Snižování omezovacích zubů

Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 128.254 (?) 
3.10.2008 12:12

Zdravim, takže konečně dorazili kotouče a měl jse možnost vyzkoušet novou brusku. Mohu říci je to bezvadné, řetěz je přerovnán za pár minut a nastavování po 0,01mm nemá chybu, hned mám několik postřehů, když jsem nasadil starší řetězy rovnané podle měrěk. Planžetová měrka (strana HARD) je poměrně přesná tak do poloviny obroušení řezného zubu, pak už podle ní ubíráte víc než 0,65 a ke konci zubu už je to až 0,8mm. Měrka od Stihlu (s drážkou pro omezovák) je přesná po celou dobu obrušování řezacího zubu, ale pozor je poměrně měkká a pilník jí částečně ubírá. Standa.

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 3.10.2008 22:34

Stando dobrý,  jednoduchý a dobrý. A teď dotaz, kolik to celé stálo? Nebo jinak, co by to stálo? Opravdu se mi to líbí, jedna bruska 3/8", druhá 0,325" a tahle na omezováky, mno :-)! Místa ja na stole dost ještě na jednu, jen posun osy mi tam trošku chybí. Při zmenšení průměru kotouče musím víc vytočit řetěz do strany, abych měl zub ve středu a nedělal šikmou plochu.

Radek

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 4.10.2008 8:52

Moc pěkná práce resp. výrobek.

Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 128.254 (?), 4.10.2008 10:02

Zdravím, takže cena: jediné peníze které jsem za to zaplatil je kotouč resp. dva protože mám náhradní, ostatní je co dům dal a samozřejmě "oportunitné náklady". Nastavování pod střed je řešeno přichycením svěráku řetězu k rámu v podlouhlých dírách. Díky za pochvalu. Standa.

Jiříček - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (463) - 211.38 (?), 4.10.2008 10:28

Musím také pochválit (čistotu) provedení a poděkovat za inspiraci (vzpoměl jsem si díky fotografii, že mám ten samý motorek někde dobře uložen),tak vyrobit brusku už bude detail.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 4.10.2008 15:39

Jiří, to já ho mám " někde" taky, ale ten zatracený Němec (tuším nějak od A) mu říkají, mi ho pořád, stejně jako spoustu dalších věcí, schovává! Proto jsem se Standy ptal na cenu. Určitě by zvládl další podobnou brusku . A mám ještě jeden nápad. Určitě by šla lehce přizpůsobit i na broušení pilových kotoučů do křoviňáku ! Jinak k těm oportunistům, ten už počítá i čas na WC a spánek, takže tu už asi není a počítá a počítá a počí a po.

Radek

Jiříček - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (463) - 211.38 (?), 4.10.2008 17:38

Kotouče já brousím na tomto monstru, které kdysy zhotovil otec, není to tak pohledově čistý stroječek, ale co je třeba to umí.Jinak co se týká té paměti,je to s léty  stále větší problém,byla spousta nápadů,ktomu nějaký ten materiál,třeba i hotové díly,ale kde to dnes hledat nikdo neporadí.Byli jsme v baráku čtyři chlapi,tak si představ,když  si člověk něco někam položil a následovně hledal.Nejhorší případ je ovšem ůklid dílny,to už pak člověk opravdu nic nenajde!

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

host - 128.254 (?), 4.10.2008 18:54

Zdravím, Jirko to je teda mašina. Nastavování je ve všech rovinách tak to musí brousit bez problémů všechny pilové kotouče, tak trochu ruská bytelnost, ale zase vydrží... Těch motorků se dá sehnat mraky, ale když vyrábím víc jak první kus tak už mě to nebaví. Teď mám v hlavě štípačku, ale to je zatím všechno co na to mám. Standa.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 4.10.2008 19:44

Jirko, vypadá to dobře, ale EIA kotouč do křoviňáku to asi nezvládne. K těm chlapům v chalupě, my jsme dva, já a ten blbý Němec!

Stando, šlo by aspoň poslat nákres? Dík

Radek

host - 89.147 (?), 9.10.2008 22:23

Souhlasím, Já taky omezováky beru taky flexou cca 1 mm hned u novýho řetězu, aby tam nepřekážely, ještě se mi nestalo že by prask kvůli tomu zub, řetěz pak bere jak chci, u měkýho dřeva přitlačím víc a krájí to jako máslo velký špony, u tvrdýho se musí do záběru posílat opatrnějc, věnovat do přesného broušní omezováků čas e peníze je nesmysl. Zuby musí být nabroušený přesně to jo...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz