Zdravím všechny majitele TK a podobných stroju. Vlastním 15 let TK 10 r.v. 68. Je to dobrý stroj, i kdyz má svoje mouchy. Mám ho trochu upravený. Mám na něj živnost a vozím s ním hlavně uhlí a dřevo pro lidi. Občas je i nějaký kšeft s pluhem nebo s kultyvátorem, vše upravené konské. Dřive sem měl na traktoru vše orygoš ale po třetí zimě sem měl toho dost. O přivídělek sem nechtěl přijít a o zdraví taky ne. Tak sem postavil kabynu. Byl to docela oříšek, hlavně kde ji připevnit.. Další problém byl s nakládkou uhlí. Dřive mi to vždycky někdo naložil nakladačem, ale později uš to nešlo, a ručně to nejde. Tak sem pro změnu stavěl nakladač. Mám ho uš pátým rokem, a dodnes se trápím s jeho sílou zdvihu. Unese do 100 kg a to je dost málo. Hydrauliku mám skládanou a čerpadlo oryginál, asi slabé a vychozené. Několikrát sem předělával pístnici a uchycení,ale problémy sou stále, hlavně když se oteplí. nepomohl ani husčí olej. U výrobce se dá koupit čerpadlo nové, ale nevím jestli to taky utáhne. Pak jen upravit jiné. Před měsícem sem měnil motor, který mám s inzerátu za 4 tis, taky s TK 10, ale jiného typu, s motorem vzadu a s korbou. O typu tu byla uš řeč. Vyměnovaly ho za nějaký dvouvál honda. Ten muj uš mel toho dost a řekl si o generálku. Mám aspon jeden do náhrady. Tak to by pro začátek stačilo.O dalších potížich se ještě ozvu. Tak se mějte, a těším se na další rady.Udělám nějaké fotky, a pokusím se je sem poslat. FRANTA.