Výběr sekačky - elektrická nebo benzínová, i s mulčem - moje mýty

Rony - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1084) - 175.250 (?) 
22.5.2009 20:55

Ještě mohu doplnit zkušenosti s tímto druhem sečení. Před zobrazeným typem jsem měl 3 roky podobnou ale těžší. Vážila 37 kg a to již člověk pozná. Byl tak elektromotor 1,5 kW a ten je větší a těžší a zjistil jsem určitý přebytek výkonu. Novou jsem vyrobil z větší čáti z hliníkových slitin a zredukoval jsem hmotnost na 27 kg a to je paráda.  Kola jsou nafukovací 12´´ na kuličkových věnečkách jako u běžného byciklu. Nožíky používám z konců opotřebených strojních pil po úpravě a jedna sada vydrží po přeborušování cca 1 rok. Ty se opotřebovávají nejrychleji ze všech součástí. Talíř ten tak 7 až 10 let. To jisté platí o řemenech.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Houdaaal - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (247) - 248.30 (?), 22.5.2009 21:28

Dobrý den, jestli se nemýlím, tak Vaše sekačka odpovídá typově takzvané sekačce bubnové, která se používá právě pro občasné sekání vyšší trávy. Jak jsem ale pochopil, zakladatel příspěvku uvažuje i o vřetenové, tudíž asi hodlá sekat častěji, než 4x do roka - pravděpodobně každý týden (nebo v podobném intervalu, který preferuje okrasný trávník). Bubnová sekačka je asi ideální řešení travních ploch typu sady či louky. Vřetenové a rotační pak na okrasně-užitkové trávníky. Ale jinak pěkná práce s Vaší sekačkou!

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz