Solo nebo Stihl
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 32.221 (?) 15.10.2010 9:56
Dobrý deň-
Ja som si spravil radosť s kúpou MS 270 a som maximálne spokojný. Je veľmi dobre vyvážená a reže ako blázon :)
Nemôžem porovnať s Dolmarom, ale neurobíte chybu ani pri jednéj z nich. Je radosť s ňou pracovať oproti marketovej pílke a to stojí za tie peniaze. BC
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
samot 0506 - (25) - 90.128 (?), 15.10.2010 18:58
Děkuji za názory tak už jen vzít do ruky trošku pomačkat oba modely a pak se rozhodne.ještě jsem se chtěl zeptat jak drahý je spotřební material u obou pil. Ještě mám jeden poznatek při hledání nejlevnějšího prodejce obou značek jsem zjistil že Stihl nekoupím přes net pouze osobně v obchodě a všichni mají stejnou akční cenu 11200,-s tím že dají podrobný výklad o zacházení s pilou si myslím.Dolmar se dá normálně koupit přes net.Nejblíž kde se můžu podívat na dolmar PS500 je prodejna Makita a nevím jestli ji tam budou mít a kvůli tomu že bych se chtěl na ni mrknout tak ji asi objednávat nebudou ale třeba budu mít štěstí a budou ji tam mít.
|
|
 |
|
 |
 |
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 44.31 (?), 15.10.2010 19:48
Spotřební materiál je u obou pil běžně dostupný (svíčky, filtry, řetězová kola, řezné soupravy a pod.) Stihl je výjimka v tom, že má řeznou soupravu 1,6mm, což není tak běžné u jiných prodejců, jako 1,5 mm, která je např. na HQ, Dolmaru, Solu, Jon a pod. Ale u Stihlu ji bezproblémů koupíte.
|
|
 |
|
 |
 |
|
samot 0506 - (25) - 90.128 (?), 15.10.2010 20:07
Jestli ještě můžu tak jak je to cenově se spotřebním materialem mezi těmito značkami?
|
|
 |
|
 |
 |
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 44.31 (?), 15.10.2010 22:05
Lišty Oregon jsou v ceně kolem 700,- při délce 15", což je cca 38 cm, je možné je koupit i na Stihl, originál Stihl jsou dražší, ale vyhledávané pro svoji kvalitu. Řetězy je možné koupit Stihl, Oregon na obě značky cca 350 +-. Tlumiče více odcházejí na MS 270/280, ale není to tak moc, aby se musely kupovat každý rok nové při uvedeném zatížení. Svíčky kolem 80,- Kč, řetězová kola - dle typu prstenec kolem 150,-Kč, celé řetězové kolo pevné kolem 500,-Kč, s výměnným prstencem o něco více.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 96.44 (?), 17.10.2010 7:21
Zdravím pane J.S.Četl jsem hodně Vašich příspěvků a opravdu se vyznáte jako málokdo.Poprosil bych o radu.Mám HQ 141-jěště vyrobenou v USA a stále přetrvává problém s mazáním.V jedné diskuzi jste navrhl přestavět řeznou soustavu na malou 3/8.Pak se snad problém nemá objevovat.Řežu stromky max 20cm silné 2x do roka.Když si uvědomím kolik už servis schlamstl-nikdy míň jak 1500,- a závadu nikdy neopravil, chtěl bych si to přestavět sám.Demontáž řetězky svedu.Prosím mohl bysTe poradit co přesně koupit.Nevím jakou tam dát řetězku-jestli s prstýnkem nebo bez-prý zaleží na počtu drážek v prstýnku, a taky nevím jaký řetěz-jestli s kulatými nebo hranatými zuby.Vše co znám ohledně pil, jsem vyčetl tady z dikusí.Ale technická data co přesně koupit neznám.S díky Dárius.
|
|
 |
|
 |
 |
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 44.31 (?), 17.10.2010 9:47
Zdravím, typ řezné soupravy nemá vliv na její mazání, pokud je to taková, která může být na pile provozována. Nevím, kde jsem toto uváděl, ale vliv by to mělo v tom případě, že by otvor lišty nebyl na otvoru krycího plechu, to je ale správnou lištou dle návodu vyloučeno. Zde máte odkaz na jednotlivé díly H 141. Tam se můžete podívat, co jak vypadá, aniž budete ještě něco demontovat. Na seznamu dílů není vyobrazen odvzdušňovací otvor nádržky, je pod krycím plechem. Jeho ucpání způsobuje problémy s mazáním. Ale nejen toto, je třeba vyčistit nádržku a sání čerpadla - sací koš. Nechápu, proč jste problém dávno neřešil, když jste s tím měl problémy? Tak jste zbytečně investoval do ND. Prstencové řetězové kolo je lepší, řetěz má i při větším napnutí lehký chod a neprověšuje se. Změnou na 3/8 1,3 mm z 0,325 1,3 mm byste musel koupit vše nové, pokud máte pevné řetězové kolo. Pokud máte řetězové kolo s výměnným prstencem, tak by měl jít vyměnit jen prstenec. Změnou odlehčíte motoru a řezy budou rychlejší. Řetězy 3/8 1,3mm se vyrábějí s kulatými zuby, neboť jsou určeny pro hobby použití, kde je otupení větší problém, než řezný výkon. Zatím bych dal do pořádku mazání - při sundané liště a pevně dotažené spojce!!! nastartovat motor, raději s krytem, aby Vás nic nezranilo - a ověří se, zda vytéká olej z mazacího otvoru - plech pod lištou. Pokud ne, nebo velmi málo(je třeba chvilku počkat) tak je problém s vedením oleje, stavem olejového čerpadla, nebo jen s olejem, který je příliš hustý.
|  |
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 96.44 (?), 17.10.2010 18:09
Zdravím p.J.S. S mazáním jsem si vystál už tolik, že to až není možné. V jednom roce byla pila HQ 141 v jednom nejmenovaném servisu-dohromady půl roku.Vyměnili všechno možné, vše to co jsem našel na vašem obrázku-a já jen platil a platil.Pak začlo jít do tuhého-vložil se do toho majitel servisu, a řekl že lišta má vůli a je třeba ji vyměnit.Dalších 14 dnů a zhruba 500,-.Poté to skoušeli na kartonu, a po 20 sec.provozu naplno se na kartonu objevil slaboučký pásek oleje.Hotovo-pro ně vyřízeno.Sundal jsem dva smrčky-u pařezu 20cm napadené kůrovcem, benzín došel, nadržka oleje téměř plná.Používám M6.Teď mám možnost nakoupené díly na přestavbu na 3/8 proplatit.Proto se ptám-potřebuji tak dlouhou lištu?-38cm.Nestačila by 33 nebo 35cm.A v řetězce mám prstenec na 7 hrotů.A to by mohl být problém, protože servismen-tentokrát jiný tvrdí, že u 3/8 prstenec HQ nedělá.Prosím Vás kolik bych si měl na tu přestavbu zhruba nachystat peněz?Díky za odpověď.Dárius.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|