Naštěstí z toho směru k nám vítr nikdy nefouká a voda už příkop nepřeteče. Dokud nevysává vysavačem z trávníku slupky od slunečnice z krmítka pro ptáky, tak je to ještě dobrý. Lepší než myrobalány jsou na zarůstání lísky dá se z toho i samozásobit dřevem, lepší než jednu dobu velmi probagovaný japonský topol. Dají se snadno namnožit i doma a velice dobře odnožují od pařezů. Na štěpkování lepší než topol, protože topol má v sobě cáhovitá vlákna, se kterýma měl problém i štěpkovač za velký traktor. Osadte to lískama a budete chodit sbírat i bedle. Jasan už bohužel díky nemoci dotažené z Anglie se nedá použít. Biegler

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.142 (?), 7.7.2023 8:14

Myslím, že vhodný by byl traktor, nebo rider, nevím co se vyrábí, s mulčovacím nožem. Máme palouk, který jsme sekali lištovkou. Teď už jsem vybavení prodal (věk a síly) a řešíme to buď sousedem, když si to chce vzít pro králíky, nebo zahradní firmou, která to přejede mulčovací sekačkou. Ulehčete si práci a starost co nejvíce, vím co to je za úděl.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.142 (?), 6.7.2023 19:18

Lištovou sekačku v žádném případě, je náročná na seřízení a obsluhu.

host - 81.144 (?), 6.7.2023 10:03
No vidíte a já lištu vytáhl opět a po tom co máme traktůrek, jednobubnovku a dvoububnovku za malotraktor. Seču s ní trávu výšky kolem těch 10 cm. Bud ji nechám ležet, nebo větší něco zamulčuju a nebo nahrábnu do kompostu. Já do kompostu dávám i slabší větve z ovocných stromů a šlahouny z révy. Biegler
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika