Mám 30M vrtanou studnu.V žádném případě nezajištovat nebo netahat čerpadlo napájecím kabel, jak tu někdo radil! Kabel se prodře nebo přerve.Mám čerpadlo Nautila a ocelové pozink trubky.Ale i pokud dáte černé tlakové a použijete nylon úvaz, připravte se na to, že až jednou bude třeba čerpadlo tahat na opravu, tak rukama jej nevytáhnete ani pokud bude jen 50M hluboko.Stačí si spočítat váhu vodního sloupce v trubce.
Jinak nechápu tu vychytávku 80M vrtu, když voda je cca už od 45M.Na co cca 40M vodního sloupce ve vrtu, když čerpadlo plánujete stejně v cca polovině vrtu??
A čerpadlo na ocelové trubce je dosti pevně ukotveno na rozdíl od čerpadla na plastové trubce, které při každém zapnutí logicky řádně klepne do boku vrtu a hrozí jak zakalení vody, tak mechanické poškození trubky nebo kabelu-časem.Mám v celé délce vrtu naraženou ocelovou trubku v šířce vrtu, ale nevím zda je to standart i dnes.Pokud je a jakože ve velké hloubce je -skála, možná už dnes firmy ani ocelovou výztuž vrtu po celé výšce vrtu nedáváají.