rider z Mountfieldu
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.186 (?) 30.1.2007 16:49
Zajímavé je je srovnat, nejprve pohledem, a poté také z hlediska technických údajů ridery, které jsou k dispozici na trhu u nás i v Evropě. Design těchto "sekaček, na kterých se sedí", je až velmi nápadně podobný snad u všech značek na trhu - jde například o koncern Emak (např. Oleo-Mac), Caster Garden (ty prodává Mountfield, patří do firmy Global Garden Products), či ridery značky Viking, což je řada zahradnbí techniky renomované firmy Stihl.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 185.83 (?), 17.1.2007 13:21
Osobně mám tento rider už třetí sezónu, sekám s ním zahradu asi 7000m2 a na větší problémy jsem nepřišel. Celkově je stroj obratný, mezi stromy není problém. Používám sluchátka, to mě vadí nejvíc, že je tak hlučný. Napadlo mě, dát k motoru jiný tlumič, zase aby to korespondovalo s motorem... Čidla vypnutí motoru pod sedačkou, pískání plného koše jsem ihned demontoval a vypnul. Měnil jsem část plastového tunelu, pravděpodobně rozbitého kamenem, unášeč nože, po jeho zaseknutí o kořen. Zahradu mám členitou, občas nějaký kačírek v trávě, tzn. sekací část dostává zabrat. Určitě lze za podobné peníze koupit lepší stroj, nesrovnávejte s jinou značkou a budete spokojen. Jednou za rok měním olej, originál od Brigs. Kdyby jste potřeboval něco konkrétního poradit, pište. O.
|
|
|
|
|
|
|
host - 72.102 (?), 17.1.2007 16:43
díky,tak jste mě trochu uklidnil.snad vydrží vozit
metrákovýho chlapa.
ještě dotaz ,radí pro čištění nasadit na buben hadici s vodozu a se zapnutým sečením čistit,jaké s tím máte zkušenosti?
|
|
|
|
|
|
|
host - 4.243 (?), 17.1.2007 16:51
Ta sekací hlava by mněla jít postavit kolmo k zemi a pak bych ji opláchl hadicí. To co doporučují oni mně připadá, že se bordel bude honit stále dokola a nikdy to nebude úplně čisté.
|
|
|
|
|
|
|
host - 185.83 (?), 17.1.2007 17:56
Vydrží metrák určitě, jsme na tom podobně. Čištění s hadici je myšleno tak, že ji připojíte, spustíte sekací část dolů, a samozřejmě je nutné "sekat" vodu. Docela to funguje, ale zase tak často to nepoužívám. Spíše proudem vody čístím horní část, kam napadá drobná tráva - nebo listí, pokud jej budete sbírat. O.
|
|
|
|
|
|
|
host - 185.83 (?), 17.1.2007 18:00
při naklopení na bok je nutné respektovat doporučenou stranu, jinak proteče benzín až do pístu a totálně se uchlastá. (stalo se mi několikrát). V návodu je vše popsané.
|
|
|
|
|
|
|
host - 72.102 (?), 17.1.2007 22:19
tak to se mi asi podařilo,protože když jsem rider položil na bok abych omrkl nůž a unašeč tak mi za chvíli odněkud vytekl benzín(ne přes víčko) a když jsem po chvíli chtěl nastartovat tak startér jen přeskakoval.snad nebudou škody velký.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 185.83 (?), 17.1.2007 22:36
Pootočil jsem ručně motorem chladičem motoru zpět proti změru otáčení, aby měl startér šanci jej rozběhnout (pod sedačkou). Poté se už roztočí a trochu začoudí... O.
|
|
|
|
|
|
|
host - 45.222 (?), 29.1.2007 21:43
Má motor BS, takže žádný velký problém se nedá čekat. Jen měnit olej, čistit filtr. Pozor na terén, kořeny, kameny a podobně. Dá se ohnot klika. Jinak budete spokojen. A v zimě vyhoditbaterku do tepla. Samozřejme se žádný stroj nedává na bok, jen svíčkou nahoru.
|
|
|
|
|
|
|
host - 45.222 (?), 30.1.2007 22:45
FIRMA GGP dodává stroje pod značkou CASTEL - Mountfield, SOLO, BRIL, STIHL - VIKING, BAUMAX atd.
Jenže každej má trošku jinou výbavu. Je to 3 největší výrobce zahradní tecniky na světě. Kampota stejná, jen pod ní jsou v marketech sračky.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|