Standardní sekačka nebo mulčovací

host - 212.137 (?) 
19.5.2009 14:15

Plocha 2000m2 je uz dost velka na to, aby jste se poohlednul po skutecne spickove sekacce, pokud nechcete sekat cely den a nebo kazdy druhy vikend resit problemy s rozbitou sekackou. Resim v podstate obdobny problem a chci cas sekani zredukovat co nejvice. Tez zalezi jakou mate travu. Ja sekam 1x mesicne a verim ze budu schopen i pri tak dlouhem intervalu mulcovat. Vsadil jsem ted na Hondu 537, vyzkousim ji poprve ale az o vikendu. Jinak souhlasim s tim co se tu psalo, slusny vykon a zaber 53. U Stigy si lide stezuji ze jezdi zbytecne pomalu, ale na druhou stranu se letos dodava s motorem GCV190 (predtim GCV160). Ale vyjde o zhruba 10tis lacineji nez zminena Honda537. Kaxzdopadne se pri plose 2000m2 nevyplati na sekacce setrit!

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 94.12 (?), 19.5.2009 14:20

Šíře záběru se volí nejen podle velikosti plochy ale i podle členitostí a svažitosti terénu (menší sekačka je lehčí a obratnější). Sám mám v oblibě spíš užší záběr. Na velké rovné ploše se v pohodě projdu za jedoucím strojem o 2 šáry navíc, ale točit se s těžkou širokou mašinou mezi keři není příjemné.

host - 6.84 (?), 19.5.2009 21:47

Jak uvádíte, že budete mít (máte) Hondu 537, to je velmi pěkná věc! Jak jsem psal, mám ten motor 190 ccm na Vari Hurricane a je skvělý! Až "zežeru" stávajícího Mountfielda, asi takovou také zakoupím. Stačil by podvozek a mohl bych přehazovat pouze ten motor... To nejde, já vím. Ale co vím určitě, že Mountfield si už nekoupím nikdy! Ne proto, že bych byl tolik nespokojený. Sekám s ním už cca 10 let. Ale z principu nehodlám podporovat firmu, která (údajně!) dává do reklamy přes 200 mil. ročně. To podporovat opravdu nehodlám! Reklama se mi navíc jeví jako velmi stupidní a určená jinému okruhu zájemců... Láďa.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz