Údržba motoru Honda GCV 160 - 5,5 HP

J.S - (10) 
18.4.2007 17:03
Pro jistotu jsem to nafotil, aby nedošlo ke zbytečné škodě, příp. pro lepší názornost. Kryt s nápisem OHC,čep - zajištěn krytem, měrka hladiny oleje atd.
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 212.22 (?), 18.4.2007 19:28
2.14 - Mohl jste tu část pártlistu s hřídelkou uvést spíš a člověk si nemusel lámat hlavu který šroub s půlkulatou hlavou máte na mysli. Ale taky mně to mohlo napadnout.

host - 17.63 (?), 15.7.2007 12:14
Zdravím!
Rád bych se pozeptal, jestli je možné, aby se dostal motorový olej do vzduchového filtru této sekačky...jediná možnost, která mne napadá, že když švagr vyndaval nůž, naklonil a opřel sekačku na stranu s filtrem a v této poloze nechal stroj delší dobu a olej tam nějakým způsobem natekl?
A další otázka je, kde se dá koupit nový vzduchový filtr na tento stroj a eventuelně jeho cena.
Děkuji, Petr

host - 11.99 (?), 15.7.2007 15:38
Je to přesně ten důvod co popisujete. Pokut je třeba se dostat k noži sekačky, tak sekačky s tímto motorem neklonit na boky, ale svíčkou nahoru. Takže postavit na zadní kola a rukojeť na zem.

host - 209.65 (?), 15.7.2007 21:57
Např. pro motor Honda GCV 190 je v návodu výslovně uvedeno, že se sekačka má při demontáži nože naklonit na bok tak, aby filtr vzduchu a výfuk byly nahoře právě z toho důvodu, aby olej nepronikl do těchto míst.

Petr 11 - (1), 16.7.2007 11:09
Děkuju pěkně za odpověď, ulevilo se mi, že to není nic horšího...
I když cena za filtr v Mountfieldu 349,- je také libová...:-(
No nic, za blbost se platí...
Petr

host - 11.99 (?), 16.7.2007 13:41
Cena filtru je obecně nic moc. Tentokrát ani Mf. není ale nejdražší. Každopádně je lepší ho koupit u nejbližšího za jeho cenu, než lítat a schánět někde něco možná levnějšího. To se mylím nevyplatí. S náklonem sekačky na opačný bok  než je filtr podle návodu lze samozřejmě uspět, ale jde o to v jaké poloze se budou nacházet ventily, protoče částečně se zaleje i vrch hlavy. Je to podle doporučení výrobce, proto to nechci nijak zpochybňovat, ale moje verze svíčkou nahoru mi přijde, obzvlášť při dlouhodobější potřebě, tutovější.

host - 103.201 (?), 18.4.2007 21:08
Ještě k tomu vypouštění oleje, na jednom z obrázků je vidět motor na straně , kde je měrka a pod ní vpravo je hlava šroubu. Ten tam orig. nebyl(pouze odlitek byl připraven), já jsem jej provrtal a vytočil závit, aby se dal olej vypustit bez nepraktického naklánění. Na motorech GCV 160 na malotraktorech to je tak orig., i když  paradoxně takový motor odjistím a mohu překlopit na stranu a vypustit olej -naopak sekačka má motor pevně spojený s podvozkem. Ale vylepšení probíhá pořád.  J.S.

host - 163.242 (?), 8.6.2007 13:48
Prosím o doplnění. Vaše údaje o ventilových vůlích vychází z nějaké servisní příručky k tomuto motoru a nebo se jedná o hodnoty, které "asi tak sedí" velikosti motoru?

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388), 8.6.2007 17:10

Uvedené údaje jsou ze servisní příručky k daným motorům a nejsou běžně dostupné. Toto jsou některé servisní údaje např. k motoru HONDA GXV 160, vůle ventilů jsou stejné i pro GCV 160. Návod na obsluhu + důležité tech. údaje GCV 160 si můžete stáhnout zde: www.honda-engines.com/Engines_owners_manuals/ownersmanuals/31Z8B010.pdf . I když je to v různých jazycích, jen ne v češtině, technické parametry poslouží stejně dobře. 

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024