Rider versus zahradní traktůrek
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 110.154 (?) 29.6.2009 20:43
S tím otáčením ve svahu bude v každém případě problém. Málo který, jak hoby, nebo profi stroj je na tuto eventualitu stavěn. Na káždém z těchto strojů je vyznačena boční svahová dostupnost 10 stupňů. Je asi jen o zkoušce kolik je realita - myslím si že kolem 15, ale já osobně bych to asi nezkoušel. Rozhodně je lepší si na konci svahu udělat malou terásku, kam by se dalo vyjet a otočit se.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 45.244 (?), 29.6.2009 21:34
Zdá se mi že traktory mají širší rozchod a snad i nižší těžiště takže mě otáčení na svahu docela jde akorát občas musím náklonem zatížít odlehčené kolo když je vlhčeji, možná by jste se divil co šechno se dá s traktorem vyjet, posekat a sjet byt´ to není 4x4.Sekal jsem tuto sobotu takže další sekání budu provádět tak za 14 dní a pokusím se udělat pro ilustraci foto nebo video i s případnou ukázkou převýšení, jedinou vadou u mého traktoru je že nemá tlak. mazání a tak musím dávat pozor na vyšší hladinu oleje KP
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 3.99 (?), 30.6.2009 0:06
A jakej teda mate svah pane? Ja nevim ale to co jsem videl na tom videu me moc nenadchlo. Mulcovat se ma jedna tretina vysky travy, to znamena ze mulcovat se musi casto. Z 10 cm muzete zmulcovat 3-4 cm, 6-7 cm vam zustane, coz je katastrofa, to je moc a za par dni musite vyjet znova. Potom se zmulcovana trva schova do travniku a neni videt. Kdyz ale vjedete s traktorem do vysoke travy treba 70 cm, stejne nic nezmulcujete, to byste musely mit kafemlejnek. Vysoka trava tam zustane lezet, uschne a pokud ji neodstranite, tak mate na louce 14 dni zluto az cerno, podle pocasi, dokud to neproroste zase travou. To bylo prave videt na videu, jak tam zustala dlouha trava lezet. To znamena stejne potom to namahave sebrat. A nebo alespon jednou za tyden krizovat louku. A tak me do jiste miry neni jasne, v cem vyhoda mulcovani z hlediska sekani spociva. Nemusim sbirat sbirat, zato ale musim trikrat casteji jezdit. Pro vyrobce je to samozrejme snadnejsi, udelaji jenom traktor s vrtuli a je hotovo a nemusi se namahat s nejakym kosem a potrubim, co se ucpava. Tak to bude asi lezet u kazdeho, aby se rozhodnul, jak to chce delat.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 245.30 (?), 30.6.2009 1:03
Na tom videu nic nesečou jen zkoušejí vyjet do kopce a proto ta tráva leží zmatlaná na zemi. Takto prudký svah může být problém pro každý stroj. Každý má jiné představy o sekání a kvalitě trávníku. Sbírat do koše můžete kolem chalupy a např. bazénu kde potřebujete chodit bos a nechcete aby se tráva na nohy nalepovala, a na to vám stačí malá sekačka s košem, a když potřebujete sekat větší plochy, tak stačí mulčovat nebo házet do boku jednou za 14 dní podle počasí a trávník vypadá skvěle. Z 12 cm na 4 cm bez problémů a není skoro nic vidět. Ten kdo mulčuje jen o 1/3 dvakrát týdně asi nemá co jiného na práci, nebo je majitelem golfového hřiště. 70 cm trávu zmulčujete taky ale musíte ji pojezdit vícekrát a počítat s tím že to bude nějakou dobu vidět než zmizí, ale to je jen nějaký nový nebo zapomenutý nesečený úsek. Jestli patříte ke zbohatlíkům co si kupujou luxusní traktůrky za statisíce na mizernejch 2000 m2 v nějakém satelitním hnízdě tak máte velký dylema. Já mám zero Cub-Cadet RZT 54 seču 2 ha a maximální spokojenost - je to kafemlejnek a ubejvá to. Perfektní hračička za 105 000,-. Znám Stigu Bivoje nebo HQ 16C AWD a na ničem lepším než jsou Zera jsem nejezdil.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 45.244 (?), 30.6.2009 8:07
Já sekám svah s převýšením zhruba 3m na 10m délky a to je pohoda bez jakých koliv potíží, ale mám některé částí pozemku které jsou dvojnásobné a tam už musím těžiště dohánět náklonem.a být opatrný ale těch je jen pár m. a hlavně tam nemohu dlouho pojíždět z důvodu netlakového mazání tak to beru na přezkáčku proto Vám doporučiji pouze motory s tlakovým mazáním a máte po starostech KP
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 3.99 (?), 1.7.2009 10:40
Tak jsem to myslim jiz vyresil. Nechal jsem se poucit ze zkusenosti s ceskymi firmami a Vari sekackou, kde nejsou k sehnani noze, frezu na snih se me take jeste nepodarilo koupit, prodejce se vyzkousenim trakturku jednoduse nehlasi, potom tady nekdo psal, ze u Karsitu se mu vysypaly za 5 mth loziska a tak jsem si rekl, dost laborovani. Sekacky maji 4 kola a jednu plechovou vrtuly a jeden motor, jejich primitivni konstrukce se nechaji skoro srovnat s detskym kocarkem a prodavaji se temer za cenu noveho auta, a tak jsem si rekl, konec s laborovanim. Porozhledl jsem se po internetu a vsechny nove sekacky jsou stejne predrazene, second-hand lze koupit vetsinou u prodejcu, co prodavaji pouzite zbozi a jejich ceny jsou tak prehnane, ze rozum zustava az stat. Ceny se pohybuji u 20 let stareho stroje takto: nova cena minus DPH minus par stovek eur. Tak koupite 20 let stary stroj s nejakou 25%-ni slevou k soucasne cene. To je uz lepsi si koupit novy. Sekacky od soukromych osob nejsou temer k nalezeni. Snad jedina cesta byla jeste ebay, jako produkt jsem u za uvazeni prizpevku pana 45.244 z Jizerskych hor, ze pohon na zadni kola je naprosto dostacujici, a s prihlednutim ke spolehlivosti, nahradnim dilum a prislusenstvi, jsem zvolil Johna Deera. U spousty ostatnich firem nikdy nevite kdy zavrou a potom uz na to nic nekoupite.
Oslovil jsem take tri prodejce pouzitych stroju, ty ale vubec neodpovedeli a tak me nezbylo nic jineho nez se porozhlednout na ebayi. Nasel jsem tam mnoho Deeru, u jednoho zrovna koncila za 5 hodin aukce, tak jsem prihodil a hned na poprve me to vyslo. Vydrazil jsem profi stroj, z pozustalosti, 9 let stary. John Deer LX 279, hydro, 17 HP, Kawasaki motor s chladicem, 122 sirka, 3 noze a s ISO kouli (LX279 Lawn Tractor)
Cena 1760 eur (45.000 Kc), musim pro nej dojet ale nekam k Berlinu. To sfouknu za jeden den.
Jsem zvedav, jestli ten 30% svah zvladne, podle rad pana 45.244, kdyz ne, tak to holt zase prodam. Zkusim udelat video, jak mu to v tom svahu jde. V utery si pro nej pojedu, tak uvidime. A hlavne doufam, ze jsem timto svuj problem vyresil alespon na 20 let dopredu.
Tady je fotka traktoru.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 45.244 (?), 1.7.2009 13:07
Zdravím nového majitele JD, jo je to velmi dobrá značka, akorát jsem tam neviděl sběrný koš, jinak když by jste koukl na Polský portál- tam za tu cenu koupíte nový Murray ale jak jsem řekl je to skvělá značka (aspon´co se velké zemědělské techniky týká) a držím Vám palce at´ dobře a dlouho slouží, ještě malá rada vyzkoušejte si pořádně to hydro-nechte ho ohřát a pak zkuste nějaký kopec KP
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 3.99 (?), 1.7.2009 16:01
no tak jsem se ted koukal na polske stranky a neni to zase docela pravda. Murray stoji ve stejnych HP o dobrych 500 eur vic, a to s motorem B&S Intec, coz je amatersky motor na obcasne vyuzivani a montuje se do lacinejch stroju. A ten JD ma prece jenom profi Kawasaki. Je to vlastne traktor pro komunalni vyuziti, tim padem uz pred 9 lety mel vsechno, co se dnes montuje do hobby sekacek. Navic ja to mam do Polska ze Sumavy 400 km.
Ale to je uz ted jedno, sbirani nema, hazi travu do prava, kos budu muset jeste dokoupit.
Chtel jsem jen pro zdejsi zajemce naznacit, jak to jde take, a sice pres ebay. A doufam, ze se povede a ten kram bude slouzit!
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 45.244 (?), 1.7.2009 16:45
Trochu jste přestřelil ale to nevadí, konkrétně ve Waršavě nový Murray 21hp dvouválec,117cm záběr je za 7490 zlt což je cca 45000kč, záleží kde hledáte, tam kde hledám já je cca 180traktorů v aukci k mání, převážně jeté ale i nové, jinak ty motory si mezi sebou nic nezadají, i BS je už opravdu kvalitní motor.Přez ebay také nakupuji a z polska také, přeji štastný nákup a netrpělivě budu čekat na váš výsledek sekání v kopci KP
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.204 (?), 5.7.2009 9:41
Mám prosbu na prodejce.
Nebylo by špatné, kdyby jste daly k inzerovaným strojům také základní rozměry, člověk neví jestly se dostane na zahradě mezy stromky a plot.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|